מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

קרוהן וקוליטיס

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסחדשותהמלצות הועדה להסדרת השימוש במריחואנה רפואית

המלצות הועדה להסדרת השימוש במריחואנה רפואית

בקרוב יפותח מערך הדרכה למטופלים ורופאים על השימוש במריחואנה רפואית


לא אמור לעלות יותר מ- 400 ₪ בחודש (צילום: panthermedia)
לא אמור לעלות יותר מ- 400 ₪ בחודש (צילום: panthermedia)

 

המריחואנה הופכת להיות טיפול נפוץ יותר ויותר בקרב חולים כרוניים. לשם הסדרת נושא השימוש במריחואנה רפואית בישראל הוקמה ועדה בין משרדית שכללה נציגים ממשרד הבריאות, הרשות למלחמה בסמים, משרד החקלאות, משטרת ישראל, נציגי חולים ונציגי הציבור.

 

על-פי המלצות הועדה שאומצו על ידי מנכ"ל משרד הבריאות ד"ר רוני גמזו, יש לבנות מערך הדרכה שיפעל בשני מישורים : הדרכת מטופלים שתתמקד בדרכי לקיחה, תופעות לוואי, טיפול בתופעות לוואי קלות ושכיחות וכדומה, ובמקביל הדרכת מטפלים שתעסוק במינונים מומלצים, התאמת הזנים למחלות ספציפיות, תהליך התחלת הטיפול, הכרת תופעות הלוואי והטיפול בהם, הכרת ההתוויות במדינת ישראל, הליכי מתן רישיונות והכשרת הצוותים להדרכה פרטנית.

 

הוועדה סבורה שבבוא העת יש להכליל את הטיפול במריחואנה רפואית בסל הבריאות. אבל, לא ניתן להבטיח שהטכנולוגיה תאושר על ידי ועדת הסל אם וכאשר הדבר יוצע, בעיקר בהתחשב בכך שמדובר בסם שאינו רשום כתרופה או כתכשיר. לכן, בשלב זה, במציאות הקיימת בה הטיפול לא נכלל בסל ולא מוטלת על המדינה חובה לספק את הטיפול ללא תמורה ואין למדינה מקור תקציבי לעניין, מרבית העלויות של הטיפול ישולמו על ידי החולה. על פי הערכות חברי הוועדה, עלות המריחואנה הרפואית עבור החולים לא אמורה לעלות על כ- 400 ₪ לחודש (לא כולל מע"מ) ותכלול בתוכה שינוע והדרכה.

 

על פי המלצות הועדה, הליך מתן הרישיונות הנוכחי ימשיך לפעול כפי שהוא פועל כיום: הרופא המומחה בתחום רלוונטי יפנה בבקשה בכתב לרופא המוסמך למתן רישיונות על ידי משרד הבריאות. על הבקשה לכלול אבחנה, נימוקים לבקשת הטיפול במריחואנה, קריטריונים להערכת השפעת הטיפול והתחייבות למעקב רפואי אחר מצב החולה. במקרה בו השתכנע שהבקשה ראויה, הרופא המוסמך יוציא למטופל את רישיון השימוש ויקבע בו את דרך האספקה.

 

לאחרונה, הוסמכו רופאים מחמישה בתי חולים בארץ לאשר רישיון לשימוש במריחואנה. חברי הועדה ממליצים להרחיב את מספר הרופאים המוסמכים לאשר רישיונות כדי לקצר את זמני ההמתנה של החולים לאישור, אך יש לבצע זאת בהדרגה ובזהירות תוך בדיקת כלל המשמעויות של ההליך בכל שלב.

 

ממשרד הבריאות נמסר כי מנכ"ל המשרד אימץ את מסקנות הוועדה תוך הכתבת מדיניות שמרנית ומרסנת בשלב זה בהקשר להתוויות הרפואיות הקיימות לשימוש במריחואנה רפואית וביקש להימנע מהרחבה של התוויות נוספות לשימוש במהלך תקופת המעבר ואימוץ המסקנות.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

אנה-רייזמן
05/11/10 19:12

עע