מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותלעיתים כואב לטפל בכאב

לעיתים כואב לטפל בכאב

בעבודה שהתפרסמה בכתב העת Pain Medicine, בדצמבר 2010 , נמצא שהטיפול בכאב גובה מחיר ממטפלים ראשונים בכאב , זאת, במקביל לסבל של המטופלים.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

העבודה נערכה על ידי חוקרים במכון Regenstrief, השייך לבית ספר לרפואה באוניברסיטת אידיאנה בשיתוף בית הספר ללימודים חופשיים ומרכז רפואי המטפל בכאב כרוני.


הטיפול בכאב כרוני, דורש קשר הדוק בין המטפלים לבין המטופלים, כולל מפגשים תכופים. בעבודה זו השתתפו 20 מטפלים, מתוכם 15 רופאים, 4 אחיות מומחיות לטיפול בכאב, ורוקח אחד. ( 10 גברים ו- 10 נשים). המטפלים ענו על שאלון שהיה מורכב מפריטים המשקפים את הניסיון והחוויות של המטפלים בטיפול בכאב הכרוני.


מטפלים דווחו שלעיתים אין באפשרותם לטפל באופן יעיל בכאב. מצב זה מתווה תחושות לחץ ואשמה בגלל היעדר הצלחה.רגשות שליליים אלה לעיתים גרמו לאווירה עוינת במהלך הפגישה עם מטופלים מסוימים והובילו לתחושות של חשד וחוסר אמון בשני הצדדים. במיוחד כאשר מטפלים חשדו שהמטופלים מבקשים תרופות למטרות אחרות מעבר לטיפול בכאב כמו לרווח במכירתן.


שלא בדומה לסימנים אחרים, כמו עלייה בלחץ הדם, או עלייה ברמת הכולסטרול, כאב מהווה תחושה סובייקטיבית ללא אפשרות אובייקטיבית למדידה. לדוגמא, מטופל מסוים יעריך כאב מסוים כ-4 והאחר כ- 10. כך גם לגבי הטיפול, קיימים מצבים שבהם קשה לאמוד את השפעת הטיפול, במיוחד כאשר סיבת הכאב אינה ברורה. מצב מתסכל למטפל ולמטופל כאחד.


מטפלים מסוימים דווחו על חשש ופחד לפגוש מטופלים במרפאה, לאור קשר לא מוצלח בעבר או כאשר חשו חוסר הצלחה במתן מענה הולם לכאב. גם במצבים שהקשר עם המטופלים חיובי, מטפלים מדווחים שלעיתים חשים  חוויות שליליות, קשיים וחוסר אמון.


אחד המטפלים דווח "אני מעוניין שהמטופל יחבב ויכבד אותי, אני מעוניין להקל על הכאב וחש אשמה כאשר כועסים עלי והם כועסים"


המלצות הכותבים, שיש להקנות כלי התמודדות במטרה להקל ולהפחית את רמת התסכול והתפתחות יחס עוין במהלך הפגישות  של המטפלים עם המטופלים. אלה, עשויים לשפר הטיפול בכאב בכך שמפחיתים רגשות שליליים בקרב המטפלים והמטופלים.

חשוב לדעת, שהפתרון לקשיים במתן הטיפול הינו  מעבר למטפל המסוים. למדיניות , גישה ותרבות הארגון המטפל כמו:  עידוד השימוש בתרופות אפיואידיות , קיום מסלולי ההכשרה למטפלים  ועוד, יש השלכה על קידום איכות הטיפול  בכאב כרוני ועל איכות הקשר בין המטפלים למטופלים.


רופא פנימאי, המעורב במתן טיפול בכאב כרוני, מדווח "לעיתים הכאב הכרוני עלול להתיש ולגרום לאוזלת יד עד כדי וויתור במתן הטיפול., אולם תפקיד המטפלים לתת תקווה למטופלים ובכך לאפשר טיפול יעיל ככל האפשר".
 

www.medicalnewstoday.com/articles/211943.php

בגד
31/12/10 21:34

שלום רב,
טרחתי וקראתי גם את המאמר המקורי


זה המקום לומר תודה לעושים במלאכה, הכל ממי שעונה לטלפון ומקבל את פנינו במרפאה וכלה ב....


אני רוצה לציין את האמפתיה שניתן לחוש מרוב הרופאים ביח' כאב בתל השומר, מעבר למקצועיות הקורנת מהם

אלו מחזקים את התחושה שיש על מי לסמוך ויש מי שמבין אותי ושיודע איך ניתן להקל
וזה אכן כך

יישר כוח בשליחותכם.
כן ירבו.