מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמדוע חלקנו רגישים יותר לכאב מאחרים?

מדוע חלקנו רגישים יותר לכאב מאחרים?

כל אחד חש כאב באופן שונה. כעת חוקרים מצאו כי מבנה המוח עשוי להיות קשור להבדלים האלה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מבנה המוח קשור לעוצמת הכאב שהאדם מרגיש. מחקר חדש שפורסם בכתב העת Pain מצא כי כמות החומר האפור באזורים במוח האחראים ליכולת לחלום בהקיץ, קשורה באופן ישיר לרגישות של האדם לכאב.

 

המוח מורכב מחומר אפור וחומר לבן. החומר האפור מעבד מידע בדומה למחשב, בעוד שהחומר הלבן אחראי להעביר מידע בין אזורים שונים של מערכת העצבים.

 

במחקר הנוכחי, חוקרים מהמרכז הרפואי Wake Forest בחנו את הקשר בין כמות החומר האפור במוח והבדלים ברגישות לכאב בקרב 116 מתנדבים בריאים. הרגישות לכאב נבדקה באמצעות כך שהנחקרים דירגו את עוצמת הכאב שחשו בזמן שנקודה בעור שלהם חוממה עד לכ-49 מעלות צלזיוס. לאחר שנבדקה הרגישות לכאב, המשתתפים עברו סריקות MRI של המוח.

 

החוקרים מצאו כי אצל נחקרים שדיווחו על עוצמות גבוהות יותר של כאב, היה פחות חומר אפור באזורים במוח התורמים למחשבות פנימיות ושליטה על קשב. האזורים הללו כוללים את קליפת הסינגולייט האחורית (posterior cingulate cortex), אזור המכונה precuneus בקליפת המוח ואזורים בקורטקס הפריאטלי האחורי (posterior parietal cortex).

 

שני אזורי המוח הראשונים הם חלק מ"רשת מצב ברירת מחדל" – מערכת של אזורי מוח הקשורים זה לזה, הקשורים לזרימת המחשבות החופשיות שיש אצל אנשים כשהם חולמים בהקיץ. לדברי החוקרים, אותו "מצב ברירת מחדל" עשוי להתחרות עם פעילות מוחית המייצרת את חווית הכאב, באופן שמביא לכך שאנשים עם פעילות גבוהה של רשת מצב ברירת מחדל יהיו בעלי רגישות מופחתת לכאב. 

 

האזור השלישי בו נמצאו רמות שונות של חומר אפור, משחק תפקיד חשוב בקשב. החוקרים מסבירים כי ייתכן שאנשים שיכולים להשאיר את תשומת הלב שלהם ממוקדת בצורה טובה, עשויים להיות טובים יותר גם בשמירת הכאב תחת שליטה.

 

לדברי החוקרים, הבדלים מבניים שכאלה יכולים לספק בסיס לפיתוח כלים טובים יותר לאבחון, סיווג, טיפול ואפילו מניעה של כאב.

 

 

Pain, DOI: 10.1016/j.pain.2013.12.004

 

varduku
18/01/14 18:19

תודה עידית, שבוע טוב  מבורך ונפלא (-:

עידית-רונן
18/01/14 18:15

לוורדוקו,

המאמר שהוצג  בדק תגובה לגירוי כאב חד. אכן את צודקת,  כי כאב כרוני שונה במהותו מסוג כאב זה ועלול לגרום לשינויים בהולכה, תפיסה , עיבוד גירוי הכאב ותחושתו.

למרות זאת, מחקרים ממשיכים לבחון את  מנגנון הכאב מהבטים שונים, כולל אלה המוצגים במאמר - זאת, במטרה להבין בראש וראשונה, ובהמשך לקדם  טיפולים תרופתיים ולא תרופתיים שעשויים לסייע במצבי כאב שונים.

varduku
17/01/14 20:58

שלום,

מאמר מעניין, השאלה היא כזו: איך ניתן לזהות את האנשים/נשים האלו כדי למנוע מהם כאב? ונניח שהם סיווגו את האנשים האלו, מה חוץ מסיווג ותיוג, מה הלאה?

אני חושבת שאנשים אשר נחשפו והתמודדו במהלך חייהם לכאב כזה או אחר או חלקו כאב כזה או אחר עם משפחה, חברים, יהיו רגישים יותר לכאב. מהסיבה שקיים בסיס חזק לכאב שלהם כבר ממהעבר. כמו בצק עלים, שכבה על שכבה ....