מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.
דר' יעל מליניאק
דר' יעל מליניאק
דר' יעל מליניאק, יו"ר החוג לטיפול בכאב באיגוד רפואת המשפחה. מטפלת באנשים הסובלים מכאב. מדריכת דיקור יבש בחברה לרפואת שריר שלד. שמשה רופאת כאב במסגרת קופת חולים מאוחדת בתל אביב. לימדה מתמחים ברפואת משפחה את נושא הטיפול בכאב במסגרת לימודי המשך באוניברסיטת ת''א. בוגרת לימודי פסיכותרפיה ממוקדת טראומה בנט"ל. מטפלת בכאב נוירופלסטי באמצעות שיטה מבוססת ראיות הנקראת EAET .

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמה שלא מדבק יכול לחזק

מה שלא מדבק יכול לחזק

מחקר: כשרואים אדם הסובל מתסמינים של מחלה מערכת החיסון מתחזקת


מתנדבים שצפו בשקופיות של אנשים מתעטשים או משתעלים היו בעלי תגובה חיסונית חזקה יותר (צילום: אתר סטוק פוטוז)
מתנדבים שצפו בשקופיות של אנשים מתעטשים או משתעלים היו בעלי תגובה חיסונית חזקה יותר (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

משתעלים ומתעטשים לידך? כדאי להתרחק כדי לא להדבק, אבל מסתבר שאולי טוב להסתכל. מספיק לראות אדם שנראה חולה כדי שמערכת החיסון של הגוף תעבוד חזק יותר. כך עולה ממחקר חדש בו מתנדבים הביטו בתמונות של אנשים חולים. החוקרים מסבירים כי התגובה הזו יכולה לעזור לגוף להלחם במחוללי מחלות.


החוקרים מה- University of British Columbia מסבירים כי כנראה שטוב שמערכת החיסון תגיב באופן אגרסיבי, במיוחד בזמנים שנראה כי תהיו במגע עם משהו שעלול לגרום לכם לחלות.

 

מחקר קודם מצא שכאשר אנשים רואים מישהו שנראה חולה, יש להם תגובה פסיכולוגית: הם מרגישים גועל ורוצים להתרחק. המחקר הנוכחי ביקש לבדוק אם מראה של אדם חולה יכול להשפיע גם על על האופן בו פועלת מערכת החיסון.

 

במחקר שפורסם בכתב העת Psychological Science, הראו למתנדבים שתי מצגות שקופיות שאורכן עשר דקות, בשני ימים שונים. המצגת הראשונה הציגה שקופיות ניטרליות עם תמונות של רהיטים. השנייה הייתה אחת משתי מצגות: מצגת שקופיות של מחלות שהציגה אנשים עם אבעבועות, מקנחים את האף, מתעטשים וכדומה או לחילופין מצגת שקופיות של אקדחים.

 

לפני ולאחר המצגות, נלקחו מהמתנדבים דגימות דם. מעט חיידקים הוספו לבדיקת הדם ואז החוקרים מדדו את החוזק של התגובה החיסונית.

 

מתנדבים שצפו בשקופיות של אנשים מתעטשים או מראים בצורה אחרת סימנים של מחלה, היו בעלי תגובה חיסונית חזקה יותר מאשר מתנדבים שצפו בשקופיות של אדם המכוון אליהם אקדח.

 

החוקרים מסבירים כי ייתכן וסוג התגובה הזו למראה של אנשים חולים נוצרה בעקבות התאמה אבולוציונית.

 

אבל, חשוב לדעת- למרות שלתגובה חיסונית אגרסיבית יש יתרונות מבחינת לחימה בזיהומים, יש לה גם מחיר- היא צורכת אנרגיה ויכולה באופן זמני להתיש.

 

http://pss.sagepub.com/content/early/2010/04/02/0956797610368064.abstract

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה