מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק

החוקר של השנה

פרופ' דויד הפלר הוא הזוכה בפרס על שם John Dystel למחקר בתחום הטרשת הנפוצה לשנת 2010.


פרופ' דויד הפלר (David A. Hafler), נבחר ע"י ועדה המורכבת מעמיתיו החוקרים לקבל את הפרס מטעם האגודה העולמית לטרשת נפוצה ומן האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה, לשנת 2010, על מחקרו בתחום הטרשת הנפוצה. פרופ' הפלר, מאוניברסיטת ייל (Yale University) קיבל את הכבוד בזכות תגליותיו פורצות הדרך הקשורות לטרשת נפוצה בתחום האימיניולוגיה וגנטיקה, ועל הבאתו את החשיבות הקלינית הטיפולית לבסיס הממצאים המדעיים.


"פרופ' הפלר הוא הרופא-חוקר הטוב מסוגו", כך אמר ד"ר ויג'אי קצ'ורו מביה"ס לרפואה בהרווארד אשר הציע את מועמדותו של פרופ' הפלר. "הוא הוביל את ההסבר למקור הטרשת הנפוצה תוך תרגום הממצאים לטיפולים בשטח. הוא באופן תמידי הוביל את התחום באמצעות ניסויים פורצי דרך, תוך יישום מהיר של טכנולוגיות מתקדמות ושיתוף התובנות שלו למען הבנה טובה יותר של הפתולוגיה בטרשת נפוצה".


תרומתו של פרופ' הפלר החלה בעבודתו המוקדמת בתחום האימניולוגיה, אשר הגבירה את הבנת העולם המדעי כי בטרשת נפוצה קיימת תקיפה של המערכת החיסונית את המוח ועמוד השדרה, באופן ספציפי , הגדיר את פעילותם של השחקנים המרכזיים – תאי ה-T (תאים השייכים למערכת החיסון של הגוף). כבר בתחילת דרכו קיבל פרס מיוחד מהאגודה העולמית לטרשת נפוצה, Harry Weaver Neuroscience Award, כדי שימשיך את עבודתו המחקרית החשובה.


פרופ' הפלר היה הראשון שסיפק הוכחות לכך שתאי ה- T נודדים אל תוך המוח ועמוד השדרה. המעבדה שלו פיתחה כלים מתקדמים לשיפור היכולת שלנו לעקוב וללמוד את תאי ה-T, והיה בין הראשונים שיישמו את הטכניקה המאפשרת לשעתק (לשכפל) את תאי ה-T, שבאמצעות כך החוקרים היום יכולים להגביר ולחקור תאים אלו מקרוב. בהמשך פרופ' הפלר הדגים כיצד תאי T אקטיביים ופוגעים במיאלין בקרב אנשים עם טרשת נפוצה, בעוד שבאחרים הם במצב מנוחה ואינם פוגעים במיאלין. פרופ' הפלר היה בין הראשונים שהוכיחו והראו את הפגם בוויסות תאי ה-T בקרב אנשים עם טרשת נפוצה.


פרופ' הפלר היה מעורב בתרגום הממצאים המדעיים לניסויים קליניים, הצוות שלו היה הראשון שהחדיר נוגדנים לתאי ה-T לאנשים עם מחלות אוטואימוניות. מחקריו של פרופ' הפלר הביאו לפיתוח חיסון כנגד תאי ה- T הנקרא rapamycin, אשר כיום משמש למניעת דחייתם של איברים מושתלים, ו- CTLA4Ig מולקולה שחוסמת את ההפעלה של תאי ה-T.


מאמציו של פרופ' הפלר הניעו את המחקר הגנטי בטרשת נפוצה. ב- 2003 הקים צוות משימה מיוחד המורכב ממיטב החוקרים בתחום בכדי להאיץ את מציאת הגנים המעורבים בטרשת נפוצה. הצוות שלו כבר ערך את סריקת הגנים המקיפה ביותר שנעשתה בטרשת נפוצה וזיהה מספר גנים שכנראה ותורמים לסבירות של טרשת נפוצה. מאמצים אלו סביר ויתרמו בעתיד לפיתוח טיפולים יעילים יותר לטרשת הנפוצה, ופותחים את הדלת לקראת גילוי הסיבה לטרשת, שייתכן ותביא ליכולת למנוע אותה.


פרופ' הלפר חבר ועומד בראש ארגונים וועדות המובילות את חקר הנוירולוגיה ואימניולוגיה. הוא פירסם למעלה מ- 300 מאמרים הקשורים לטרשת נפוצה, מחלות אוטואימוניות וגנטיקה רפואית. הוא מרצה מבוקש ומנחה דיונים מדעיים לקידום המחקר. הוא חנך למעלה מ- 60 פוסט-דוקטורנטים שחלקם כיום הם פרופסורים מובילים במחקר באוניברסיטאות שונות בעולם.


פרופ' הפלר משתף את תובנותיו באופן ישיר עם האנשים עם טרשת נפוצה, הוא ממשיך לטפל בחולים עוד מ- 1985. מאמציו הקליניים הביאו אותו להיכלל ברשימת "הרופאים המובחרים באמריקה".

 

מתוך ה- National Multiple Sclerosis Society


תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.