מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

יום המשפחה - מאכל משפחתי אהוב

חברים (40)

תגובות

אסתי1
30/01/11 19:59

המאכל המשפחתי שהכי אוהבת ..הוא כיסונים. אין לי מתכון..
אבל אפשר להביא מתכון למשהו אחר-
פשטידת ברוקלי

קלח ברוקלי גדול (ק"ג)
בצל גדול מטוגן עד שמזהיב
3 ביצים
3 כפות קמח מלא

תבלינים: מלח, פלפל ומה שאוהבים..

על חום גבוה במשך כ45 דקות בערך- עד שמזהיב
בתאבון
חורף נעים,
משפחתי עם ניחוחות תבשילים

01/02/11 7:33 | תגובה אחרונה: 15/09/21 10:05

מג\'דרה (מירשם שקיבלתי מחברה) - לטגן בצל קצוץ בשמן זית עד להזהבה. להוסיף 2 כוסות אורז מלא (כדאי להשרות כי אז האורז יותר בריא).

לתבל: כפית פפריקה מתוקה, מלח לפי הטעם, חצי כפית פלפל שחור, כפית כורכום, 2 כפות כמון.

להוסיף עוד שמן זית ולטגן מעט את האורז עם הבצל והתבלינים עד שהאורז נהיה קרנצ\'י.

להוסיף כוס וחצי עדשים (אני שמתי עדשים ירוקים ועדשים שחורים, מונבטים) ולטגן קלות עם האורז הבצל והתבלינים.

להוסיף מים רותחים, על כל כוס אורז 2 כוסות מים, ועוד חצי כוס עבור העדשים.

לבשל על אש קטנה עד שהמים מתאדים. להשאיר את הסיר מכוסה עוד כ- 10 דקות ואז לערבב בזהירות.



הנבטה: להשרות את העדשים לילה שלם במים. למחרת לנקז את המים ולכסות את הקערה במגבת. מדי פעם להפוך

את העדשים כדי לוודא שהם רטובים מעט, במידה ולא להרטיב מעט ולערבב. עד שיוצא נבט. בכל התהליך להשאיר את הקערה מכוסה במגבת.

אני מנביטה כמות גדולה של עדשים ומקפיאה במנות של כוס וחצי כך שבכל רגע שארצה יש לי עדשים מונבטים.

תגובות

תראו למה כדאי להשרות אורז חום, בייחוד לסוכרתיים http://www.camoni.co.il/?idr=400&p=244

02/02/11 7:46

תגובות

40 חברים בקבוצה
sandra2oo
sandra2oo
גלית 26
גלית 26
Etty20057
Etty20057
מורה לאנגלית בתיכון בתל אביב. עובדת קשה מאוד. מטפלת בבן מיוחד אבל רק בימים ה-שבת. מטפלת באבא דימנטי. אוהבת לנגן אבל לאחר...
stav2
stav2
אני59
אני59
טלי קסטון סודק
טלי קסטון סודק
שמי טלי ואני מנחת הורים לגיל הרך בגישת האינטיליגנציה הרגשית. יש לי ניסיון של 30 שנה בתחום וארגז כלים מכובד. בכל שבוע ...
yudyud
yudyud
אליס11
אליס11
N.D
N.D
נופרי7
נופרי7
פמינה
פמינה
שלום :-)  שמי אורנה לביא. אני אמנית בין/רב-תחומית ופעילה פוליטית במפלגה הישירה, בפורומים אנרכיסטיים ובארגונים רב...
ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
מינרבה1
מינרבה1
היכן רשימת החברים ?
תמי
תמי
מנהלת אתר כמוני.
ד
ד"ר דינה ראלט PhD
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.  
ברוך הלוי-סגל
ברוך הלוי-סגל
מנהל בלוג "השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות"79 מאמרים בREADER ובפייסבוק. מחבר הספר "השמן והרזה - מדריך עוק...
יום המשפחה - מאכל משפחתי אהוב

יום המשפחה - מאכל משפחתי אהוב

אודות הקבוצה

יום המשפחה הנחגג השבוע הוא סיבה מצוינת לספר לנו ולחברי הקהילה על המאכל המשפחתי האהוב שלכם. חלק נכבד מהחיים המשפחתיים שלנו סובבים סביב האכילה המשותפת - זכרונות ילדות מהמאכל האהוב בבית, מנות מיוחדות לחגים, המנות שאנו מבשלים למשפחתנו וההתכנסות המשפחתית סביב השולחן... ספרו לנו על המאכל המשפחתי האהוב שלכם ואנא מכם, אל תשכחו להוסיף מתכון!

מנהלי הקבוצה

יום המשפחה - מאכל משפחתי אהוב

יום המשפחה - מאכל משפחתי אהוב

מנהלי הקבוצה

אודות הקבוצה

יום המשפחה הנחגג השבוע הוא סיבה מצוינת לספר לנו ולחברי הקהילה על המאכל המשפחתי האהוב שלכם. חלק נכבד מהחיים המשפחתיים שלנו סובבים סביב האכילה המשותפת - זכרונות ילדות מהמאכל האהוב בבית, מנות מיוחדות לחגים, המנות שאנו מבשלים למשפחתנו וההתכנסות המשפחתית סביב השולחן... ספרו לנו על המאכל המשפחתי האהוב שלכם ואנא מכם, אל תשכחו להוסיף מתכון!

יצירת קבוצה חדשה
קבוצות הן כלי נהדר להתדיינות עם שאר חברי הקבוצה על נושאים שרלוונטיים לקהילה לה אתם שייכים.