מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותויאגרה לנשים - הכדור הכחול עשוי להקל על כאבי מחזור

ויאגרה לנשים - הכדור הכחול עשוי להקל על כאבי מחזור

התרופה המיועדת לטיפול באין אונות בגברים עשויה לסייע להקל על התכווצויות כואבות לפני ובזמן וסת


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

נשים שסובלות מכאבי מחזור מתונים עד קשים עשויות למצוא מזור בתרופות המיועדות במקור לטיפול בבעיות זקפה בגברים, כאשר אלה מוחדרות דרך הנרתיק. כך מצאו חוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה. 

 

כאבי מחזור הם הגורם הנפוץ ביותר לכאב באזור האגן בנשים. כיום הטיפול המרכזי בתופעה הוא נטילת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים. הבעיה היא שתרופות מסוג זה לא עובדות היטב בכל הנשים והן כרוכות בסיכון לכיבים ונזק לכליות בשימוש קבוע.

 

סילדנאפיל, החומר הפעיל המרכזי במותג "ויאגרה", עשוי לסייע לכאבי אגן מכיוון שהוא יכול להוביל להרחבה של כלי הדם. מחקרים קודמים הראו כי נטילת התרופה בבליעה עשויה להקל על כאבי אגן, אבל שכיחות תופעות הלוואי עשויה להיות גבוהה מידי לשימוש קבוע.

 

במחקר הנוכחי שממצאיו פורסמו בכתב העת Human Reproduction החוקרים בחנו לראשונה מתן של סילדנאפיל בצורה וגינלית לטיפול בכאבי מחזור.

 

המחקר כלל 25 נשים בנות 18 עד 35 שסבלו באותו זמן מכאבי מחזור. המטופלות קיבלו סילדנאפיל או תרופת דמה (פלצבו) ודירגו את הכאב שלהן במהלך ארבע שעות רצופות.

 

המחקר מצא כי סילדנאפיל שניתן דרך הנרתיק הקל על כאבי מחזור חריפים בלי שנצפו תופעות לוואי אצל הנשים.

 

יש לציין כי החוקרים שיערו שהתרופה תקל על כאב באמצעות הגברת זרימת הדם ברחם בעקבות הרחבת כלי הדם באזור. עם זאת, החוקרים מצאו זרימת דם מוגברת ברחם גם בקבוצה שקיבלה טיפול אמיתי וגם בקבוצה שקיבלה פלצבו. לכן הסיבה לכך שהחומר מקל על כאבי מחזור עדיין אינה ברורה. 

 

מדובר במחקר קטן מאוד וקצר טווח. כעת נדרשים מחקרים נוספים – גדולים וארוכי טווח – שיבחנו את היעילות והפרופיל הבטיחותי של הטיפול בויאגרה לכאבי מחזור ואת המנגנון העומד מאחוריו.

 

 

Human Reproduction, 2013; 28 (11): 2958 DOI:10.1093/humrep/det324

 

עידית-רונן
13/12/13 12:03

לאחרונה שימוש בויאגרה נמצא יעיל מעבר לייעוד המקורי בגברים.  בפגים , הויאגרה משפיעה באופן חיובי על כלי הדם הריאתיים  ראו כתבה בהקשר, עידית.

rocky
12/12/13 14:54

את תוכן המאמר והבנתי...

rocky
12/12/13 14:52

את חושבת שצריך להשתמש בויאגרה "באופן ואגינלי"?? הכוונה היא לבלוע אותו כמו כל כדור...

ענבר87
12/12/13 12:13

איזה הזוי..לקחת ויאגרה ועוד באופן וגינאלי..נראה לי עדיף להסתפק בגלולות נגד הריון. אני לוקחת פמינט כבר שנים וזה עושה אצלי את העבודה מצויין מבחינת כאבים.. נראה לי יותר פרקטי, אבל תמיד מעניין לראות חידושים משעשעים שכאלה:)