מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהאם לנשים העוסקות ביוגה ובמדיטציה אפיוני בריאות ייחודיים?

האם לנשים העוסקות ביוגה ובמדיטציה אפיוני בריאות ייחודיים?

עבודה זו מפורסמת כחלק מסקר אורך כלל ארצי , ונערך במסגרת שתי אוניברסיטאות: ניוקאסטל וקווינסלנד באוסטרליה. ממצאי עבודה זו,משקפים קשר בין איפיוני בריאות לבן עיסוק ביוגה ומדיטציה בקרב נשים.


panther Media
panther Media

מטרת הסקר: לתאר איפיוני נשים צעירות ובגיל הביניים העוסקות ביוגה ומדיטציה.

 


הנבדקים: 8885 נשים צעירות בגילאי 28-33 שנה ו-10,324 נשים בגיל המעבר  בגילאי 56-61.

 


תוצאות: ממצאי הסקר מראים שכ- 35% של הנשים באוסטרליה בגילאי 28-33 ו- 27% מהנשים בגילאי 56-61 עוסקות ביוגה. בקבוצת הנשים הצעירות, נמצא קשר בין העיסוק ביוגה לבין כאבי גב ואלרגיה- זאת יותר מהקשר עם העיסוק במדיטציה. לעומת זאת, נשים צעירות הסובלות ממגרנה או כאבי ראש עסקו פחות ביוגה ואו מדיטציה.

 


לגבי קבוצת הנשים בגיל המעבר, נמצא קשר בין רמת ברזל נמוכה ובעיות במערכת העיכול לבין ביצוע יוגה ואו מדיטציה. לעומת נשים  בקבוצה זו, הסובלות מיתר לחץ דם , דיווחו שהן פחות עוסקות ביוגה או מדיטציה.

 


מסקנות: נשים רבות עוסקות ביוגה או במדיטציה. העיסוק ביוגה קשור למצבים נפשיים ובריאותיים. פעילויות אלה משלבות גוף ונפש ונדרש מחקר נוסף לבדוק את תרומתן לקידום בריאות הנשים.


כאמור, ממצאי עבודה זו,  מהווים  חלק מסקר אורך  כוללני כלל ארצי, שנערך בקרב שלוש קבוצות נשים: צעירות - 28-33 שנים,  בגיל המעבר- 56-61 שנים ובגיל המבוגר -81-86 שנים.  תחילת הסקר בשנת 1995, הנשים מתבקשות לענות עך שאלון - כל שלוש שנים, במהלך 20 שנה.

מדובר על סקר רב תחומי, הגדול מסוגו שנערך אי פעם באוסטרליה ובעל מוניטין בינלאומי.
 

 התחומים הנבדקים: בריאות פיסית ונפשית, רווחה, אבחנה וסימפטומים. השימוש בשירותי בריאות, התנהגויות הקשורות לבריאות כמו: דיאטה, התעמלות, עישון, אלכוהול, תרופות ועוד. ניצול זמן הכולל : עבודה בתשלום/ללא תשלום ושעות הפנאי. גורמים סוציו דמוגרפיים כמו : מקום מגורים, חינוך, תעסוקה והרכב המשפחה . אירועים משמעותיים בחיים כמו: אלמנות, לידה, גירושין ועוד.

 


נתוני הסקר עשויים להוות בסיס לקביעת מדיניות ולפיתוח שירותים ומהווים מידע חיוני אודות בריאות האישה. כמו כן, הנתונים מהווים בסיס השוואה בינלאומי כמו: השוואת חוויית גיל המעבר בקרב נשים אוסטרליות לעומת נשים באנגליה.
 

 http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6WCS-524F636-1&_user=10&_coverDate=02%2F08%2F2011&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_origin=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=fbfd0c40b77275a307091092475101d2&searchtype=a

 

http://www.newcastle.edu.au/research-centre/gha/research/australian-longitudinal-study-on-womens-health.html