מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותמחקר: סוכרתיים ששותים קפה ותה ירוק חיים יותר

מחקר: סוכרתיים ששותים קפה ותה ירוק חיים יותר

חוקרים יפנים מצאו כי שתייה יומיומית של קפה ותה ירוק קשורה לסיכון מופחת למוות מוקדם בקרב אנשים עם סוכרת סוג 2. ככל ששותים יותר – הסיכון למוות מוקדם פוחת


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מחקרים רבים הצביעו על קשר בין שתיה יומיומית של קפה או תה ירוק להטבות בריאותיות שונות, שמיוחסות לרכיבים הביו-אקטיביים שמשקאות אלה מכילים, שחלקם משמשים בין היתר גם כנוגדי דלקת ונוגדי חמצון.

 

סוכרתיים נמצאים בסיכון מוגבר לסיבוכים ולמחלות נלוות שונות לרבות מחלות לב וכלי דם וסרטן, ולמרות שמספר התרופות היעילות לסוכרת הולך ועולה, שינויים באורח החיים כמו פעילות גופנית ותזונה נותרים הבסיס של הטיפול במחלה.

 

חוקרים יפנים מאוניברסיטת קיושו ומוסדות נוספים ביקשו לבחון אם צריכה יומיומית של קפה ותה ירוק – בנפרד או יחד – יכולה להוות הרגל אורח חיים בעל השפעות חיובות באנשים שאובחנו עם סוכרת סוג 2.

 

במסגרת המחקר החוקרים עקבו במשך כחמש שנים אחר 4,923 יפנים (2,790 גברים ו-2,133 נשים) עם סוכרת סוג 2, שגילם הממוצע בתחילת המעקב היה 66. 

 

כל נבדק מילא שאלון תזונה ומשקאות מפורט, שכלל שאלות על צריכת קפה ותה ירוק בכל יום. מעבר לכך, כל אחד סיפק מידע על מנהגי אורח החיים האחרים שלו, לרבות פעילות גופנית, עישון, צריכת אלכוהול ומספר שעות שינה בלילה. בידי החוקרים היו גם מדדים נוספים, לרבות גובה, משקל ולחץ דם, וכן נערכו לנבדקים בדיקות שתן ודם כדי לבחון גורמי סיכון חבויים.

 

במהלך תקופת המעקב 309 מהנבדקים מתו, כשסיבות המוות המובילות היו סרטן (114) ומחלות לב וכלי דם (76).

 

לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות, ניתוח הממצאים העלה כי בהשוואה לאנשים שלא שתו קפה או תה ירוק, לאלו ששתו קפה ו/או תה ירוק היה סיכון מופחת למוות במהלך תקופת המעקב מכל סיבה, כאשר הסיכון הנמוך ביותר היה בקרב אלו ששתו את הכמויות הגדולות ביותר של המשקאות הללו.

 

שתייה של עד כוס אחת ביום של תה ירוק נקשרה לסיכון נמוך ב-15% למוות, בעוד ששתיית 3-2 כוסות נקשרה לסיכון נמוך ב-27%. שתייה של 4 או יותר כוסות של תה ירוק נקשרה לסיכון נמוך ב-40%.

 

שתייה של עד כוס אחת ביום של קפה נקשרה לסיכון נמוך ב-12% למוות, בעוד ששתיית כוס אחת נקשרה לסיכון נמוך ב-19%. שתייה של 2 או יותר כוסות קפה ביום נקשרה לסיכון נמוך ב-41%.

 

הסיכון למוות היה אפילו נמוך יותר בקרב אלה ששתו גם תה ירוק וגם קפה בכל יום: באלו ששתו 3-2 כוסות תה ירוק ביום ועוד שתי כוסות או יותר של קפה הסיכון למוות מוקדם היה נמוך ב-51%, בעוד שעם 4 כוסות תה ירוק או יותר ועוד כוס קפה ביום הסיכון היה נמוך ב-58%, ועם שילוב של 4 כוסות תה ירוק או יותר ועוד שתי כוסות לפחות של קפה ביום הסיכון למוות מוקדם היה נמוך ב-63%, בהשוואה לסוכרתיים שלא שותים קפה או תה. 

 

המחקר שפורסם בכתב העת BMJ Open Diabetes Research & Care הוא מחקר תצפיתי, וככזה הוא לא יכול להוכיח כי מדובר בקשר של סיבה ותוצאה ולכן לא ניתן לגזור ממנו המלצות מעשיות. כמו כן, למחקר יש לא מעט חסרונות, לרבות זאת שהוא הסתמך על דיווחי הנחקרים ושהתה הירוק ביפן עשוי להיות שונה ממקומות אחרים.

 

יצויין גם כי תה ירוק מעלה את הסיכון לדימומים בשילוב תרופות מקבוצת נוגדי טסיות, בדומה לאומגה 3 וויטמין. מחקר מינואר 2014 חשף כי תה ירוק עלול ליצור שילוב בעייתי הפוגע ביעילותה של תרופה המיועדת להפחתה של לחץ הדם. לסוכרתיים שמבקשים להעלות את הצריכה של תה ירוק מומלץ קודם להיוועץ עם הרופא.

.

 

 

BMJ Open Diabetes Research & CareDOI: 10.1136/bmjdrc-2020-001252