מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סרטן השד

מנהלי קהילה

פרופ' תניר אלוייס
פרופ' תניר אלוייס
מומחית בכירורגיה כללית וכירורגית שד מנהלת מערך השד במרכז הרפואי הדסה פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר רינת ברנשטיין מולכו
מנהלת היחידה האונקוגנטית במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. בוגרת בית בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחות במערך אונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), ובהמשך התמחות בגנטיקה רפואית במכון הגנטי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב). מ-2017 רופאה בכירה ביחידת השד במכון האונקולוגי במרכז רפואי שיבא תל השומר, עד למינוי מנהלת היחידה האונקוגנטית בשיבא ב-2021. משלבת עבודה בטיפול בחולות סרטן שד בכל שלבי המחלה, ובייעוץ גנטי למשפחות וחולים עם חשד לתסמונות סרטן תורשתיות.
עו
עו"ד בר חן- לוי
אחראית תחום מיצוי זכויות בעמותת 'אחת מתשע'. נותנת ייעוץ והכוונה לנשים המתמודדת עם סרטן שד בכל הקשור לזכויותיהן הרפואיות, ומסייעת להן במידת הצורך במיצוי זכויות אלה מול הרשויות השונות, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות חולים, חברות ביטוח ועוד.

מובילי קהילה

נעה גביש
נעה גביש
אישה ואמא לשלושה ילדים :)הומאופטית בהכשרתי. אפיה ובישול הן אחת האהבות שלי במיוחד כשהן מאירות ומשמחות אחרים. בשבילֵי חיי ליוותי נשים במסע הלידה המיוחד שלהן, והיום אחרי מסע ברכבת ההרים, עקב גילוי גידול סרטני בשד, שנכפה עלי, אני יודעת ומבינה כמה חשוב הליווי של מישהי שהייתה שם ולו רק כדי להקשיב ולחבק. אני אשמח ללוות ולהיות בשביל מי שצריכה ורוצה.   הסדנא שלי - תשוקות מרפאות - תשוקות ומיניות בזמן משבר ושינוי - ערב חד פעמי יחודי ומרומם את הנפש בו ביחד אתכם אנחנו נזכרים שתשוקה, לכל מה שנעשה היא חלק מאיכות ובריאות החיים שלנו. מוזמנות לקבוצה שלי בפייסבוק : תשוקות מרפאות
יסמין כהן
יסמין כהן
בלוגרית וכותבת תוכן, נמצאת בעיצומו של פרויקט מימון המונים לספר "יומן צמיחה" היכנסו ותמכו: https://tinyurl.com/recovery-diary נמצאת פה כדי לחזק ולהתחזק. מאמינה שהכל קורה לטובתנו.
כמוניסרטן השדחדשותהמכשיר שמסייע למנוע נשירת שיער עקב כימותרפיה

המכשיר שמסייע למנוע נשירת שיער עקב כימותרפיה

מחקר חדש מצא כי כובע לקירור הקרקפת הוביל לשימור השיער ב-50% מהנשים עם סרטן השד שעברו טיפולי כימותרפיה


(צילום: סרטון יוטיוב - מכללת ביילור לרפואה)
(צילום: סרטון יוטיוב - מכללת ביילור לרפואה)

אחת החוויות הטראומטיות עבור חולי סרטן, במיוחד נשים, היא נשירת השיער בעקבות טיפולי כימותרפיה. אובדן השיער גובה מחיר כבד מדימוי הגוף ונוטל מהמטופלים את האפשרות להסתיר את מחלתם.

 

במחקר החדש, שממצאיו הוצגו בסוף השבוע האחרון בכנס בנושא סרטן השד שנערך בסן אנטוניו, בחנו חוקרים ממכללת ביילור לרפואה בארה"ב את היעילות והבטיחות של פיתוח שמטרתו להפחית את איבוד השיער בחולי סרטן – כובע לקירור הקרקפת.

 

"טיפול כימותרפי עובד על ידי התקפת תאים שמתחלקים במהירות, אבל בכך הוא פוגע גם בתאי שיער המתחלקים מהר, 90% מתוכם בשלבי הגדילה, מה שמוביל לאיבוד שיער" מסבירה החוקרת הראשית, ד"ר ג'ולי ננג'יאה בהודעה לעיתונות. "על ידי קירור הקרקפת, אנחנו מורידים את הטמפרטורה של הקרקפת ובאמצעות כך מכווצים את כלי הדם ומפחיתים את זרימת הדם לזקיקי השיער, מה שיסייע להפחית איבוד שיער באמצעות הגבלת כמות התרופות הכימותרפיות המגיעות לזקיקים".

 

המערכת למניעת איבוד שיער המכונה Orbis Paxman מורכבת משני כובעים, בכובע הפנימי העשוי מסיליקון יש סירקולציה של נוזל מקורר והכובע החיצוני עשוי גומי ספוגי (ניאופרן) ומבודד את הקרקרפת. הכובע הכפול נלבש בכל טיפול כימותרפי. הוא מחובר למערכת קירור, אך ניתן לנתקו לזמנים קצרים, מה שמאפשר ניידות למטופלים.

 

המחקר, שנערך בשבעה מוסדות ברחבי ארה"ב, כלל נשים עם סרטן השד שלב 1 או 2 שהטיפול המתוכנן שלהן כלל לפחות ארבעה מחזורים של כימותרפיה. שני שליש מהנשים השתמשו במערכת הקירור והיתר שימשו קבוצת ביקורת. בכל טיפול כימותרפי, הנשים שטופלו במערכת קירור הקרקפת השתמשו במכשיר 30 דקות לפני הטיפול, במהלך כל הטיפול ובמשך 90 דקות אחריו.

 

ניתוח הנתונים התבסס על 95 מטופלות שעברו טיפולי קירור ו-47 מטופלות שלא עברו טיפולי קירור, שהשלימו ארבעה מחזורים של כימותרפיה. נמצא כי השיער נשמר בקרב 48 מטופלות (50.5%) שעברו טיפול בקירור, לעומת אף לא אחת מהנשים בקבוצת הביקורת.

 

גם בישראל

 

שיעורי הצלחה של 50% הובילו לכך שהחוקרים הפסיקו לגייס נחקרות ועצרו את המחקר מוקדם כדי לשחרר נתונים. לדברי ד"ר ננג'יאה, סביר להניח כי ההבדלים בשימור השיער נבעו כתוצאה משימוש בסוגים שונים של כימותרפיה – כאשר עם הטקסנים יש שיעורים גבוהים יותר של שימור שיער, וגם מכך שעם הניסיון הרופאים והאחיות למדו להתאים ולהפעיל טוב יותר את כובעי הקירור. "כאשר הכובעים יהיו בשימוש נרחב יותר, יפותחו שיטות העבודה הטובות ביותר כדי להבטיח תוצאות מקסימליות" היא אומרת.

 

תופעות הלוואי שדווחו במהלך המחקר היו קלות, וכללו כאבי ראש וחוסר נוחות זמנית. המטופלות יהיו במעקב במשך 5 שנים כדי לבחון אם יש לטיפול תופעות לוואי נוספות.

 

בעקבות ממצאי המחקר, יצרנית המערכת תגיש את כובע הקירור לאישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA). המכשיר כבר נמצא בשימוש באירופה ואף נכנס לאחרונה לשימוש בישראל, במרכז הרפואי "שערי צדק" בירושלים. מערכת דומה המכונה Dignitana DigniCap אושרה על ידי ה-FDA בשנת 2015.