מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

קרוהן וקוליטיס

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסחדשותהומירה מיטיבה עם חולי קרוהן

הומירה מיטיבה עם חולי קרוהן

מחקר: התרופה הומירה יעילה גם בקרב חולים שאינם מושפעים מרמיקייד.


התרופה הומירה משפרת מצבם של חולי קרוהן שעברו טיפול כושל ברמיקייד (צילום: Shutterstock)
התרופה הומירה משפרת מצבם של חולי קרוהן שעברו טיפול כושל ברמיקייד (צילום: Shutterstock)

 

הומירה תרופת אנטי-TNF, היא טיפול יעיל לכניסה להפוגה (רמיסיה) ולשימורה אצל חולים עם קרוהן בינוני עד קשה. נראה שהיא יעילה גם בקרב חולים שאינם מושפעים מרמיקייד, אולם הניסיון בתחום זה מועט יותר. מחקר חדש שפורסם בכתב העת Rev Esp Enferm Dig ביקש להעריך את השפעתה של התרופה בקרב חולי קרוהן אצלם נכשלו טיפולים קודמים ברמיקייד.

 

25 חולי קרוהן שעברו טיפול ברמיקייד שלא הועיל להם השתתפו במחקר. הם קיבלו את התרופה הומירה לפי המינון המקובל בטיפול להכנסה לרמיסיה.

 

החוקרים בדקו את התגובות לטיפול לפי מדדי דלקת- CDAI, CRP וסגירת פיסטולות לאחר 48 שבועות. נמצא כי 18 מהנבדקים (72%) היו ברמיסיה (CDAI נמוך מ-150) בשבוע 24 ו-15 בשבוע 48. 9 מתוך 15 (60%) מהחולים שטופלו בקורטיקו-סטרואידים יכלו להפסיק את השימוש בסטרואידים לגמרי. 3 מ-11 חולים עם פיסטולות עברו סגירת פיסטולות לאחר הטיפול. 72% מהמטופלים נאלצו להגביר את השימוש בתרופה למינון שבועי כדי לשמר את התגובה הקלינית. חמישית מהמטופלים חוו אירוע שלילי בזמן הטיפול. שניים מהם חוו אירועים קיצוניים שבעקבותיהם הופסק הטיפול.

 

החוקרים הסיקו כי התרופה הומירה מספקת שיפור אצל חולי קרוהן שעברו טיפול כושל ברמיקייד. הם מציינים כי קיימת חשיבות להתייחסות מוקדמת כאשר ניכרת תגובה שלילית לטיפול ברמיקייד. בנוסף, הם מציינים שהוכחה יעילות של הגברת המינון לטיפול שבועי בהומירה כאשר התגובות הקליניות הראשוניות לטיפול המקובל אינן מספקות.

 

 

Rev Esp Enferm Dig. 2011 Jun;103(6):294-298

גילו
18/05/14 17:08

התרופה הומירה אפקטיבית מאד גם למחלת קוליטיס כיבית. היא ניתנת במסגרת טיפול ניסוי בקופת חולים כללית. לפרטים - http://bit.ly/1t5Dcwh