מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

גמילה מעישון

מנהלי קהילה

ד
ד"ר יעל בר-זאב
רופאה, מומחית בבריאות הציבור, עם מיקוד בתחום קידום בריאות ורפואה מונעת.  אני יועצת לגמילה מעישון, ויו"ר החברה הרפואית למניעה ולגמילה מעישון בהסתדרות הרפואית בישראל. במרץ 2019 סיימתי דוקטורט מאוניברסיטת ניו-קאסל באוסטרליה שהתמקד בשיפור הטיפול לגמילה מעישון שניתן לנשים הרות אבוריגיניות מעשנות. עם חזרתי לארץ השתלבתי כחוקרת ומרצה בכירה בבית הספר לבריאות הציבור, הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית
נילי בראון
נילי בראון
מטפלת בהתמכרויות, יועצת ומנחת קבוצות מוסמכת לגמילה מעישון, מדריכה במיומנויות הראיון המוטיבציוני. עובדת במוקד הלאומי הטלפוני לגמילה מעישון של משרד הבריאות. בעלת תואר ראשון בלימודי התמכרות (BSc Addiction Studies) מאוניברסיטת לידס באנגליה. 

מובילי קהילה

מוג'ו
מוג'ו
מאובחן עם טרשת נפוצה אבל הוחלט ביני לביני לא לתת לזה להשפיע עלי. התחלתי לרוץ, הפסקתי לעשן (דבר שמתגלה כאתגר לא קטן) ובוחר בחיים. 
Yael Ya
Yael Ya
שלום, שמי יעל, ואחד הדברים שאני הכי גאה בהם בחיי הוא שהפסקתי לעשן לפני 8 שנים עישנתי קופסה וחצי ליום, עישנתי הרבה מעבר למה שבכלל רציתי ואפשר בהחלט לומר שהעישון השתלט לי על החיים- על הארנק, על מע' העצבים, על האישיות, ולמרבה הצער גם הרס בגופי מספר חלקות טובות לאחר מהפך בכל צורת החשיבה שלי- יום אחד הצלחתי לנתק את השלשלאות ולצאת לחופשי - וואוו- זה התגלה לי כדבר הכי טוב שאי פעם עשיתי עבור עצמי, ואני עדיין נהנית מהתגמולים הרבים של היותי לא מעשנת וחייבת לזה תחושת שפע, בריאות ושגשוג אז כן, יש כזה דבר להפסיק לעשן בהצלחה, מוזמנים להצטרף אליי. זה תענוג אמיתי :-)
כמוניגמילה מעישוןחדשותחדש: סדנה לגמילה מעישון בבית מלון

חדש: סדנה לגמילה מעישון בבית מלון

ללא הסחות, ללא לחצים וללא פיתויים, עם תמיכה וליווי מקצועיים, יוגה, מיינדפולנס ופינוקים של בית מלון - סדנה מרוכזת לגמילה מעישון בבית מלון מנסה לספק לנגמלים את הסביבה האידיאלית לגמילה מסיגריות

מאת ''שאיפה חדשה'' - סדנה לגמילה מעישון בבית מלון
20/09/18
תגובות 0

(צילום: מלון נווה שלום)
(צילום: מלון נווה שלום)

אחד הקשיים של כל מי שרוצה להיגמל מעישון הוא שהסיגריות נשארות סביבו. בין אם מדובר על גמילה עצמאית או בליווי סדנה, הסיגריות תמיד שם: בבית, במכולת, בבתי הקפה ובמקומות הבילוי. אז אחרי שכבר התקבלה החלטה להפסיק לעשן והתחלנו בגמילה, עלינו להתמודד לבד עם כל הפיתויים ומצבי הלחץ מסביב, בכל רגע ורגע, וזאת ללא רשת תומכת הדוקה שתעצור בעדינו מלהישבר ולחזור לעשן – מה שאכן קורה פעמים רבות.

 

נילי בראון, מנהלת קהילת עישון באתר כמוני, מטפלת בהתמכרויות (בוגרת אוניברסיטת לידס באנגליה, BSc Addiction Studies) ומנחת קבוצות מוסמכת לגמילה מעישון, מציעה פתרון חדש למבקשים להיגמל: סדנת גמילה שכוללת שהות של ארבעה ימים בבית מלון, בימים הראשונים של התהליך, עם תמיכה וליווי מקצועיים. 
 

"בכל השיטות עוברים את הימים הראשונים של הגמילה לבד בבית, ללא תמיכה צמודה. הנקודה הכי חשובה אצלי היא שאת הגמילה עצמה - את הימים הקשים ביותר - עוברים במקום שהוא נעים, רגוע ופנוי מכל לחץ שהוא. אתה מנתק את עצמך והולך לעשות גמילה בלי שום הפרעה. מתרכזים רק בזה. כל הארוחות מוגשות. השירות כולל תמיכה מקצועית וכלים להירגע, והכל מצוות מקצועי - כל אחד מומחה בתחומו ובוגר מוסדות אקדמיים מוכרים. אנחנו נותנים הסברים שמבוססים על הידע הכי עדכני בתחום וכלים גם להתמודדות בבית. הרעיון הוא לאפשר גמילה בבית מלון במשך ארבעה ימים, ללא לחצים, ללא הסחות דעת".

 

"תסמיני הגמילה הכי קשים הם בשבוע הראשון, לכן לעבור ארבעה ימים איתנו מאוד מקל על התהליך הפיזי. בנוסף, אנחנו מסבירים על שימוש בתחליפי ניקוטין גם בבית, במידת הצורך. את ארבעת הימים הקריטיים עוברים ביחד. אחר כך יש גם ליווי טלפוני בבית פעם בשבוע, במשך ארבעה שבועות".

 

"בגלל שיש הרבה ספקולציות סביב התמכרויות צריך מענה מקצועי והרבה ידע כדי לבדוק את רמת ההתמכרות ואת המניעים שלה. אני בפירוש גם מלמדת מה זו התמכרות, למה מי שמעשן בבוקר מכור יותר, מה זה אומר לגבי השימוש בתרופות וכולי".  


למה כל כך קשה להשתחרר מהתמכרות לסיגריות?

 

בראון מסבירה כי ישנן כמה סיבות שמקשות על הגמילה:

 

  1. ניקוטין הוא סם מאוד ממכר. הוא גורם לשינויים בלתי הפיכים במוח, גורם לתסמונת של סבילות וגמילה, זה אומר שאני צריכה יותר ויותר ניקוטין כדי להשיג את אותו אפקט, ואם אנסה להיגמל אסבול מתסמיני גמילה. 
     
  2. לאחר שימוש של שנים בסיגריות, אנשים מתרגלים לעשן בצורה אוטומטית ומפתחים "טריגרים" שגורמים לחשק לעשן. זה אומר שגם מי שמאוד רוצה להיגמל מעישון – מדי פעם יהיה חשוף למצבים שבהם פתאום החשק לעשן מתעורר והוא עלול להתפתות לחזור לעשן. "במסגרת העבודה שלי אני מסבירה לאנשים למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי להתמודד עם זה" אומרת בראון.
     
  3. ההתמכרות מושפעת ממצב פיזיולוגי, סביבתי ופסיכולוגי - גורמים אלה יקבעו כמה יהיה לי קשה או קל להיגמל. במילים אחרות - למי שלא מעשנים בסביבתו יהיה קל יותר. יהיה פחות קשה גם למי שלא סובל מבעיות נפשיות או לחץ.

 

"העולם המערבי מלא בהתמודדויות, קשיים, קונפליקטים, עומס, לחץ - כל אלה גורמים לסטרס, וכשאתה מתרגל לסמוך על הסיגריה כדי להירגע, קשה מאוד לוותר על זה. במסגרת הגמילה בבית המלון אנחנו מקדישים הרבה זמן כדי לתת כלים מעשיים להתמודדות עם לחץ ללא עישון".

 

בסדנאות הגמילה שלה משתמשת בראון בגישה המוטיבציונית ובתרפיה קוגנטיבית התנהגותית כדי לעזור לאנשים להבין איך להתגבר על ההתמכרויות שלהם. היא דוגלת בכך שכדי להתגבר על הבעיה יש להבין אותה לעומק, ליישם ולהתאמן, וללמוד איך להיגמל ולהפסיק לעשן. התכנית כוללת פגישת הכנה חודש לפני, ללא עלות, ובהמשך סדנה מרוכזת של ארבעה ימי גמילה במלון בליווי אנשי מקצוע. 

 

התכנית בנויה על התפיסה שהתמכרות היא בעיה מורכבת ומשפיעה על כל אחד בצורה אחרת - ולכן יש לטפל בה בכמה רמות: תחליפי ניקוטין בצד הגופני, שימת לב להשפעה סביבתית וטיפול בצד הפסיכולוגי התנהגותי. התכנית כוללת גם דיאטנית שמסבירה על מניעת השמנה בעקבות הפסקת העישון, יוגה, מיינפולנס ועוד. מלבד אלו יש שילוב בין תמיכה קבוצתית וייעוץ טלפוני - שממשיך אחת לשבוע במשך ארבעה שבועות לאחר השהות במלון.


 

פגישת ההכנה הקרובה מתקיימת ללא עלות ב-18.10.18, במלון נווה שלום במרכז הארץ (בין ירושלים לתל אביב) באולם יונה לבנה, בשעה 18:00. לפרטים נוספים בבקשה לחצו כאן