מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותסייבר-חיבוק לאנשים הסובלים מכאב

סייבר-חיבוק לאנשים הסובלים מכאב

מחקר מצא כי רשתות חברתיות אינטרנטיות מסייעות להתמודדות של אנשים הסובלים מכאב כרוני


הקהילות האינטרנטיות יכולות לספק ''סייבר-חיבוק'' (צילום: Shutterstock)
הקהילות האינטרנטיות יכולות לספק ''סייבר-חיבוק'' (צילום: Shutterstock)

אנשים רבים חיים עם כאב כרוני ומתמודדים עם סבל יומיומי המשפיע לרעה על כל תחומי חייהם. למרות הקושי, האפשרויות של הסובלים מכאב כרוני לפורקן ולדיבור על מצבם עם אחרים שיכולים להבין ולהציע תמיכה הן מוגבלות. מחקר חדש בחן אם רשתות חברתיות ופורומים אינטרנטיים מאפשרים לסובלים מכאב לתקשר באופן חופשי ובטוח ומסייעים להם בהתמודדות.

 

הכאב הוא בלתי נראה, בלתי נשמע, ולא ניתן למדידה. הדרך היחידה לתת לכאב לגיטימציה היא להביע אותו בדיבור. אבל לא קל לדבר על הכאב.

 

במאמר החדש שפורסם בכתב העת Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, קרין בקר מאוניברסיטת צפון דקוטה מתארת את הסטיגמה החברתית וההשלכות המקצועיות שפעמים רבות מניעות אנשים הסובלים מכאב כרוני מלדבר על זה. לכן, היא מסבירה, יש חשיבות רבה למציאת מקום בטוח בו אנשים הסובלים מכאב כרוני יכולים לדבר על החוויות והרגשות שלהם.

 

הטכנולוגיה יכולה להוות פיתרון - הקהילות האינטרנטיות מאפשרות אנונימיות, הן זמינות בכל עת ולא דורשות משאבים כלכליים מהמטופלים. המחקר בחן את תפקיד חדרי הצ'ט והפורומים המוקדשים לסובלים מכאב כרוני, באמצעות ניתוח תוכן השיחות והשפעת ההשתתפות בקהילות אינטרנטיות על 18 אנשים הסובלים מכאב כרוני.

 

המחקר חשף שתי סוגיות מרכזיות: את החשיבות של וולידציה ושל עידוד להעצמת המטופלים. באשר לוולידציה, אנשים רבים הסובלים מכאב כרוני חשים מבודדים. המשתתפים רצו לדעת שחווית הכאב שלהם אינה אירוע מבודד שרק הם סובלים ממנו. נדרשה וולידציה כדי להבטיח למשתתפים שאחרים יכולים להזדהות עם החוויה שלהם. בין התגובות שעלו ברשת היו רבות שסיפקו תחושת וולידציה, כמו "אני בהחלט יכול להבין איך זה גורם לך להרגיש כעס ודאגה" או "יש לך זכות לכעוס. גם אני כעסתי על הבעיה שלי". יתרה מכך, בשל הניסיון המשותף עם הכאב, המשתתפים יכלו לספק עצות אותנטיות ומועילות.

 

ברגע שהתקבלה לגיטימציה למצב שלהם, המשתתפים רצו תמיכה נפשית ועידוד. התגובות שקיבלו אכן היו תומכות ועודדו את המשתמשים להישאר חיוביים ולסלוח לעצמם.

 

בקר מסכמת כי למרות שהקהילות האינטרנטיות לא מאפשרות מגע גופני, הן יכולות לספק "סייבר-חיבוק" – התמיכה הוירטואלית לה נזקקים אנשים החיים עם כאב כרוני.

 

 

גם בקהילת הכאב בכמוני הסובלים מכאב זוכים לוולידציה ועידוד מאנשים כמוהם

 

Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking. February 2013, 16(2): 123-126

ענתר
04/04/13 20:05

תודה אלה

 

והינה כתובת הקבוצה

 

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=440&v=623

 

אלה-הר-נוי
04/04/13 17:52
ענתר
04/04/13 17:10

אני מאמינה מאוד, שלגיטמציה לכאב עוזר להתגבר על הכאטב.

על זה בין השאר אני רוצה לדבר בקבוצה שפתחתי

אשמח עם תצטרפו