סוכרת סוג-2

כמוניסוכרת סוג-2חדשותאגוזים עשויים להפחית סיכון לסוכרת

אגוזים עשויים להפחית סיכון לסוכרת

מילאו כיסי באגוזים: מחקר מצא שצריכת לפחות שתי מנות אגוזים בשבוע מפחיתה את הסיכון לסוכרת בשליש

מאת מערכת כמוני
19/03/13
תגובות 0

אגוזים מכילים חומצות שומן רב בלתי רוויות (צילום: Shutterstock)
אגוזים מכילים חומצות שומן רב בלתי רוויות (צילום: Shutterstock)

אגוזים מיטיבים עם הבריאות באופנים רבים. כעת מחקר חדש מצא גם קשר בין צריכת אגוזים לבין סיכון מופחת להתפתחות של סוכרת סוג 2 בנשים.

 

כדי לבחון את הקשר בין צריכת אגוזים וסוכרת סוג 2, חוקרים מאוניברסיטת הרווארד עקבו אחר יותר מ-58,000 נשים בגילאי 52-77 וכמעט 80,000 נשים בגילאי 35-52, במשך עשור. בתחילת המחקר הנשים היו ללא סוכרת, מחלות לב וכלי דם או סרטן.

 

הנשים דיווחו על צריכת האגוזים שלהן כל ארבע שנים באמצעות שאלונים. במהלך תקופת המעקב כמעט 6,000 מהנחקרות פיתחו סוכרת סוג 2.

 

ניתוח הנתונים העלה כי בהשוואה לנשים שכמעט לא צורכות אגוזים, בנשים שצרכו מנת אגוזים (28 גרם) בשבוע הסיכון להתפתחות של סוכרת סוג 2 היה נמוך ב-19%. צריכת שתי מנות אגוזים או יותר בשבוע נקשרה להפחתת הסיכון לסוכרת ב-33%.

 

החוקרים מניחים שחומצות השומן הרב בלתי רוויות שבאגוזים עומדות מאחורי הקשר בין צריכת אגוזים להפחתת הסיכון להתפתחות סוכרת.

 

יש לציין שהמחקר לא מוכיח באופן חד משמעי כי צריכת אגוזים בפני עצמה מפחיתה את הסיכון לסוכרת. ייתכן שהיו גורמים מתערבים שהשפיעו על התוצאות.

 

המחקר מצטרף למחקר שפורסם בשנה שעברה שמצא כי החלפת פחמימות בתערובת אגוזים שיפרה את מדדי הבריאות של חולי סוכרת סוג 2.

 

 

J Nutr. 2013 Feb 20. Epub ahead of print

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: