מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותטרשת נפוצה: תוצאות מבטיחות לתרופה חדשה

טרשת נפוצה: תוצאות מבטיחות לתרופה חדשה

תרופה אוראלית חדשה סיימה סדרה של ניסויים המצביעים על יעילות ובטיחות שתוצאותיהם הפתיעו לטובה


שתי תרופות אוראליות כבר אושרו לטיפול בטרשת נפוצה (צילום: Shutterstock)
שתי תרופות אוראליות כבר אושרו לטיפול בטרשת נפוצה (צילום: Shutterstock)

שני מחקרים חדשים מצאו כי התרופה dimethyl fumarate) BG-12), תרופה הניטלת בבליעה, הצליחה להפחית את כמות ההתקפים באנשים עם טרשת נפוצה ב-50%. 

 

התרופה של חברת ביוג'ן מיועדת לטיפול באנשים עם טרשת נפוצה להם מהלך התקפי-הפוגתי. התרופה כבר נמצאת במסלול לקראת אישורה על-ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA), בכדי שתהפוך לתרופה האוראלית השלישית לטרשת נפוצה.

 

הפרסום הנוכחי על תוצאות המחקרים מגיע רק שבוע לאחר שאושרה התרופה האוראלית השנייה לטרשת נפוצה האובאגיאו.


שני המחקרים החדשים שבחנו את התרופה פורסמו בכתב העת המדעי היוקרתי The New England Journal of Medicine. הממצאים מראים כי ה- BG-12 מצליחה להפחית את כמות ההתקפים ב- 50%. בנוסף נמצא, כי התרופה מצליחה להפחית באופן משמעותי את הנגעים במוח ואת התקדמות המחלה בהשוואה לטיפול בפלצבו.


נתונים אלו הופכים את התרופה למאוד אטרקטיבית. על-פי הנתונים שפורסמו היא יעילה יותר בהפחתת כמות ההתקפים בהשוואה לזריקות המבוססות על אינטרפרון-בטא והתרופה האוראלית החדשה אובאגיאו, אשר מפחיתות את כמות ההתקפים בכ-1/3. מן הצד השני, היא פחות יעילה מתרופות הקו השני, הגילניה והטייסברי, אך הרבה יותר בטוחה מהן.


בניסויים שנערכו חולקו הנבדקים לקבוצה שקיבלה 240 מיליגרם BG-12 פעמיים ביום, קבוצה שקיבלה את אותו המינון שלוש פעמים ביום וקבוצה שקיבלה פלצבו. בשתי הקבוצות שקיבלו את התרופה נראתה הפחתה של כ-50% בכמות ההתקפים, ללא הבדל משמעותי בניהן.


באשר להפחתת הנגעים במוח, נמצא כי נטילה של BG-12 פעמיים ביום הפחיתה את מספרם של נגעים חדשים או גדילתם של ישנים ב-71%. בנוסף ליתרונות אלו, נמצא כי הטיפול הצליח להפחית את התקדמות הנכות בעקבות המחלה ב-38%.


תופעות הלוואי השכיחות של התרופה כוללות, תחושה של חום והסמקה, בחילות, שלשולים, התכווצויות של הבטן והקאות. אמנם תופעות הלוואי היו מאוד שכיחות, אך בקרב רוב הנבדקים חלפו לאחר השבועות הראשונים של הניסוי.


התרופה, שפותחה במקור לטיפול במחלה האוטואימונית פסוריאזיס, מצליחה לשנות את תגובת המערכת החיסונית, בלי לדכא את המערכת החיסונית, בעיה שכיחה בתרופות אחרות לטרשת נפוצה.

 


 

The New England Journal of Medicine 2012; 367:1087-1097
The New England Journal of Medicine 2012; 367:1098-1107

 

שרות-פנצטה
30/09/12 10:19

חברת טבע טבעה את השימוש בתרופה בשל הפרת פטנטים:
http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3578951,00.html