מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמה גורם למוח "לקפוא" כששותים ברד?

מה גורם למוח "לקפוא" כששותים ברד?

מדענים מצאו הסבר לתחושה ש"המוח קופא" כשאוכלים משהו קר. הגילוי עשוי לסייע לטיפול בכאבי ראש אחרים


שינויים בזרימת הדם במוח גורמים לתחושה שהמוח קופא (צילום: Shutterstock)
שינויים בזרימת הדם במוח גורמים לתחושה שהמוח קופא (צילום: Shutterstock)

 

לקחתם שלוק ממשקה ברד או לק מגלידה ופתאום הופיע כאב מיידי ועוצמתי ברקות כאילו המוח קופא? זה קורה כמעט לכולם, אך עד היום לא היה ברור מה גורם לתופעה. חוקרים מאוניברסיטת הרווארד בדקו את הנושא בתנאי מעבדה ומצאו הסבר, העשוי גם להסביר כאבי ראש אחרים כמו מיגרנות.

 

מחקרים קודמים מצאו כי לאנשים הסובלים ממיגרנות סבירות גדולה יותר לחוות את התחושה שהמוח קופא מאשר אנשים שלא סובלים ממיגרנות. החוקרים חשבו כי אולי קיים מכניזם או גורם משותף מאחורי שתי התופעות. לכן, הם החליטו להשתמש בקפיאת מוח כדי ללמוד על מיגרנות.

 

קשה לחקור כאבי ראש כמו מיגרנות מכיוון שהם אינם צפויים. חוקרים לא יכולים לנטר אירוע שלם מתחילתו ועד סופו במעבדה. הם אומנם יכולים לתת תרופות המעודדות מיגרנות, אך יש להן תופעות לוואי שעלולות להשפיע על התוצאות. לעומת זאת, ניתן להשתמש בתחושת המוח הקופא בקלות ובמהירות כדי לגרום לכאב ראש במעבדה. כאב הראש גם מסתיים במהירות, מה שמאפשר לנטר כל האירוע.

 

החוקרים ביקשו מ- 13 מתנדבים לשתות מי קרח דרך קש הצמוד לחיך העליון, בזמן שהיו תחת פיקוח במעבדה. המתנדבים הרימו את היד שלהם כאשר הם חשו את התחושה המוכרת של הכאב ברקות מופיעה והרימו יד שוב כשהיא נעלמה.

 

באותו הזמן נוטרה זרימת הדם במוחם באמצעות בדיקות הדמיה של הראש. החוקרים מצאו זרימת דם מוגברת למוח דרך כלי דם הנקרא עורק המוח הקדמי הממוקם במרכז המוח. העלייה הזו בזרימת הדם וכתוצאה מכך – העלייה בגודל של כלי הדם גרמה לכאב הקשור לתחושה שהמוח קפוא. כאשר העורק התכווץ חזרה, הכאב נעלם.

 

החוקרים שהציגו את ממצאיהם בכנס הביולוגיה הניסויית שנערך בסן-דייגו, אומרים כי ההתרחבות, ולאחר מכן ההתכווצות מהירה של כלי דם זה, עשויה להיות סוג של הגנה עצמית על המוח. לדבריהם, המוח הוא איבר חשוב מאוד והוא רגיש לטמפרטורה. לכן, הרחבת כלי הדם עשויה להיגרם בשל הובלת יותר דם חם לרקמה כדי לוודא שהמוח נותר חמים. זרם הדם לא מתפנה במהירות בה הוא מגיע למוח כש"המוח קופא", ולכן הוא מעלה את הלחץ בתוך הגולגולת וכך מעורר כאב. כאשר הלחץ והטמפרטורה במוח עולים, כלי הדם מתכווץ, ומפחית את הלחץ של הדם במוח לפני שהוא מגיע לרמות מסוכנות.

 

אם כאבי ראש אחרים עובדים באותה צורה, תרופות שיעצרו את כלי הדם האלה מלהתרחב או שיגרמו לו להתכווץ עשויות לטפל בהם.

 

 

Experimental Biology 2012 meeting in San Diego

כמו למשל נקודות הדק שגורמות לכאבי ראש והן לא דוורה נמצאות בראש...

גבר
28/04/12 17:29

שלום.
לא זכור לי שזה קרה לי בעבר אלה רק בשנים האחרונות משום מה.
אבל לא הבנתי למה חלק שותים את "הברד" ללא כאבי ראש וחלק חשים "שהמוח" מונח מתחת לגלגלי מכונית.
המאמר הזה מאוד מבלבל