מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותכמה ויטמין D צריך כדי למנוע שברים?

כמה ויטמין D צריך כדי למנוע שברים?

נדרש מינון של לפחות 800 יחידות בין לאומיות ויטמין D כדי להפחית סיכון לשברים בבני 65 ומעלה


ויטמין D במינון גבוה מפחית סיכון לשברים במבוגרים (צילום: Shutterstock)
ויטמין D במינון גבוה מפחית סיכון לשברים במבוגרים (צילום: Shutterstock)

 

ניתוח נתונים מ-11 מחקרים שבחנו מתן תוסף ויטמין D לאנשים מבוגרים, מצא כי נדרש מינון ויטמין D של לפחות 800 יחידות בין לאומיות כדי למנוע שברים בעצמות. מינון כזה מפחית את הסיכון לשבר בעצם הירך ב-30% ולשברים בעצמות אחרות ב-14%. למינונים נמוכים יותר לא הייתה כל השפעה. 

 

החוקרים ניתחו נתונים ממחקרים שבחנו מתן מינונים שונים של ויטמין D בבליעה בהשוואה למתן פלצבו (תרופת דמה), באנשים בני 65 או יותר. סך הכל נכללו במחקר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine יותר מ-31,000 איש, חלקם נטלו גם תוספי סידן.

 

היתרון של ניתוח הנתונים הנוכחי הוא שהחוקרים כללו מחקרים מבוקרים שאפשרו לבדוק לא רק כמה ויטמין D התבקשו הנחקרים לקחת – אלא כמה הם באמת לקחו.

 

החוקרים לא מצאו קשר משמעותי בין השימוש בתוספי ויטמין D באופן כללי להפחתת הסיכון לשברי עצם הירך ושברים אחרים. אך כשהם בחנו מתן מינון גבוה של הוויטמין - 800 עד 2,000 יחידות - נצפתה הפחתה של 30% בסיכון לשברי עצם הירך ו-14% בסיכון לשברים אחרים. במינונים נמוכים יותר לא נמצאה כל השפעה על הסיכון לשברים.

 

ממצאים אלה מוסיפים על הודעת כוח המשימה האמריקאי לשירותי מניעה שפורסמה לאחרונה, לפיה מחקרים על תוספים המכילים סידן וויטמין D מצביעים על כך שהם לא עושים הרבה למניעת שברים במינונים נמוכים מ-400 יחידות בין לאומיות (IU) של ויטמין D ו-1,000 מ"ג סידן ביום. לדברי כוח המשימה, לגבי מינונים גבוהים יותר, העדויות עדיין מוגבלות מכדי להמליץ המלצות. עוד ציין כוח המשימה כי השימוש בתוספים מלווה בסיכון מוגבר לתופעות לוואי מסוימות, בהן אבנים בכליות.

 

 

New England Journal of Medicine, July 5, 2012

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

עוד מאמר המראה למה ויטמין D  חסר לכל כך הרבה אנשים:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/07/30/increase-vitamin-d-levels.aspx?e_cid=20120730_DNL_artNew_2