מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהפרעות אכילה גם בקהילות אורתודוקסיות

הפרעות אכילה גם בקהילות אורתודוקסיות

גם בקהילה האורתודוקסית ניתן למצוא הפרעות אכילה כגון אכילה בולמוסית, בולמיה ואנורקסיה. כיצד מתמודדים עם הבעיה בציבור הדתי?


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מצאתי מעין בלוג או אולי כתבה במגזין אינטרנטי של קהילות יהודיות אורתודוקסיות בארה"ב בנושא הפרעות אכילה. כפי שתוכלו לקרוא, יש התייחסות לשכיחות גבוהה ביותר של הפרעות אכילה בקרב האוכלוסיה, אך אני חייבת לומר כי להרגשתי יש משהו נאיבי בדברים שנכתבו. אולי אלה פערי תרבות. אני חשבתי על כמה קשה לפעמים להודות בקיומה של הפרעת אכילה, אז על אחת כמה וכמה בקהילות ותרבות אשר השתיקות, ההסתרות והבושה הם לעיתים קרובות ממאפייניה הדומיננטיים.

 


להלן תקציר הבלוג:


באחת הקהילות היהודיות האורתודוקסיות הגדולות היו פרסומים נרחבים אודות סמינר שיתקיים בנושא הפרעות אכילה. מומחים הוזמנו, הכיסאות סודרו, סדר היום תוכנן כולל פאנל שאלות ותשובות....... אך רק פחות מ-40 איש הופיעו.


למה?


ציטוט: "אני הכחשתי את הבעיה מאז כיתה ח', כאשר לראשונה קיבלתי את האבחנה. היום אני הולכת לדיאטנית, ולמרות שאני עדיין סובלת מהפרעת אכילה, אני לפחות יודעת שיש לי הפרעת אכילה, ואני מתמודדת עם זה".

 

ההערכה היא שבארה"ב בקרב האוכלוסייה הכללית אחת מכל 200 נשים סובלת מהפרעת אכילה קשה מסוג אנורקסיה נרבוזה. בקהילות היהודיות האורתודוקסיות מומחים מעריכים כי השכיחות היא אף גבוהה יותר – יש אומרים אפילו פי ארבע מהאוכלוסייה הכללית.


זהו ללא ספק עניין שמערב פיקוח נפש מכיוון שמבין כלל התחלואות הפסיכיאטריות, לאנורקסיה שיעורי תמותה מהגבוהים ביותר.


המידה בה נערות בברוקלין אינן מרוצות מדימוי הגוף שלהן היא אסטרונומית.
כך, אין ספק שיש כאן בעיה שדורשת התייחסות. יחד עם זאת, יש להיות זהירים באופן בו נגשים לבעיה, מכיוון שלעיתים לדבר על הפרעה בדרכים מסוימות רק מחמיר את הבעיה.

 

באופן כללי, אנורקסיה מתרחשת בקרב נשים פי עשר יותר מאשר אצל גברים. בקהילה היהודית האורתודוקסית, היחס הוא אפילו עוד יותר נוטה לצד אחד.

 

אולי הסיבה לשכיחות הגבוהה של שיעור הפרעות האכילה היא בגלל שיותר ויותר בנות מבססות את הדימוי העצמי שלהן על המידה בה הן מושכות מבחינה חיצונית, על המראה החיצוני.

 

הנושא של הצורך של בנות להיות רזות לא בא רק מלחצים פנימיים-נפשיים. מחקר קצר בקרב השדכנים של הקהילה העלה על פני השטח אמת קשה: הבנים שואלים למידת השמלה של המיועדת. ואף לעיתים רוצים לדעת פרטים על האימא ושאר הבנות במשפחה.

 

ומכאן יש שלל עיצות להתמודדות עם הבעיה....

 

להמשך קריאה:

 

www.5tjt.com/news/read.asp