מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותזרם חשמלי למוח משחרר משככי כאב בגוף

זרם חשמלי למוח משחרר משככי כאב בגוף

באמצעות גירוי חשמלי של המוח, מדענים הצליחו לשחרר משכך כאב טבעי חזק דמוי מורפיום בגוף


זרם חשמלי יכול לשחרר משככי כאב טבעיים במוח (צילום: Shutterstock)
זרם חשמלי יכול לשחרר משככי כאב טבעיים במוח (צילום: Shutterstock)

חוקרים השתמשו בזרם חשמלי לאזורים מסוימים של המוח במטופל שסבל מכאב כרוני חמור בפנים, כדי לשחרר חומר הנחשב לאחד ממשככי הכאב החזקים ביותר של הגוף, בעל מאפיינים דומים לאופיאטים כמו מורפיום.

 

המחקר הנוכחי מרחיב על מחקר קודם בו מדענים העבירו זרם חשמלי דרך אלקטרודות שהומצדו לגולגולות של אנשים שסבלו ממיגרנות כרוניות ומצאו הפחתה בעוצמת כאבי הראש. עם זאת, החוקרים לא יכלו להסביר כיצד ומדוע הזרם החשמלי הוביל להקלה בכאב.

 

ממצאי המחקר החדש, אותו ערכו חוקרים מאוניברסיטת מישיגן, עוזרים להסביר מה מתרחש במוח בעקבות העברת הגירוי החשמלי שמפחית כאב.

 

החוקרים העבירו זרם חשמלי חלש דרך אלקטרודות לגולגולת של המטופל, בדיוק מעל הקורטקס המוטורי, במשך 20 דקות. במקביל הם ביצעו סריקת מוח מסוג PET, במטרה לבדוק את השחרור של חומר טבעי המכונה mu-opioid, הידוע כמשכך כאב עוצמתי.

 

כשהחומר מתחבר לקולטן (רצפטור) mu-opioid הוא משנה את תפיסת הכאב. גם משככי כאב תרופתיים ממשפחת האופיאטים כמו מורפיום פועלים באמצעות התחברות לקולטן זה.

 

החוקרים הצליחו לבדוק באמצעות הסריקות המוחיות את הרמות של קולטני ה-mu-opioid החופשיים במוח של המטופל וכך יכלו להעריך את השחרור של האופיאט הטבעי.

 

התמונה הבאה מציגה את מוחו של המטופל לפני (למעלה) ובמהלך (למטה) העברת הזרם החשמלי. הצבע האדום מייצג את המספר היחסי של הקולטנים החופשיים. ניתן לראות כיצד בעקבות הטיפול יש פחות קולטנים חופשיים. המשמעות היא שמשכך הכאב העוצמתי נקשר אליהם והופעל.

 

החוקרים מסבירים כי באמצעות הגירוי החשמלי הם מביאים לשחרור המשאבים של הגוף עצמו כדי ליצור אלחוש, במקום לתת עוד תרופות אופיאטיות, מה שמאפשר להפחית את השימוש בתרופות ולהימנע מתופעות הלוואי שלהן, בהן התמכרות.

 

טיפול אחד בלבד שיפר מיידית את סף הכאב של המטופל לקור ב-36%, אך לדברי החוקרים, כדי לשפר את הכאב בפנים עצמו ידרשו מספר טיפולים, כפי שהיה עם מטופלי המיגרנות. בימים אלה החוקרים מנסים את הטיפול על מספר רב יותר של מטופלים.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת מישיגן