מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהאם שיעור התמותה מאובדנות ותאונות גבוה יותר בפיברומיאלגיה?

האם שיעור התמותה מאובדנות ותאונות גבוה יותר בפיברומיאלגיה?

שיעור התמותה בקרב אנשים הסובלים מפיברומאילגיה כתוצאה מנסיונות אובדניים ותאונות יותר גבוה בהשוואה לאוכלוסייה הכללית. כך עולה מתוצאות מחקר , שהוצג בכנס השנתי של הקולג' האמריקאי לריאומטולוגיה, ופורסם בעיתון חדשות כאב –Pain Medici News מרץ-2011.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

למרות ששיעור התמותה בקרב הסובלים מפיברומיאלגיה אינו גבוה מזה המתואר באכלוסייה הכללית, אלה נמצאים בסיכון גבוה יותר למוות כתוצאה מנסיונות אובדניים ותאונות. כך עולה מתוצאות מחקר שהוצג בכנס השנתי של הקולג' האמריקאי , לריאומטולוגיה- ופורסם בעיתון חדשות כאב –Pain Medicin News מרץ-2011.

 


לדברי מציג הנתונים, ד"ר מיצ'אאד, עוזר פרופסור מבית הספר לרפואה בנברסקה, ושותף בניהול המאגר הלאומי למחלות שגרוניות, מדובר על מחקר שני מסוגו, שבדק את שיעור התמותה בקרב מטופלים הסובלים מפיברומיאלגיה - עד שנת 2010 שיעור התמותה בקרב מטופלים אלה לא היה ידוע.

 


לדברי ד"ר מיצ'אאד, ממצאים אלה תואמים ממצאי מחקר קודם שבוצע בקרב נשים דניות הסובלות מפיברומיאלגיה. בדומה למחקר הנוכחי, ממצאי המחקר הראו כי אחוז התמותה בקרב חולי פיברומיאלגיה אינו גבוה מזה שבאוכלוסיה הכללית, אולם נמצאה עליה במקרי מוות כתוצאה מניסיונות אובדניים, שחמת כבד ומחלות לב וכלי דם.

 


אוכלוסיית המחקר:
המחקר הנוכחי בוצע בארה"ב וכלל 8186 נבדקים הסובלים מפיברומיאלגיה. הנבדקים נמצאו במעקב במהלך 35 שנים בשלוש מסגרות: 1115 בקליניקה, 3482 במחקר אורך מטעם בית ספר לרפואה בנברסקה, ו- 3589 שלא נטלו חלק פעיל במחקר.

 


ממצאים: באופן כללי , שיעור  הפטירות שדווחו בכלל המדגם היה 539 . החוקרים חישבו את שיעור התמותה המתוקנן (SMRs) בהתאמה לגיל ומין באוכלוסיה הכללית. חישובים אלה הראו ששיעור התמותה באוכלוסיית המחקר דומה לזו שבאוכלוסייה הכללית : בכלל קבוצת המחקר, ובקרב אלה שהיו במעקב בקליניקה, בקרב אלה שנרשמו למחקר ובקרב הנבדקים שלא נטלו חלק פעיל במחקר.

 


יותר מ- 93% מהנבדקים היו נשים וכמעט כולן ממוצא לבן. ממוצע ציון שאלון אומדן בריאות היה 1.1 ( מטווח ציונים של 0-3). ממוצע ציון הכאב היה 6.4 ( מטווח 0-10), וממוצע ציון חומרת המחלה היה 5.5 ( מטווח 0-10). במחקר זה, בקרב 67.4% מהמטופלים הפיברומיאלגיה אובחנה בהתאם לקריטריונים -ACR , ו- 81% מנבדקים דווחו על כאב.

 


בהשוואה לאוכלוסייה הכללית בארה"ב, הנבדקים  היו מעורבים יותר בתאונות שהסתיימו במוות ( 7.1% לעומת 5% בהתאמה), כך גם לגבי אחוז הפטירה מדלקת ריאות כתוצאה מאינפלואנזה (5% לעומת 2.3% בהתאמה), כך גם  לגבי מוות כתוצאה מזיהום (4.1% לעומת 1.4% בהתאמה), וכך גם לגבי מוות כתוצאה מניסיונות אובדניים (4.4% לעומת 1.4% בהתאמה). אינדקס  – BMI   היה גבוה מ-29  - מדד זה מהווה את אחד ממנבאי התחלואה - תמותה., כך גם לגבי ציוני חומרת בריאות ועוצמת כאב שנמצאו גבוהים יותר.


לרוב, מטופלים הסובלים מכאב כרוני מראים נטיית אובדנות גבוהה יותר, כך גם לגבי ניסיונות אובדניים שצלחו. הגורמים שלהם תרומה לנטיית אובדנות כוללים מצבי דיכאון ומצבי לחץ פסיכוגניים כמו: כעס, תסכול או חרדה הקשורים במקרים רבים גם להיעדר איבחון.

 


לדברי ד"ר מיצ'אאד, נשים הסובלות מפיברומיאלגיה נמצאות בסיכון אובדנות גבוה יותר, מאחר והן משתמשות יותר במשככי כאבים ובתרופות אנטי דיכאוניות. בנוסף, נשים סובלות יותר מתסמינים גופניים (סומטיים) ומדיכאון.

 


יש לציין כי בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, מטופלי פיברומיאלגיה מדווחים על פעילות פיסית נמוכה יותר, מצב התורם לירידה במצב הבריאות, מצב רוח ירוד והשמנה.

ממצאי שני המחקרים המתוארים, מהווים דגל אדום עבור המטפלים, בכך שעליהם להקפיד על אומדן כוללני ומקיף  בכלל התחומים המתוארים  בקרב מטופלי פיברומיאלגיה.
 

 

http://www.painmedicinenews.com/ViewArticle.aspx?d_id=82&a_id=16740&ses=ogst
..