מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותכאבי מחזור מגבירים את הרגישות לכאב

כאבי מחזור מגבירים את הרגישות לכאב

נשים שסובלות מכאבי מחזור רגישות יותר לכאב, לא רק בתקופת הווסת אלא במשך כל המחזור החודשי


מהמחקרים עולה כי חשוב לטפל בכאבי מחזור כדי למנוע נזקים בטווח הארוך (צילום panthermedia)
מהמחקרים עולה כי חשוב לטפל בכאבי מחזור כדי למנוע נזקים בטווח הארוך (צילום panthermedia)

 

נשים הסובלות מכאבי מחזור בזמן הווסת רגישות יותר לכאב, לא רק בימי הווסת, אלא בכל ימי החודש. כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת אוקספורד ופורסם בכתב העת Pain.

 

קיימות עדויות לכך שבקרב אנשים הסובלים מכאב כרוני מתרחשים שינויים מבניים ותפקודיים במוח שבאים לידי ביטוי בתגובה מוגברת לגירוי כאב. כאבי מחזור אינם נחשבים לכאב כרוני. נשאלת השאלה האם נשים הסובלות מכאבי מחזור, סובלות גם הן מאותה רגישות גבוהה לכאב?

 

מטרת המחקר הייתה לבדוק את הקשר בין כאבי מחזור לבין רגישות יתר לכאב במהלך המחזור החודשי. המחקר נערך על 12 נשים בריאות הסובלות מכאבי מחזור וקבוצת ביקורת של 12 נשים שאינן סובלות מכאבי מחזור.

 

החוקרים הצמידו רפידה חמה לחלק הפנימי של הזרוע ולבטן של הנשים תוך כדי ביצוע סריקות MRI פונקציונאלי, במטרה להדגים את תגובת המוח לכאב שנגרם מהחום. הבדיקה התבצעה בשלוש נקודות זמן במהלך המחזור החודשי. בנוסף, נלקחו דגימות דם לרמת קורטיזול- הורמון המופרש במצבי לחץ ככאב. בעבר נמצא כי רמת הקורטיזול נמוכה בקרב אנשים הסובלים מכאב כרוני.

 

החוקרים מצאו כי הנשים שסבלו מכאבי מחזור בזמן הווסת היו רגישות יותר לגירוי הכאב- לא היה צורך להגביר את החום כפי שהיה צורך להגבירו בקבוצת הביקורת, על מנת לקבל את אותם דיווחים על כאב.

 

בנוסף, הדמיית MRI הדגימה שינויים בפעילות באזורים במוח הידועים כמעורבים בתגובה לגירוי כאב. שינויים אלה התקיימו מעבר לתקופת הווסת, גם כאשר הנשים לא חוו כאבי מחזור. הדבר מרמז כי השינויים ברמת הרגישות ובעיבוד הכאב במוח בתגובה לכאבי המחזור נמשכים לטווח ארוך. ממצאים אלה לא נמצאו בקבוצת הביקורת.

 

השינויים הללו ברגישות לכאב ועיבוד כאב דומים למה שרואים במטופלים הסובלים מכאב כרוני. ממצא נוסף שמשותף לאנשים הסובלים מכאב כרוני, הוא שרמות הקורטיזול של הנשים היו יותר נמוכות. הרמות של ההורמון המשיכו לאורך כל המחזור החודשי והן היו נמוכות יותר ככל שמשך התקופה בה האישה סבלה מכאבי מחזור הייתה ממושכת.

 

הנשים שסבלו מכאבי מחזור דיווחו גם על תופעות דומות לאלה המדווחות על-ידי אנשים הסובלים מכאב כרוני כמו ירידה באיכות החיים, ירידה בפעילות הפיזיות, ירידה בפעילות ספורטיבית ופגיעה בעבודה, למרות שהכאב נמשך רק ימים ספורים כל חודש. יחד עם זאת, קבוצת המחקר קטנה מידי כדי לקבוע שממצא זה מהימן.

 

יתכן וממצאי המחקר קשורים לממצאים ממחקרים קודמים בנושא ההשפעה שיש לכאבי מחזור על שינויים מבניים במוח. במחקר שפורסם בשנה שעברה בכתב העת Pain ממצאי MRI הדגימו שינויים משמעותיים ברקמת החומר האפור במוח, בקרב מטופלות שסבלו מכאבי מחזור. הסריקות הראו ירידה בנפח הרקמה באזורים המעורבים בהעברה ותחושת הכאב, ובעליה בנפח רקמה באזורים המעורבים בעיבוד הכאב ובוויסות פעילות התגובה של המערכת האנדוקרינית. שינויים אלה והתקיימו גם כאשר הנשים לא סבלו מכאבי מחזור.

 

כאבי מחזור מהווים תופעה שכיחה. הם עלולים להשפיע, בדרגות חומרה שונות, על עד כ- 90 אחוז מהנשים בשלב כלשהו בחייהן, והם נפוצים במיוחד במתבגרות ונשים צעירות. לפעמים לא לוקחים את המצב ברצינות בגלל שהתופעה שכיחה ואף נתפסת כמצב נורמאלי שאינו דורש התייחסות. לכן, מתבגרות רבות לא פונות לטיפול. ממצאי המחקרים מלמדים אודות הצורך לטפל בכאבי מחזור, כדי לשנות את חוויית הכאב של הנשים ולמנוע אפשרות לנזקים ארוכי הטווח.

 

 

Pain, 2011; DOI:10.1016/j.pain.2011.03.029

 

2010 Sep;150(3):462-8. Pain