מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותהטרשת הנפוצה תהפוך למחלה נשלטת כמו האיידס

הטרשת הנפוצה תהפוך למחלה נשלטת כמו האיידס

כינוס חדש סוקר את החידושים האחרונים בתחום הנוירואימנולוגיה


המורכבות של המערכת החיסונית ומערכת העצבים הופכים את תחום הנוירואימונולוגיה לאחד מתחומי המחקר המרגשים והמאתגרים ברפואה המודרנית.


בסוף אוקטובר התקיים בברצלונה קונגרס ה- X הבינלאומי לנוירואימנולוגיה. האירוע הדגיש את ההתקדמות המחקרית והיתרונות הרבים שנרכשו במהלך השנים האחרונות, תודות לטכנולוגיות חדשות, אך גם הדגישו את הדרך הארוכה והמפרכת שנותרה עוד לעבור. כ- 1,000 מדענים השתתפו בכינוס ושיתפו ידע בנוגע לסמנים ביולוגים, טיפולים אימוניולוגים עתידיים, אסטרטגיות לשימוש עתידי בתאי גזע ועוד נושאים הנמצאים בפיתוח וייתכן שיהוו את הפיתרון העתידי הנכון.


הטרשת הנפוצה מהווה את המוקד העיקרי לחקר הנוירואימנולוגיה. מחלה אוטואימונית זו (בה המערכת החיסונית תוקפת "בטעות" רקמות של הגוף) גורמת להרס מעטפת המיאלין המגנה על תאי העצב ומובילה לתהליך הדרגתי בו נפגעים תפקודים עליהם תאי העצב אחראיים. מחקרים אחרונים, אשר בחנו את הקשר למידע הגנטי, זיהו 20 גנים הקשורים למחלה ועל כן חשודים כתורמים להתפרצותה. הקהילה המדעית מעריכה שבשנתיים הקרובות ימצאו כבר 80 גנים הקשורים לטרשת נפוצה, אשר ייצרו תמונה ברורה ומובנת יותר לגבי הבסיס הגנטי של המחלה. מערכות ממוחשבות חדשות מאפשרות ניתוח מודלים מורכבים היכולים לנתח ולהתחשב בתהליכים ביולוגים, מידע גנטי, מולקולרי, פיסיולוגי ומידע קליני, בכדי לפענח את המכניזם מאחורי הטרשת הנפוצה.


המיכשור המתקדם שמאפשר קבלת מידע רחב הכולל מרכיבים גנטיים, כמו גם כלי ההדמיה המתקדמים ( כמו ה- MRI) שמאפשרים לראות את ביטוי המחלה במוח ועמוד השדרה, משולבים יחד כדי לעמוד על הדרך בה הגנים משפיעים על המחלה. הפעילות הדלקתית הפוגעת בתאי העצב (Neuroinflammation) והמתווכים שמביאים לפגיעה במיאלין הם שני תהליכים שמושכים עיניין מרכזי במחקר. כבר כיום ישנם טיפולים שמצליחים לצמצם את הפעילות הדלקתית, רבים מן החוקרים מאמינים, כי אנו קרובים ליום, שכשאשר המחלה מאובחנת בשלב מוקדם תוכל להיחשב כמחלה נשלטת, ללא המשך התדרדרות, כמו שהושג בעקבות המחקר במחלת האיידס.


לצערנו, חסרות אסטרטגיות לשיקום רקמות ותאי עצב שכבר נפגעו. טיפול בתאי גזע הצליח ומיושם במחלות המטו-אונקולוגיות וכמה ניסויים מוקדמים אפשרו את הניסוי הקליני הראשון בו יבחנו את יעילותם של תאי גזע מסוגים שונים לשיקום הפגיעה בטרשת נפוצה. כיוון נוסף, הוא בחינה מכיוון ה- Pharmacogenomics, כלומר זיהוי מאפיינים גנטיים המשפיעים על יעילות ובטיחות התרופה, כך שתשתפר יכולת הניבוי לתגובת המטופל לתרופה זו או אחרת.

 

 

מתוך ה- Medical News TODAY

 


תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.