מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותהדיאטה הטובה ביותר להפחתת סיכון למחלות לב

הדיאטה הטובה ביותר להפחתת סיכון למחלות לב

צריכת מזונות המכילים שומן חד בלתי רווי ופחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך, יכולים להפחית גורמי סיכון למחלות לב.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר חדש מאנגליה, הגדול ביותר בתחום, בנוגע להמלצות תזונתיות, שבדק את השפעת השינוי בכמות ובצריכת שומן ופחמימות בתזונת אנשים, על גורמי סיכון למחלות לב. 

 

מחקר זה הראה כי אנשים שחליפו את הרגלי התזונה שלהם מתזונה עשירה בשומן רווי, לתזונת פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך, עשויים לשפר את רמות השומן בדמם ובכך להפחית גורמי סיכון למחלות קרדיווסקולאריות.

 

אינדקס גליקמי הוא דירוג מספרי של מזונות על פי השפעתם על העלאת הסוכר בדם. מדד זה בודק את מהירות הפיכת הפחמימה במזון לסוכר ועד הכניסה לזרם הדם. מזון עם אינדקס גליקמי גבוה, נכנס לזרם הדם מהר יותר בהשוואה למזון בעל אינדקס גליקמי נמוך. צריכת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך קשור לסוכר נמוך בדם.

 

שומן רווי נמצא במזונות מהחי וכן במזונות כמו עוגות ועוגיות. שומן חד בלתי רווי נמצא במזונות כמו שמן זית וידוע כמפחית רמות כולסטרול בדם.

 

המחקר כולל 548 איש הידועים כבעלי סיכון למחלות קרדיווסקולאריות. תוצאות המחקר מראות כי חל שיפור בגורמי הסיכון למחלות לב, כאשר המשתתפים החליפו את התזונה מתזונה עשירה בשומן רווי ובפחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה לתזונה עשירה בשומן חד בלתי רווי ופחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך.

 

תוצאות המחקר ישמשו כמדיניות בריאות ליידוע הציבור אודות מניעת מחלות לב וכן ליצרניות המזון על מנת שייצרו מזון בריא יותר.
 

 

עריכה ותרגום: מיכל אברג'ל

Am J Clin Nutr (August 25, 2010). doi:10.3945/ajcn.2009.29096