מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותירידה במשקל – הקלה במיגרנה

ירידה במשקל – הקלה במיגרנה

מחקר ישראלי מצא כי נשים עם השמנת יתר שסבלו ממיגרנות, חוו הקלה במצב לאחר שעברו קיצור קיבה


לאחר הניתוח תדירות התקפי המיגרנה פחתה, וכך גם משך ההתקפים והצורך בתרופות (צילום: Shutterstock)
לאחר הניתוח תדירות התקפי המיגרנה פחתה, וכך גם משך ההתקפים והצורך בתרופות (צילום: Shutterstock)

 

בשנים האחרונות יותר ויותר תשומת לב ניתנת לקשר בין מיגרנה לבין השמנת יתר. נראה כי אנשים עם עודף משקל משמעותי סובלים יותר ממיגרנות קשות יותר. אך עד היום, לא נבחנה השאלה האם ירידה במשקל משפרת את המיגרנה. צוות חוקרים מסורוקה בחן את הסוגיה באמצעות מעקב אחר נשים שעברו ניתוח להצרת קיבה עקב השמנת יתר חולנית.

 

לפני שעברו את הניתוח להצרת הקיבה נשאלו 105 נשים מי מהן סובלת ממיגרנה. 29 מתוכן השיבו בחיוב. החוקרים עקבו אחר אותן 29 נשים כשלושה חודשים לאחר הניתוח וכשישה חודשים אחריו.

 

על פי הממצאים שפורסמו לאחרונה בכתב העת Cephalalgia כתב עת של האגודה העולמית לטיפול בכאבי ראש, התדירות של התקפי המיגרנה פחתה מ – 6 התקפים ל-1 עד 2 התקפים בממוצע לחודש. גם משך ההתקף התקצר כך שלאחר הניתוח רוב הנשים סבלו מהתקפים הקצרים מ- 4 שעות, זאת כאשר בדרך כלל התקף כזה נמשך כ – 12 שעות. עוצמת הכאבים פחתה כמו גם הצורך בשימוש בתרופות לשיכוך כאבים. אצל רוב הנשים הפסיקו ההתקפים להפריע לפעילות יומיומית שוטפת.

 

"תוצאות המחקר מצביעות על כך שאצל נשים הסובלות מהשמנת יתר קשה וסובלות ממיגרנה, הרי שירידה משמעותית במשקל עשויה להביא לשיפור משמעותי בכאבי הראש" אומר ד"ר גל איפרגן, סגן מנהל המחלקה הנוירולוגית בסורוקה.

 

"אחת מההנחות להשפעה חיובית על מהלך הטיפול בנשים הסובלות ממיגרנות היא ירידה במשקל, שמתבטאת בהקטנת כמות רקמת השומן בגופן" מסביר פרופ' ליאוניד לנצברג, יו"ר החטיבה לכירורגיה בסורוקה "רקמה זו אחראית להיווצרות נוספת של הורמונים נשיים (אסטרוגנים) כגורם נוסף להתקפי מיגרנה".

 

יש לציין כי מדובר במחקר קטן יחסית, שבוצע ללא קבוצת ביקורת. "דרוש מעקב רב שנתי וכמות גדולה יותר של מטופלות כדי להוכיח הנחה זו, ומתוך כוונה להמליץ על כך שמגרנות יהוו התווייה לטיפול כירורגי בקרב אנשים הסובלים מהשמנת יתר חולנית בדומה לסוכרת, יתר לחץ דם, בעיות בפוריות ובעיות נשימה" מוסיף פרופ' לנצברג.

 

 

Cephalalgia. 2011 Jun 23. Epub ahead of print

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה