מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותטראומת ילדות עשויה להעלות את הסיכון לכאב כרוני בבגרות

טראומת ילדות עשויה להעלות את הסיכון לכאב כרוני בבגרות

ניתוח נתונים מ-57 מחקרים מעלה כי חשיפה לטראומות בילדות כמו התעללות גופנית, נפשית או מינית וכן הזנחה, קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות של כאב כרוני בהמשך החיים


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לטראומות ילדות עלולות להיות השלכות רבות נפשית וגופנית. כעת מתפרסם מחקר נוסף שמצביע על כך שטראומת ילדות קשורה לסיכון מוגבר לכאב כרוני בגיל מבוגר ולמוגבלות גופנית הקשורה בכך.

 

החוקרים מסבירים כי ממצאי המחקר מדגישים את הדחיפות של התייחסות לחוויות שליליות בילדות שיש להן פוטנציאל להוות אירועים טראומטיים, ונקיטת צעדים להפחתת ההשפעה ארוכת הטווח שעלולה להיות להיות לטראומות שכאלה על הבריאות.  

 

המחקר שפורסם בכתב העת European Journal of Psychotraumatology כלל נתונים מ-57 מחקרים שנערכו בקרב 826,452 נבדקים. בידי צוות החוקרים הבינלאומי היה מידע רב על הנבדקים, לרבות ״טראומות ילדות ישירות״ שכללו הזנחה או התעללות גופנית, רגשית או מינית וכן חוויות שעלולות לגרום לטראומות ״לא ישירות״ כגון אלימות בבית, מגורים עם בן משפחה שסובל מהתמכרות לסמים או אלכוהול או אובדן של הורה.

 

סוגי כאב כרוני במבוגרים שנבדקו במחקר כללו כאבי גב תחתון, דלקות מפרקים, כאבי ראש ומיגרנות. מצבים אלו עשויים להשפיע על התפקוד היומיומי של אנשים אפילו עד לנקודה שהם לא יכולים לעבוד או לעסוק בפעילות גופנית.

 

ניתוח הנתונים העלה כי נבדקים שנחשפו לטראומות ילדות ישירות – בין אם התעללות גופנית, מינית או רגשית או הזנחה – היו בסבירות גבוהה ב-45% לדווח על כאב כרוני בבגרות בהשוואה לנבדקים שלא נחשפו לאירועים טראומתיים. בקרב נבדקים שדיווחו על התעללות גופנית כילדים הסיכון לכאב כרוני בבגרות היה גבוה ב-50% והסיכון לנכות הקשורה לכאב היה גבוה ב-46%, בהשוואה לאלו שלא חוו טראומות ילדות. 

 

ככל שהייתה חשיפה ליותר חוויות טרואמטיות בילדות, כך עלה הסיכון לכאב כרוני ולמוגבלות הנובעת מכאבים כרוניים, גם כשמדובר בחשיפות לטראומה ״לא ישירה״ כמו אלימות בבית, התמכרות לסמים או אלכוהול באחד מבני הבית או אובדן של הורה. הסיכון לכאב כרוני בבגרות היה גבוה ב-29% עם חשיפה לחוויה טראומטית מסוג אחד בילדות וב-95% עם חשיפה לארבע או יותר חוויות טראומטיות.

 

השלכות קשות

 

״קיים צורף דחוף לפתח התערבויות מותאומות ומערכות תמיכה כדי לשבור את המעגל ולשפר את תוצאות הבריאות ארוכות הטווח עבור אלה שנחשפו לטראומה בילדות״ אמר החוקר אנדריי בוז׳ייאר מאוניברסיטת מקגיל בהודעה לעיתונות.

 

המחקר מצטרף למחקרים רבים שהצביעו על השלכות ארוכות טווח של חשיפה לאירועים טראומטיים בילדות. כך למשל, בשנה שעברה פורסם מחקר בו נמצא כי הסיכון לטרשת נפוצה עולה בנשים שחוו טראומה בילדותן, ובמיוחד בקורבנות התעללות מינית. החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Journal of Neurology Neurosurgery & Psychiatry מציעים הסבר ביולוגי אפשרי לקשר – התעללות בילדות עשויה לעודד תגובה דלקתית במוח.

 

במחקר אחר שפורסם בשנת 2015 בכתב העת Headache: The Journal of Head and Face Pain, נמצא כי לאנשים שחוו מצבי מצוקה כילדים – כאלה שהיו עדים לאלימות של ההורים בבית או חוו התעללות גופנית או מינית – סיכון מוגבר לסבול ממיגרנות בהמשך החיים. התעללות גופנית נקשרה לסיכון גבוה ב-61% למיגרנות בהמשך החיים בקרב נשים ו-50% בקרב גברים, אלימות של אחד ההורים בבית העלתה את הסיכון ב-64% בקרב נשים ו-52% בקרב גברים והתעללות מינית העלתה את הסיכון ב-32% בקרב נשים ו-70% בקרב גברים.

 

במחקר שהוצג בכנס השנתי של הקולג' האמריקני לגסטרואנטרולוגיה שנערך בוושינגטון בשנת 2011, נמצא כי טראומות פסיכולוגיות שנחוות בילדות ובבגרות קשורות לסיכון מוגבר לתסמונת המעי הרגיז (IBS) במבוגרים.

 

 

European Journal of Psychotraumatology, Published online: 18 Dec 2023

פרפרונית
22/12/23 5:03

ידעתי שהכאבים שלי זה לא סתם

ואו הלם!