מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותשתל לכף היד שמתכלה מעצמו

שתל לכף היד שמתכלה מעצמו

לראשונה בעולם: בבית החולים קפלן בוצע ניתוח להחדרת שתל מיוחד בכף היד, המתכלה מעצמו ונעלם מהגוף


השתל מתכלה מעצמו כשאין בו צורך יותר (צילום: panthermedia)
השתל מתכלה מעצמו כשאין בו צורך יותר (צילום: panthermedia)

 

השבוע נערך בבית החולים קפלן, לראשונה בעולם, ניתוח מורכב להחדרת שתל בבסיס האגודל שמתכלה מעצמו ונעלם מהגוף. הטיפול החדשני יסייע לאנשים עם כאבים ומגבלה בתנועה של כף היד לחזור לשימוש מלא ביד, עם פחות סיכון לסיבוכים ותוך שמירה על השרירים והגידים.

 

הניתוח עושה שימוש בשתל חדשני המורכב מבלון שמתנפח וממלא את החלל שנוצר לאחר כריתת עצם הטרפז בבסיס האגודל. לאחר מספר חודשים השתל מתכלה ונעלם מהגוף לחלוטין, כשבמקביל - מתחזקת האחיזה של בסיס האגודל בכף היד.

 

הניתוח מיועד למטופלים שסובלים מכאב ובעיות תפקוד בבסיס האגודל. מדובר בתופעה מוכרת ונפוצה של שחיקת בסיס האגודל המגבילה את התנועה וגורמת לכאבים. "לאורך זמן, המשטחים הסחוסיים בבסיס האגודל נשחקים ומופיעות 'חריקות', רעשים ומיחושים" מסביר ד"ר אמיר אורון, מומחה לכירורגיה של היד, מהרופאים שביצעו את הניתוח. "בתחילת התהליך הכאב בא לידי ביטוי בתנועות מאומצות בלבד, אך עם החמרת השינויים, הכאב מופיע בכל פעולות היומיום הפשוטות שדורשות אחיזת חפצים, כגון פתיחת צנצנת, סחיטת סחבה, כתיבה מאומצת, הקלדה במחשב ועוד".

 

במקרים בהם נכשל הטיפול השמרני שכולל פיזיותרפיה, טיפול בכדורים והזרקת סטרואידים, מוצע ניתוח בהרדמה כללית של כריתת עצם הטרפזיום (עצם בצורת טרפז בבסיס האגודל) המרכיבה את בסיסו של המפרק האוכפי בבסיס האגודל.

 

"במהלך הניתוח עושים לעיתים שימוש בשתלים קבועים כדי למלא את החלל שנוצר עם הרחקת הטרפזיום" מסביר ד"ר אורון "קיימת נטייה בשתלים הקבועים להישחק או להישבר עם הזמן וכוח האחיזה לאחר הניתוח יורד בכ 30%. לכן, נעשו מאמצים רבים בעולם לפתח שתל מתכלה".

 

השתל המתכלה הוא פיתוח של חברת הביו-טכנולוגיה הישראלית 'אורתוספייס' והוא נמצא כיום בשלבי מחקר מתקדמים.

 

הרופאים מאמינים שהשימוש בשתל מתנפח ומתכלה יאפשר שמירה על כוח האחיזה של האגודל באופן אופטימלי. "השתל שומר על המרווח שבו הייתה מונחת העצם שנכרתה וכך נשמר המתח באורך השרירים והגידים שמאפשרים אחיזת האגודל" מסביר ד"ר אורון. היתרון בשתל המתכלה הנו שהוא מאפשר בנייה של רקמת צלקת תומכת משמעותית ולאחר מספר חודשים הוא נספג ומחליפה אותו רקמה פיברוטית חדשה. כך, למעשה, נמנעים סיבוכים שאפיינו שתלים שנוסו בעבר ושאינם מתכלים". 

 

"אין ספק שהניתוח הראשון מהווה בשורה לאנשים שמתקשים בתפקוד כף היד בפעולות פשוטות", מוסיף ד"ר אורון "וכמו כן, גם בתחומים אחרים בעולם הרפואה כיום בוחנים אפשרויות של שתלים מתכלים כדי להימנע מבעיות הנובעות מהימצאות גוף זר בגופנו לאורך זמן".

 

 

לאחרונה החלו להשתיל סטנטים מתכלים בבית החולים בילינסון

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה