מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותבדוק: למניעת דלקות בדרכי השתן שתי יותר מים

בדוק: למניעת דלקות בדרכי השתן שתי יותר מים

מחקר חדש מוכיח כי צריכת כמויות גדולות יותר של מים תסייע למניעת דלקות בדרכי השתן בנשים שסובלות מדלקות חוזרות בדרכי השתן


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אחת ההמלצות שפעמים רבות ניתנת לנשים שסובלות מדלקות חוזרות בדרכי השתן היא לצרוך יותר נוזלים, בהתבסס על האמונה ששתיית כמויות גדולות תוביל לדילול החיידקים ושטיפת החיידקים החוצה בהשתנות מרובות. עם זאת, המלצה זו לא מבוססת על מחקרים משכנעים.

 

כדי לבחון אם אכן צריכה מוגברת של נוזלים תסייע לסובלות מדלקות חוזרות בדרכי השתן, ערכו חוקרים מאוניברסיטת מיאמי מחקר קליני מבוקר. המחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine כלל 140 נשים צעירות עם היסטוריה של דלקות חוזרות בדרכי השתן – לפחות 3 אירועים בשנה הקודמת, מתוכם דלקת אחת לפחות אובחנה על ידי רופא בהתבסס על תרבית שתן. הנשים שנבחרו למחקר הן כאלה שבאופן טיפוסי שתו מעט - פחות מ-1.5 ליטר נוזלים ביום.

 

במשך שנה מחצית מהנשים התבקשו להמשיך לצרוך את אותן כמויות של נוזלים ויתר הנשים התבקשו לשתות עוד ליטר וחצי של מים (בערך 6 כוסות) בכל יום. 

 

במהלך תקופת המעקב, נשים ששתו יותר מים סבלו בממוצע מ-1.7 דלקות בדרכי השתן בהשוואה ל-3.2 בנשים שלא הגבירו את צריכת הנוזלים שלהן. סך הכל היו 216 אירועים של דלקות בדרכי השתן בנשים שלא שינו את מנהגי השתייה שלהן ו-111 בנשים ששתו יותר.

 

15% מהשימוש באנטיביוטיקה 

 

דלקת בשלפוחית השתן היא מהמחלות הזיהומיות הנפוצות ביותר בנשים ולפי מחקרים יותר מ-50% מהנשים יסבלו מדלקת בדרכי השתן לפחות פעם אחת בחייהן. חמור מכך – מדובר במחלה שנוטה לחזור. מחקרים הראו כי 44% עד 70% מהנשים שפיתחו דלקת בדרכי השתן יחוו לפחות דלקת אחת נוספת תוך שנה. 27% מהנשים יחוו דלקת חוזרת תוך שישה חודשים.

 

התסמינים של דלקת בדרכי השתן מאוד לא נעימים. בדרך כלל תורגש צריבה במתן שתן, צורך במתן שתן לעיתים תכופות ותחושת דחיפות. דלקת בשתן יכולה להיות מלווה גם כאבים בבטן התחתונה ולעיתים אף חום. הטיפול בדלקות בדרכי השתן מהווה 15% מכלל השימוש באנטיביוטיקה, מה שתורם לבעיית ההתפתחות של עמידות לאנטיביוטיקה.

 

מהמחקר החדש עולה שמים – שמהווים טיפול בטיחותי וזול מאוד – יכולים למנוע סבל מיותר ושימוש מיותר באנטיביוטיקה.

 

 

 JAMA Internal Medicine, online October 1, 2018