מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהסטטין מפחית 'כולסטרול רע' ומעצים כאבי שרירים

הסטטין מפחית 'כולסטרול רע' ומעצים כאבי שרירים

סטטינים ידועה כתרופוה יעילה המפחיתה ערכי כולסטרול רע LDL יחד עם זאת מדווח על תופעות לוואי טורדניות כמו התכווצויות שרירים, חולשת שרירים ובנוסף כ 10% ייסבלו מכאבי שרירים. ו 3-5% יסבלו מנזק לשריר עד כדי נכות.


הכולסטרול נחשב לגורם משמעותי לחסימות בכלי הדם ולמחלות לב כלילית בעיקר.  חשוב לזכור כי מחלת לב קורונרית היא גורם התמותה השכיח במאה ה 21. קבוצת התרופות המעכבת את ייצור הכולסטרול בכבד נקראת סטטינים. הם נמצאו יעילים בתחלואה ותמותה לבבית, נמצא כי הם מפחיתים שיעור של אירועים מוחיים אצל כ 20% מחולי ם עם בעיה בלב.

 

תופעת הלוואי השכיחה היא כאבי שרירים. אומנם מדובר על 10% בלבד, אך עבורם הפגיעה בשריר יכולה לגרום עד כדי נכות.  במרבית המקרים הכאבים תלויים בסוג הסטטין ובמינון.

 

אחת הדרכים לטפל בתופעה היא לבצע רוטציה של סטטינים, קרי, להחליף לתרופה אחרת ממגוון הסטטינים.

לעיתים יש לשקול הפחתת מינון של התרופה ובמקביל לבדוק רמות בדם של אנזימי שריר וכבד וכמובן פרופיל שומנים, מעקב אחרי רמות כולסטרול והיחס ביניהם.

במידה והרגישות לסטטינים היא על רקע  גנטי, יש לשקול מה יתרונות הטיפול מול החסרונות לחולה ספציפי.  יתכן ויש לתת טיפול חלופי להורדת כולסטרול.

 

תופעות לוואי נוספות הן כאבי בטן, בחילה, כאבי ראש ועל מנת להימנע מהן אחת ההמלצות היא ליטול את התרופה לפני השינה, על מנת למזער את הסבל של החולה.

 

פגיעה בשריר תופיעה אצל 3-5% מהחולים, ותבוא לידי ביטוי בעלייה ברמות של האנזים CPK בדם. אם החולה אינו סובל מכאבים והרמה בדם פי 4 מהנורמה - חשוב לדווח לחולה על הממצא. אם החולה אינו סובל מכאבים והרמה בדם פי 5 עד פי 9 - לבצע מעקב  סמפטומים ורמה בדם.  אם החולה אינו סימפטומטי והרמה בדם פי 10 ומעלה - יש להפסיק הטיפול מיד.

 

אזהרת ה- FDA על נזקי השרירים.

 

חשוב ביותר לדווח על כל תחושה או תופעה חדשה או חריגה בעוצמתה במהלך הטיפול.

 

האחריות  של החולה היא לדווח לרופא / לאחות  על מנת שנוכל לתת את הטיפול האופטימלי.  

 

ערכה:  חיה  יוסף