מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותתוסף מזון לטיפול בטרשת נפוצה?

תוסף מזון לטיפול בטרשת נפוצה?

תוסף מזון, הדומה לתוסף גלוקוזמין, הצליח לדכא את התגובה המזיקה של המערכת החיסונית בטרשת נפוצה


יתכן שאנו קרובים לטיפול במחלות אוטואימוניות באמצעות תוספי תזונה (צילום: Shutterstock)
יתכן שאנו קרובים לטיפול במחלות אוטואימוניות באמצעות תוספי תזונה (צילום: Shutterstock)

 

גלולה עם החומר (N-acetylglucosamine (GlcNAc - אשר דומה בהרכבו לתוסף המוכר גלוקוזמין, אך יותר אפקטיבי ממנו - הצליחה לעכב את הגדילה והתפקוד של תאי מערכת החיסון אשר במחלת הטרשת הנפוצה תוקפים את מעטפת המיאלין - החומר שמבודד ומגן על סיבי העצב, ופוגעים במערכת העצבים המרכזית. כך מדווחים ד"ר מיכאל דמיטריו ושותפיו למחקר מאוניברסיטת UCI.


החוקרים התבססו על ממצאים ממחקרים קודמים שרמזו על כך שסוכרים וחלבונים מצליחים להשפיע על מהלך המחלה.


"התוסף הסוכרי מתקן פגם גנטי שגורם לתאי מערכת החיסון לפגוע בגוף עצמו במחלת הטרשת הנפוצה" מסביר ד"ר דמטריו "הטיפול המטבולי מהווה גישה מחשבתית השונה מכל הטיפולים שקיימים היום".


במחקר שבוצע בעכברים, הראו החוקרים כיצד מתן GlcNAc באופן אוראלי הביא לדיכוי פעילות היתר של המערכת החיסונית. עצירת פעילות המחלה איפשרה לגוף לשקם את עצמו והחוקרים צפו בתהליכי החלמה מפגיעות כמו חולשה ברגליים.


מחקר זה מקבל תוקף נוסף ממחקר אחר שבחן GlcNAc בבני אדם. בניסוי בו טופלו ילדים עם מחלות מעי דלקתיות, נמצא ש- 8 מתוך 12 המטופלים השתפרו באופן משמעותי לאחר שנתיים של טיפול, ללא כל תופעות לוואי חריגות.


במחקר הנוכחי הצליחו החוקרים גם לעמוד על כל שרשרת התהליכים בגוף שהביאו לדיכוי המחלה, ובעזרת טכניקות מתקדמות הצליחו לצלם ולהציג את השלבים הקריטיים כפי שמוצגים במאמר המלא שפורסם בכתב העת המדעי Journal of Biological Chemistry.


ד"ר דמטריו מציין שייתכן ואנו קרובים לטיפול במחלות אוטואימוניות באמצעות תוספי תזונה. יחד עם זאת הוא מזהיר ומדגיש כי יש צורך בעוד מחקרים בבני אדם כדי לעמוד על השפעתו המלאה של תוסף זה.  בינתיים, אין לרכוש תוסף זה ולהשתמש בו ללא התייעצות עם רופא.

 

 

JBC Papers in Press. Published on September 29, 2011
 

ערן-ברקוביץ
16/03/12 11:08

אנו מפרסמים כאן ממצאים ראשוניים, כדי להציג ולעדכן לגבי העשייה המחקרית העדכנית ביותר. לוקח זמן עד שממצא כזה הופך לטיפול שניתן להמליץ עליו בלב שלם. כרגע נכון להמתין ולעקוב אחר בדיקות וניסויים נוספים שייעשו עם התוסף. ברגע שתוכח ייעילותו ויומלץ לקחת אותו, אני מאמין שנהיה ב"כמוני" בין הראשונים לעדכן על כך , לכן כדאי להמשיך ולעקוב.

delola
15/03/12 21:15
שרית3
10/10/11 16:50

שולחת לך קישור לנושא לאתר של מטפלת ביוגה טיפולית שאף העבירה סדנה בבי"ח שיבא
http://www.yogatipulit.co.il/66243/%D7%99%D7%95%D7%92%D7%94-%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%A9%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%94

המאמר מתאר כיוון חדש שנבחן וטוב שייבחן. במידה ויצליח יוכל לספק טיפול עיקרי או משלים באמצעות תוספי תזונה ובמידה וייכשל יוכל להוסיף על הידע ולצמצם אפשרויות שיעזרו למחקרים הבאים להיות יותר ממוקדים. מכל שיחותיי עם רופאי טרשת נפוצה בארץ ובעולם, תמיד שמעתי את הרצון לעזור למטופלים ולכן כה רבים מהם עוסקים גם במחקר.
השאיפה לתרופה שתעלים את המחלה משותפת לכל האנשים עם טרשת נפוצה ואלו הנמצאים סביבם, אינך לבד.
בנוסף לקשיים הפיסיים של המחלה את מתארת רגשות ומחשבות שמעציבות ומכבידות עלייך, במקרים כאלו אני ממליץ לפנות לפסיכולוג רפואי במרכז בו את מטופלת.
מקווה שבהמשך נוכל לדווח ולפרסם חדשות מסעירות וטובות שיוכלו לשמח את כל האנשים עם טרשת נפוצה וכל האנשים שנמצאים סביבם ומלווים אותם.

shoshi56
09/10/11 8:40

מתסכל עד כמה חוקרי MS עם כוונות עצומות להמציא את הגלגל, עושים בשורות הקטנות את הרע מכל, פוגעים לעצמם ברגל, בחוסר ידע בולט לעין!!!!!!!!!!!! אני עצובה .... המאמר מחזק יותר ויותר עד כמה אני לבד עם המחלה המופרעת הזו כשאף אחד לא רואה אותי כמטרה סופית לא רק לרפא גם אפילו לא להקל... נשארתי שוב אני והגוף שמתהלך לו באיטיות מרגיזה לעבר הכליה.

ערן-ברקוביץ
08/10/11 23:15

בכתבה כתובות בכחול המילים "המאמר המלא" ליחצי על המילים הללו ותוכלי לקרוא את המאמר המלא, כולל התמונות שהחוקרים הציגו.

זה המחקר העדכני ביותר בנושא זה, אם ייצאו עוד עידכונים בעתיד כמובן שנעקוב ונדווח בהתאם, כמו תמיד.

shoshi56
08/10/11 16:32