מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהשיטה הטובה ביותר להרגעת תינוק

השיטה הטובה ביותר להרגעת תינוק

מחקר מצא כי שיטה של 5 צעדים פשוטים יכולה להרגיע כאב בתינוקות לאחר זריקות ולהפחית בכי


הטכניקה מרגיעה באמצעות חיקוי התחושות ברחם (צילום: Shutterstock)
הטכניקה מרגיעה באמצעות חיקוי התחושות ברחם (צילום: Shutterstock)

 

מחקר מדעי מצא כי ניתן להפחית באופן משמעותי את הכאב והבכי של תינוקות לאחר שהם מקבלים חיסון שגרתי באמצעות טכניקה להרגעת תינוקות עצבניים.

 

השיטה המכונה באנגלית Five S's כוללת 5 צעדים פשוטים – לעטוף את התינוק באופן הדוק בשמיכה קלה, להשכיבו על הצד או על הבטן על היד של המטפל, להסות אותו באמצעות "ששש... ", לנדנד אותו בעדינות קדימה ואחורה ולאפשר לו למצוץ משהו כמו מוצץ.


 

השיטה פותחה לפני כעשור על-ידי רופא ילדים שאומר שהטכניקה מרגיעה תינוקות באמצעות חיקוי "סימפוניית התחושות, של רעש, תנועת נדנוד ומגע" ברחם. היא יכולה לשמש להרגעת תינוקות במצבים רבים. במחקר החדש חוקרים סקפטיים ביקשו לבחון את יעילות השיטה בתינוקות שמקבלים חיסון. 

 

במסגרת המחקר, מיד לאחר קבלת חיסון בגיל חודשיים או ארבעה חודשים, 230 תינוקות חולקו לארבע קבוצות שקיבלו קומבינציות שונות של טיפול – מים או תמיסת סוכר (אחד הטיפולים הנפוצים ביותר לשיכוך כאב בתינוקות העוברים פרוצדורות רפואיות אחרות) ואמצעי הרגעה סטנדרטיים (כמו יצירת הסחות דעת ומתן מוצץ) על-ידי הוריהם או התערבות של Five S's על-ידי מתמחים רפואיים.

 

החוקרים מבית החולים לילדים The King's Daughters שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Pediatrics הופתעו לגלות כי זמן קצר לאחר החיסון, תינוקות בקבוצות שנחשפו לשיטת ה- Five S's – בין אם היו בקבוצה שקיבלה תמיסת סוכר או בקבוצה שקיבלה מים - הגיעו לציונים נמוכים יותר באופן משמעותי בסולם מדידת כאב והפסיקו לבכות מהר יותר מאשר תינוקות שהיו בקבוצות האחרות. במילים אחרות, שיטת ה- Five S's היא מה שהשפיע על הפחתת הכאב והבכי ולא תמיסת הסוכר. 

 

המומחים מזכירים כי הנקת התינוק מיד לאחר זריקה ידועה כמרגיעה ומפחיתה את תחושת הכאב. אך במצבים בהם לא ניתן להניק – השיטה יכולה לעזור.

 

 

Pediatrics Published online April 16, 2012

ד--ר-גור-רות
21/04/12 19:10

הצעד הראשון - ידוע לכל אם מניקה. לבצע את ההזרקה תוך כדי יניקה או להציע שד מייד לאחר הזריקה. יניקה היא ה-דבר המרגיע את התינוק.
הצעד השני  - לא פחות פשוט, אבל הרבה פחות טבעי - לברר מראש היכן תתבצע ההזרקה ולמרוח שעה קודם לכן EMLA. מובטח לכם שהתינוק לא יחוש את הדקירה.

עידית-רונן
18/04/12 21:08

 
המחקר המתואר, נעשה בבקרת אנשי מקצוע, תוך הקפדה על מנח ראש תקין ונדנוד עדין של התינוק.


אסור שהורים יסיקו מסקנה, ויאמצו גישה זו להרגעת תינוק בוכה - מהיעדר הקפדה על הגנת הראש, והחשש שהנדנוד העדין עלול להפוך לאגרסיבי ומזיק במידה וממשיך לבכות,


עידית.