מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותכאבי צוואר – מתיחות יעילות יותר מתרופות

כאבי צוואר – מתיחות יעילות יותר מתרופות

מחקר: מניפולציות של עמוד השדרה ומתיחות יעילות יותר בהקלה על כאבי צוואר מאשר תרופות


הצוואר כואב? דלגו על התרופות, רק הימתחו (צילום: Shutterstock)
הצוואר כואב? דלגו על התרופות, רק הימתחו (צילום: Shutterstock)

 

כירופרקטיקה ותרגילים המבוצעים בבית בהמלצת מטפל, עשויים להקל על כאבי צוואר יותר מתרופות. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine.

 

לדברי החוקרים מאוניברסיטת Northwestern Health Sciences, כאבי צוואר הם בעיה נפוצה המשפיעה על 3 מכל 4 אנשים בשלב מסוים בחייהם. הטיפול הקונוונציונאלי לכאבי צוואר לרוב מורכב מתרופות כמו תרופות נוגדות דלקת או משככי כאבים ופעילות גופנית.

 

מכיוון שהטיפול התרופתי לא תמיד עובד, חלק מהאנשים פונים לטיפולים אלטרנטיביים כמו כירופרקטיקה - טיפול המנסה לתת פתרון לבעיות בעמוד השדרה על ידי מניפולציות שונות כגון מתיחות.

 

במחקר הנוכחי החוקרים השוו את האפקטיביות של מניפולציות של עמוד השדרה לפעילות גופנית וטיפול תרופתי ב- 272 מבוגרים הסובלים מכאב צוואר שנמשך שבועיים עד 12 שבועות.

 

הנחקרים חולקו ל- 3 קבוצות שקיבלו טיפולים שונים: מניפולציות של חוט השדרה על-ידי כירופרקט (בממוצע, 15 מפגשים שאורכם 20 דקות), טיפול תרופתי, לעיתים עם תרופות חזקות מאוד, הנרשם על-ידי רופא, או שני מפגשים עם מטפל שהנחה אותם לבצע סדרה של תרגילים עדינים ופשוטים בבית שעוצבו לטיפול בכאב הצוואר שלהם. הם נתבקשו לבצע כל תרגיל 5 עד 10 חזרות כמה פעמים ביום. כל אחד מהטיפולים נמשך 12 שבועות.

 

החוקרים ביקשו מהאנשים לדרג את כאב הצוואר שלהם בתחילת המחקר, בנקודות זמן מסוימות במהלך הטיפול ואפילו שנה לאחר הטיפול.

 

התוצאות הראו כי מניפולציות של עמוד השדרה היו אפקטיביות יותר מתרופות לשיכוך כאב בסיום הטיפול ושנה לאחר מכן. שיפורים דומים בכאב הצוואר דווחו גם על-ידי אלה שביצעו תרגילים בבית.

 

כך למשל, כ- 57% מאלה שטופלו על-ידי כירופרקט ו- 48% מאלה שביצעו את התרגילים דיווחו על הפחתה של לפחות 75% בכאב, בהשוואה ל- 33% בקבוצה שטופלה על-ידי תרופות.

 

30% מהמטופלים בקבוצות הכירופרקטיקה והתרגילים דיווחו על הפחתה של 100% ברמת הכאב, בהשוואה ל- 13% בקבוצת הטיפול התרופתי.

 

 

Annals of Internal Medicine, January 2012

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

דניאל-שרמן
07/04/13 19:18

מאד מעניין לקרוא.

אני גם סבלתי מכאבי צוואר וכאבי גב שנבעו מחוסר התנהלות נכונה עם עמוד השדרה.

באמצעות טיפול כירופרקטי משולב של תרגילים ממש כאלה ודיקור סיני בקטנה, תוך כמה חדושים המצב ממש השתנה דרסטית.. ממליצה לחא להתעצל ולא לזלזל אלא לנסות במלוא הרצינות.

אלה-הר-נוי
08/01/12 21:19

 הי, 
למחקר צורך נספח עם התרגילים שבוצעו בבית 
http://www.annals.org/content/suppl/2011/12/29/156.1_Part_1.I-30.DC1/156-1-I-30-supplement.pdf

moni1
07/01/12 21:24

אפשר לדעת איזה סוג תרגילים לבצע,כי בשבועיים אחרונים היתחלתי עם כעבים בצאוור.בשמחתי ליקרוא שיש מחקר חדש שממליץ אותם,אז אני מעוניינתץתודה מראש. מוניקה

moni1
07/01/12 21:20

עמית3
05/01/12 15:05

לא תמיד צריך להשתעבד לתרופות! ממצאים בהחלט מעודדים. אני סבלתי במשך כמה חודשים טובים מכאבי צוואר, בהתחלה באמת לקחתי כדורים שהפחיתו את הכאבים אבל עדיין סבלתי. הגעתי לבסוף דרך חברה טובה למרכז בריאות רפאל, אני מטופלת אצל רפי כבר 4 חודשים. אני ממליצה בחום לעזוב את התרופות ולתת לגוף את מה שהוא צריך באמת!