מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמריחואנה לחולים - חלק ב'

מריחואנה לחולים - חלק ב'

איך מקבלים אישור למריחואנה רפואית ומה החידושים הצפויים בתחום


הטיפול במריחואנה צריך להינתן רק אחרי שמוצו הטיפולים המקובלים (צילום: אתר סטוק פוטוז)
הטיפול במריחואנה צריך להינתן רק אחרי שמוצו הטיפולים המקובלים (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

אחרי שהסברנו לאיזה חולים המריחואנה הרפואית יכולה לסייע, צריך גם לדעת איך ניתן לפנות לקבל אישור להשתמש בחומר. 

 

על פי החוק, אישור לעישון מריחואנה יינתן על ידי מנכ"ל משרד הבריאות. זה האציל את סמכויותיו וכעת ההחלטה היא של איש אחד- ד"ר ברוך. כשהוא נתקל בסוגיה ייחודית, הוא נעזר בוועדה מייעצת.

 

חולה שמבקש להשתמש במריחואנה, צריך שרופא מומחה בתחום הרלוונטי יעביר בקשה לד"ר ברוך. הרופא חייב להיות מומחה בתחומו (לדוגמא רק מומחה גסטרו יכול לבקש אישור לחולה קרוהן). בבקשה הרופא צריך להסביר את הצורך ואת הסיבות לכך שהחומר יועיל למטופל ולציין מדדים להצלחת הטיפול. הטיפול במריחואנה צריך להינתן רק אחרי שמוצו הטיפולים המקובלים, ואלה לא עזרו לחולה. חייב להיות ביסוס מחקרי על השימוש בסם למחלה. אם מדובר במחלה לה כבר ניתן אישור כוללני, אין צורך בהצגת מאמרים בנושא, אבל אם מדובר בהתוויה חדשה, הרופא צריך לבסס את זה במאמרים שפורסמו בכתבי העת המקובלים.

 

הרופא שממליץ על הטיפול במריחואנה אמור להכיר את החולה. המלצה כזו לא אמורה להיות מבוססת על מפגש אחד אלא על כברת דרך משותפת.

 

את המריחואנה ניתן לגדל, או לקבל ממגדלים מורשים, חלקם נתנו את החומר עד היום בחינם. כיום, רובם מתחילים לגבות מחיר שמגיע לכ- 360 שקלים בחודש. העלות אינה קשורה לכמות, אלא כביכול התשלום הוא על שינוע החומר.

 

הבעיות היום ומבט לעתיד-

 

אחת הבעיות שעלו בכנס היא שיש רופאים החוששים לרכוש לעצמם שם של "רופא מריחואנה" ולכן מעדיפים להימנע משליחת המלצות לאישור. חלק מהרופאים צריכים להתמודד עם חולים שלוחצים עליהם להגיש בקשה. יש גם רופאים שלא יודעים איך ובאיזה מקרים לפנות לקבלת אישור, אבל בהסתדרות הרפואית מתכננים לנסח קווים מנחים בנושא.

 

בעיה נוספת היא המתנה של כ- 4- 8 שבועות לאישור מרגע הגשת הבקשה. גם הנגישות מהווה מכשול. בגלל שהחומר לא עבר ניסויים מבוקרים כמו תרופות, ניסיון להכניס אותו לבתי מרקחת בישראל נכשל. כיום, לרוב החולה צריך לאסוף את החומר מאחת מ 4 – 5 נקודות בארץ. חלק מהמקומות לא נעימים, ויש חולים שתיארו אותם כ"מאורות סמים".

 

בנוסף, אין הגדרות סטנדרטיות למינון, התוויה או תופעות לוואי. חולים לא יודעים איך וכמה לקחת והם לא מקבלים הדרכה מספקת.

 

המוצר לא עובר ביקורת ולכן איכות החומר לא אחידה ולפעמים ירודה, והיו אף תלונות על עובש.
בעיה נוספת היא שמטופל או מגדל עלולים למכור או לחלק את החומר, מה שקורה כבר היום. אבל חשש גדול מכך הוא מחדירת ארגוני פשע לתחום.

 

כדי לפתור חלק מהבעיות ד"ר ברוך ועמיתיו מבקשים להקים מלכ"ר שיאסוף את הכסף מהחולים, ידאג לייצור החומר מול המגדלים, להעבירו בדיקות מעבדה לבקרת איכות, ולדאוג שתהיה אחידות למוצר. הם מתכננים לספק שינוע של החומר עד בית החולה, ולהדריכו שם לגבי אופן השימוש. במקביל, תינתן הסברה לאנשי רפואה ועידוד מחקרים בתחום. אפילו שוקלים להכניס בעתיד את כיסוי עלות החומר לביטוחים המשלימים. התפתחות נוספת היא שמנהלי מחלקות בבתי חולים יוכלו בקרוב לאשר את החומר לחולים, מה שעתיד לקצר את תקופת ההמתנה.

 

 

למידע נוסף על שימוש בקנביס רפואי

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

בני1
11/05/10 13:02

שלום וברכה
אני בחור כבן 23
סובל שנים מאי תאבון ובאותו משקל כבר כמה שנים
אני 1.75 בגובה
ושוקל כ52-3
לפי מה שאמרה לי התוזנאית שאני סובל מתת משקל
כבר שנים שאני עושה בדיקות ולאחרונה גם עשיתי בדיקות דרך רופא גסטרו אם זה בדיקה ציליאק ובדיקה קלאטוז ופרקטוז וכולם יצאו שלילים
יש מחלה כרונית של מיגרנות שגם אימי והמשפחה שלה סובלים מזה ואם כול זה אני סובל מסיננוסיטיס קשה מאוד שאני מטופל בכדורים שחוץ מלעייף אותי לא עוזר במיוחד
אני מידי פעם מעשן מריחואנה כדי להרגיע את זה אבל כמבון ללא אישור
איך בחור כמוני יכול לפנות לרופא ולבקש ממנו בלי שהוא יחשוב שאני רוצה לצורכי הנאה
כרגע אבא שלי מנסה להוציא לאמא שלי אישור רפואי לקנאביס
אבל הרופאים פה בארץ קשים ולא בדיוק מנסים להבין אותי
אשמח לעזרה