מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהגוף ממשיך לתפקד בשינה והאדם לא מודע

הגוף ממשיך לתפקד בשינה והאדם לא מודע

פראוסומניה, מצב בו אדם מבצע פעולות אוטומטיות מוכרות מתוך שינה למשל, לנהוג, לרחוץ כלים, אך אינו מודע להם. סכנה גדולה טמונה בכך, אם תחשבו על כך לעומק.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

פראסומניה – התנהגות אוטומטית מתוך שינה. שכיחה ב 5% מהאוכלוסייה הבוגרת.

בעשור האחרון המחלה הולכת ונעשית מוכרת.                              

פרופ' גיורא פילר, מנהל מעבדה להפרעות שינה בבי"ח רמב"ם מציין, כי לא ברורה הסיבה, אך לרוב מדובר בגברים, ייתכן כי פיזית הם חזקים והחלומות שלהם אלימים יותר.


הפראסומניה, נחלקת לשניים. האחת אופיינית למחצית הראשונה של הלילה בשלב השינה העמוקה, והאחרת מופיעה במחצית השנייה בשנת החלום. זהו מצב ייחודי, בו קיים גורם מעורר כמו רעש או תזוזה, אשר מעיר את משינה אך לא לחלוטין, וכך נמצא האדם בו זמנית במצב של שינה וערות.

 

לאור זאת, הוא מסוגל לבצע פעולות מוכרות באופן אוטומטי, למשל, לנהוג, לרחוץ כלים, לסדר את הבית. הוא מבצע את הפעולות אך אינו מודע להם. סכנה גדולה טמונה בכך, אם תחשבו על כך לעומק.
רבים מהמבוגרים סבלו בילדותם מ "הליכה מתוך שינה".

 

ד"ר דליה שכטר, מנהלת מכון לרפואת שינה ועייפת בביה"ח שיבא, מדווחת על הורים שזורמים עם התופעה של ילד מהלך בשנתו ופותרים זאת בלא נורא, זה יעבור. מאידך, יש הרצים מרופא לרופא ומתארים על תמונה מפחידה: הילד נראה עם עיניים פקוחות, מבע מבועת, זז וממלמל דברים לא ברורים.

 

פרופ' פילר מוסיף, כאשר התופעה פראוסומניה של שנת חלום מופיעה באדם המבוגר, הדבר מחייב  בירור מקיף כולל נוירולוג , מאחר וייתכן שזהו סימן מקדים של מחלת פרקינסון.

 

יש ותופעה זו מופיעה במצבי פוסט טראומה. האדם נמצא בסרט של עצמו.

 

התופעה יכולה להופיע בכל גיל.

 

בילדים התופעה שכיחה אחד מתוך מאתיים נמצא סובל מפראוסומניה.

 

במרבית מדחנות העולם התופעה של הליכה מתוך שינה נעלמת עם השנים.

בישראל, היא מתעוררת מחדש במהלך השירות הצבאי. סביר להניח כי  חוסר שינה ומעמסה נפשית הם גורמים מנבאים.

 

לאחרונה, זוכה גבר בשנות ה 60 באנגליה מאשמת רצח אשתו בשנתה. אומנם הוכח כי הוא ביצע את הרצח ,  כיצד זוכה אם כך ? הוכח מעל לכל צל של ספק כי הם היו זוג מאושר הורים לשתי בנות וסובל שנים מפראוסומניה. הוא ביצע את המעשה כאשר יצאו לנופש ולא היה מודע למעשיו.  

 

 http://news.walla.co.il/?w=//1611298

 

כיום, מכירה הרפואה ב-58 סוגים של הפרעות שינה, אך לימוד התחום החל להתפתח רק לפני 25 שנים - ורק לפני עשר שנים התפתח למומחיות בפני עצמה.

 

ערכה: חיה יוסף