מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהאם יש קשר בין מזג האוויר לתחושת הכאב?

האם יש קשר בין מזג האוויר לתחושת הכאב?

כבר בימי היפוקרטס, "אבי הרפואה" , 400 לפנה"ס, שיערו שלשינויי מזג האוויר יש השפעה על תחושות הגוף. כך ייחסו גם אלפי שנים מאוחר יותר על ידי המדע המודרני והרפואה. רבים מהמאובחנים בדלקת פרקים, מעידים על יכולתם לחזות א מזג האוויר בהתאם לשינויים שחשים בנוקשת והכאב בפרקים. משנות השישים אנו עדים למחקרים רבים שבדקו קשר זה, אולם עדיין לא נמצא קשר מובהק בין התופעות.


PantherMedia
PantherMedia

יש הטוענים, שדלקת פרקים לסוגיה השונים, מושפעת במיוחד משינויי מזג האוויר ובמיוחד מהלחץ הברומטרי, הלחות והטמפרטורה. אנשים הסובלים מדלקת פרקים נוטים לדווח על כאבי פרקים המתגברים בימים גשומים וחורפיים ופחות במים חמים ויבשים.
למרות תחושות ואמירות אלה, עדיין אין  לכך עדויות מחקריות בעלות משמעות סטטיסטית מובהקת .

מרכז הבריאות בג'ון הופקינס דיווח לאחרונה על שני מאמרים הסותרים אחד את השני בהקשר לממצאים הללו. 


אחד המחקרים  נערך בארגנטינה , בעיר קורדובה המאופיינת באקלים חם. אוכלוסיית המחקר כללה151נבדקים שחולקו לשלוש קבוצות בהתאם למחלתם: דלקת פרקים ניוונית, דלקת פרקים שגרונית ופיברומיאלגיה. בנוסף, קבוצת ביקורת שסבלו מכאב שאנו מקור דלקתי.

במחקר זה, המשתתפים התבקשו לדווח באמצעות יומן במהלך שנה, האם סבלו מתופעות כאב. הדיווחים כללו ימים עם תנאי מזג אוויר שונים הקשורים לטמפרטורה כמו לחץ ברומטרי והלחות היחסית.

תוצאות המחקר הראו שהמטופלים בשלושת הקבוצות חוו כאב בעוצמה רבה יותר בימים יותר קרים, ואילו אנשים בקבוצות הביקורת היו מושפעים מכל תנאי מזג האוויר. בנוסף, נבדקים שסבלו מדלקת פרקים שגרונית, הושפעו מרמת לחות גבוהה שהייתה מלווה בלחץ ברומטרי גבוה. אולם, ממצאי המחקר לא נמצאו מובהקים בניבוי תופעת הכאב בהקשר למזג האוויר.


המחקר השני נערך בפלורידה, וכלל 154 נבדקים שחלקם סבלו מדלקת פרקים באתרי גוף שונים כמו: צוואר, יד, כתף או רגל. הנבדקים התבקשו לדווח במהלך שנתיים אודות תופעת הכאב שחוו. תנאי מזג האוויר נבדקו בהתאם לימי הדיווח.  גם במחקזה, התוצאות לא היו מובהקות בקשר שבין תנאי מזג האוויר ( טמפרטורה יומית, לחץ ברומטרי וימים גשומים)לבין לבין אופן הדיווח אודות חוויית הכאב באתרי הגוף השונים, למעט קשר חלש בין לחץ ברומטרי גבוה לכאב יד בקרב נשים. 

למרות עדויות שאנשים החיים באקלים חם ויבש חווים פחות כאבי פרקים, יש לציין שהאקלים אינו משפיע על מהלך המחלה , למרות הקשר האפשרי עם כאבי הפרקים.


יש המנסים להסביר את הקשר שבין הכאב לבין מזג אוויר קר וגשום בתהליך התרחבות (בצקת ) ברקמות הגוף כולל רקמות דלקתיות, מה שמוביל לכאב מוגבר. הסבר נוסף, מתמקד בהשפעה של מזג האוויר על מצב הרוח, בימי גשם וסגריר אנשים סובלים מירידה במצב הרוח, מסתגרים בבית ואינם פעילים ולכך יש השפעה על הכאב.


לשאלה האם מומלץ שאנשים הסובלים מדלקת פרקים יעברו לגור במקומות יבשים וחמים כמו אריזונה?, לכך אין עדות מוצקה במיוחד כאשר הדבר כרוך במעבר של כל המשפחה ועזיבת מקום עבודה. ואם בכל זאת חושבים לעבור, מומלץ לקחת חופשה ולגור תקופה מסוימת במיקום החדש כדי לבחון האם הכאב פחת.
 

מאמר סקירה שהתפרסם בכתב עת European Journal of Pain , בינואר 2011 תומך בממצאים אלה. המאמר סקר  תשע עבודות שעסקו בקשר שבין שינויי מזג אוויר לביןן כאבי פרקים. העבודות נבחרו לאחר מיון קפדני ועמידה בכללים מחקריים. הנבדקים בכלל עבודות סבלו מארתריטיס ראומטית Rheumatoid Arthritis). ניתוח תשעת המחקרם הוביל למסקנה דומה,  שאין קשר ישיר בין תחושת כאב לבין מזג האוויר ברמה הקבוצתית. אולם ברמה האישית, נבדקים בכלל המחקרים דיווחו על תחושה של כאב במצבי מזג אויר שונים כמו גשם, לחץ אטמוספרי וקור. יתכן וההסברים לכך  נובעים מהעובדה שנתונים אינדוידואליים של יחידים בקבוצה לעיתים סותרים האחד את השני, ולכן לא נמצא קשר סטטיסטי מובהק.
 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20570193

http://www.medicalnewstoday.com/articles/93858.php