מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

גמילה מעישון

מנהלי קהילה

ד
ד"ר יעל בר-זאב
רופאה, מומחית בבריאות הציבור, עם מיקוד בתחום קידום בריאות ורפואה מונעת.  אני יועצת לגמילה מעישון, ויו"ר החברה הרפואית למניעה ולגמילה מעישון בהסתדרות הרפואית בישראל. במרץ 2019 סיימתי דוקטורט מאוניברסיטת ניו-קאסל באוסטרליה שהתמקד בשיפור הטיפול לגמילה מעישון שניתן לנשים הרות אבוריגיניות מעשנות. עם חזרתי לארץ השתלבתי כחוקרת ומרצה בכירה בבית הספר לבריאות הציבור, הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית
נילי בראון
נילי בראון
מטפלת בהתמכרויות, יועצת ומנחת קבוצות מוסמכת לגמילה מעישון, מדריכה במיומנויות הראיון המוטיבציוני. עובדת במוקד הלאומי הטלפוני לגמילה מעישון של משרד הבריאות. בעלת תואר ראשון בלימודי התמכרות (BSc Addiction Studies) מאוניברסיטת לידס באנגליה. 

מובילי קהילה

מוג'ו
מוג'ו
מאובחן עם טרשת נפוצה אבל הוחלט ביני לביני לא לתת לזה להשפיע עלי. התחלתי לרוץ, הפסקתי לעשן (דבר שמתגלה כאתגר לא קטן) ובוחר בחיים. 
Yael Ya
Yael Ya
שלום, שמי יעל, ואחד הדברים שאני הכי גאה בהם בחיי הוא שהפסקתי לעשן לפני 8 שנים עישנתי קופסה וחצי ליום, עישנתי הרבה מעבר למה שבכלל רציתי ואפשר בהחלט לומר שהעישון השתלט לי על החיים- על הארנק, על מע' העצבים, על האישיות, ולמרבה הצער גם הרס בגופי מספר חלקות טובות לאחר מהפך בכל צורת החשיבה שלי- יום אחד הצלחתי לנתק את השלשלאות ולצאת לחופשי - וואוו- זה התגלה לי כדבר הכי טוב שאי פעם עשיתי עבור עצמי, ואני עדיין נהנית מהתגמולים הרבים של היותי לא מעשנת וחייבת לזה תחושת שפע, בריאות ושגשוג אז כן, יש כזה דבר להפסיק לעשן בהצלחה, מוזמנים להצטרף אליי. זה תענוג אמיתי :-)
כמוניגמילה מעישוןחדשותעישון עשוי להחמיר צלקות אקנה

עישון עשוי להחמיר צלקות אקנה

לא רק עור אפרורי וקמטים. מחקר חדש מצא כי עישון קשור לצלקות אקנה קשות יותר


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ידוע היטב כי לעישון השפעות שליליות על הבריאות והשפעות שליליות על המראה החיצוני - בהן קמטים ועור אפרורי. מחקר חדש שהוצג השבוע הכנס השנתי של האיגוד הבריטי לדרמטולוגיה במנצ'סטר חושף השפעה שלילית נוספת שעלולה להיות לסיגריות: החמרה בהצטלקויות של העור באנשים הסובלים מפצעי בגרות (Acne Vulgaris).

 

צוות דרמטולוגים מהרוגייט בבריטניה ערך מחקר בקרב 992 אנשים עם פצעי בגרות שהופנו למחלקה דרמטולוגית במהלך תקופה של 8 שנים. בפגישה הראשונה, העור של כל מטופל נבחן וחומרת האקנה ומצב הצלקות שלו נבדקו. במקביל תועדו גורמי אורח חיים של הנבדקים שהיו עלולים להשפיע על העור, בהם עישון.

 

צלקות היו נפוצות ב-91% מהמטופלים והן לא היו נפוצות יותר במעשנים. עם זאת, בקרב מעשנים הנזק לעור היה חמור יותר, כאשר הצלקות באלה שאינם מעשנים נטו להיות קלות יותר. בקרב יותר ממחצית (53.7%) מהמעשנים היו צלקות ברמת חומרה בינונית עד חמורה בהשוואה לכשליש בלבד (35%) בקרב אלה שאינם מעשנים, וזאת ללא תלות בחומרת האקנה.

 

נינה גואד מהאיגוד הבריטי לדרמטולוגיה אמרה כי "אקנה משפיע על שיעור עצום מהאוכלוסייה, כש-80% מבני הנוער מושפעים בשלב מסוים. בעוד שעבור רוב האנשים ההפרעה בסופו של דבר תעלם, חלק נותרים עם צלקות שעלולות להישאר לכל החיים".

 

המחקר אומנם מצא קשר בין עישון לצלקות אקנה חמורות יותר, אך הוא לא יכול להוכיח כי מדובר בקשר של סיבה ותוצאה. כעת נדרשים מחקרים נוספים שיאוששו את ממצאי המחקר ויסבירו את המנגנון העומד מאחורי הקשר.

 

 

מקור: הודעה לעיתונות מטעם האיגוד הבריטי לדרמטולוגיה