מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותסובלים מכאב כרוני? הטלפון עשוי לעזור

סובלים מכאב כרוני? הטלפון עשוי לעזור

טיפול קוגנטיבי-התנהגותי שמבוצע דרך הטלפון עשוי לעזור לסובלים מכאב כרוני. גם פעילות גופנית מסייעת


טיפול פסיכולוגי דרך הטלפון מסייע לסובלים מכאב כרוני מפושט (צילום: Shutterstock)
טיפול פסיכולוגי דרך הטלפון מסייע לסובלים מכאב כרוני מפושט (צילום: Shutterstock)

 

אנשים עם כאב כרוני מפושט שעברו טיפול קוגנטיבי-התנהגותי (CBT) דרך הטלפון דיווחו על כך שהם מרגישים "יותר טוב" או "הרבה יותר טוב" לאחר 6 חודשים. החוקרים מהאוניברסיטאות הבריטיות Aberdeen ו- Manchester מצאו כי גם פעילות גופנית שיפרה את הכאב ועזרה לאנשים בניהול הסימפטומים.

 

כאב כרוני מפושט הוא אחד המאפיינים של פיברומיאלגיה. כבר ידוע שטיפול קוגנטיבי-התנהגותי יכול להועיל לסובלים מכאב. הבעיה היא שהטיפול יקר ודורש שעות רבות של מפגש בין המטופל למומחה. לכן, החוקרים ביקשו לראות אם ניתן להעביר את הטיפול באמצעות טלפון – שיטה זולה הרבה יותר. 

 

המחקר כלל 422 אנשים עם כאב כרוני מפושט בגילאי 25 עד 60. המשתתפים חולקו לקבוצות – אחת ביצעה פעילות גופנית, שנייה עברה CBT, השלישית קיבלה קומבינציה של פעילות גופנית ו- CBT וחברי הקבוצה הרביעית קיבלו את הטיפול הרגיל מרופא המשפחה שלהם.

 

תוכנית הפעילות הגופנית הורכבה מ- 6 מפגשים חודשיים עם מאמן כושר והמטופלים התבקשו לבצע 20 עד 60 דקות של פעילות גופנית ביום, בעצימות הולכת וגוברת במשך תקופה של 6 חודשים. בנוסף, ניתנה להם גישה לחדר כושר.

 

קבוצת ה- CBT עברה את הטיפול הפסיכולוגי המיועד לעזור לאנשים לנהל את הכאב על-ידי זיהוי והערכה של מחשבות והתנהגות. הטיפול הועבר במשך 6 חודשים באמצעות הטלפון. סך הכל עברו המטופלים הערכה ראשונית שנמשכה פחות משעה, ולאחר מכן 7 מפגשים טלפוניים שבועיים של 30 עד 45 דקות ומפגשים טלפוניים נוספים 3 חודשים ו – 6 חודשים לאחר מכן.

 

תוצאות המחקר שפורסמו בכתב העת Archives of Internal Medicine הראו כי הטיפול הטלפוני והפעילות הגופנית נקשרו שניהם לשיפור משמעותי בדיווח העצמי של המטופלים על מצבם. יחד עם זאת, אלו שקיבלו גם טיפול טלפוני וגם תוכנית פעילות גופנית לא הרוויחו מהקומבינציה הרבה יותר ממה שהיו מרוויחים מכל אחד מהטיפולים לבד.

 

בתום ששת החודשים, שיעור המטופלים שאמרו כי הטיפול השפיע לטובה על הכאב שלהם היה 8% בקרב אלו שקיבלו טיפול רגיל מרופא משפחה, בהשוואה ל – 30% בקבוצת הטיפול הטלפוני, 35% בקבוצת ההתעמלות ו- 37% בקבוצה שעברה את הקומבינציה של הטיפולים.

 

החוקרים מצאו גם כי CBT טלפוני נקשר לשיפור של יותר מפי 5 בתסמינים המדווחים בהשוואה לטיפול רגיל. פעילות גופנית נקשרה לשיפור גבוה כמעט פי 4.

 

לדברי החוקרים תוצאות המחקר מראות שניתן לשפר את הסימפטומים באנשים רבים הסובלים מכאב – גם באמצעות תוכנית פעילות גופנית וגם באמצעות טיפול קוגנטיבי- התנהגותי, אפילו אם הוא מתבצע בטלפון.

 

 

Arch Intern Med 2011; DOI: 10.1001/archinternmed.2011.555

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה