מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותלמידה מעצמות ישנות מסייעת לטפל בכאב גב כרוני

למידה מעצמות ישנות מסייעת לטפל בכאב גב כרוני

עצמות שנשמרו במהלך מאות שנים , מהוות בסיס לבחינת יעילות טיפולים חדשים בכאב גב כרוני. זו הפעם הראשונה שנעשה שימוש בדרך זו לבחינת סוגי טיפול חדשניים.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מדובר על טכניקה המשלבת שימוש במודלים ממוחשבים ומתוחכמים שפותחו באוניברסיטת לידס, בשילוב מומחים מאוניברסיטת בריסטול בתחומי הארכיאולוגיה והאנתרופולוגיה. הפרוייקט נתמך וממומן ע"י המועצה לייעוץ מחקר בתחומי הפיסיקה וההנדסה.

 


המודלים הממוחשבים מתבססים על מצבים שונים של עמוד שדרה, בהתבסס על כ- 40 עצמות שלד ישנות , שאוחסנו באוספי אנטומיה אוניברסיטאיים ומוזיאונים. המודלים מאפשרים לבחון יעילות סוגי טיפול שונים לפני ניתוח כמו : השתלת תותבות ודיסק מלאכותי, ובכך להתאים את הטיפול המיטבי למטופל הבודד.

 

מדובר על פריצת דרך, המתאפשרת במקביל להתקדמות הרבה בפיתוח המיקרו- סי-טי ( טומוגרפיה ממוחשבת), ובפיתוח טכניקות המאפשרות את הזרמת נתונים מה- סי-טי למודלים ממוחשבים מתוחכמים. הסי-טי משתמש בקרני X לבניית תמונות תלת ממדיות, ממספר רב של תמונות המייצגות חתכים שונים של רקמת הגוף.

 

 

פרויקט זה, מהווה אתגר מקצועי ועשוי לשפר את איכות החיים של מיליוני אנשים בעולם הסובלים מכאב גב כרוני, ולקצר תהליכי ניסויים קליניים הנמשכים לאורך שנים רבות.

 

לדברי ד"ר רות ווילקוקס, מובילת פרויקט המחקר מאוניברסיטת לידס : " המודל, הממוחשב מאפשר לדמות מצבים שונים של עמוד שדרה , ולבדוק באמצעות סימולציה את ההשפעה שיש למוצרי הטיפול השונים על האדם הבודד. היתרונות בכך שניתן להשתמש במודלים אלה שוב ושוב, לעומת ניסויים טיפוליים בתנאי מעבדה הצורכים תרומת עצם לכל ניסוי טיפולי.

 

ככל שמאגר הנתונים אודות המצבים השונים של עמודי שדרה רב, כך בדיקת היעילות של הטיפולים באמצעות המודלים הממוחשבים יעילה. לדברי ד"ר קייט רובסוו-בראון, מהמחלקה לארכיאולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטת בריסטול, " במהלך השנים הקרובות, המודלים הממוחשבים אמורים להיות זמנים לבדיקת מוצרי טיפול חדשים. במקביל , פרויקט זה עשוי להוביל לתובנות חדשות אודות המצב הבריאותי של אבותינו".


לאחרונה, קהילת יצרני המוצרים האורטופדיים, מקדישים תשומת לב לפיתוח מוצרים לעמוד השדרה הגבי, כפי שהעניקו באופן מסורתי לברכיים ולמפרק הירך. יש לציין, שלתוצאות טיפול שגויות בעמוד השדרה, השלכות חמורות מיידיות. מה שמוביל לצעדים משפטיים נגד החברות היצרניות והצוות הרפואי.

 

המודלים הממוחשבים עשויים לספק את המידע והביטחון הנדרשים כדי לפתח וליישם סוגי טיפול חדשניים , לבדוק אותם באמצעות תהליך מחשוב מתקדם, בטרם שימוש בקרב המטופלים. יתר על כן, ניתן יהיה להתאים טיפול פרטני מדויק, באמצעות הפעלת המודל על סריקה מפורטת של חוליות עמוד השדרה המעורבות בניתוח.

 

השלב הבא של הפיתוח ישלב הנדסה, ביולוגיה, כימיה ומדעי המחשב לפיתוח מודל רב תחומי לפתרונות הנדסיים לטיפול בכאבי גב.

הפרויקט המתואר, החל לפני כשנה וצפוי להתקיים ב- 2013, במימון של למעלה ממיליון יורו.

 

מעבר לתרומה לאיכות החיים של אלפי אנשים הסובלים מכאבי גב כרוני, לכך גם תרומה כלכלית, בצמצום היעדרויות ממקום העבודה, הפחתת העומס על מערכת הבריאות ועוד.

 


http://www.sciencedaily.com/releases/2011/02/110228104115.htm


http://www.youtube.com/watch?v=5e2HVnOajMM