למה כדאי לאכול פירות גלעין כמו אפרסק

פירות הגלעין (STONE) שיש להם גרעין גדול במרכז כמו אפרסקים, שזיפים או נקטרינות מכילים תרכובות שיכולות לעזור בהתמודדות עם השמנה או מחלות מטבוליות.
בעבודתם של החוקרים מטקסס הם הראו שפירות הגלעין מכילים מארג של תרכובות פנוליות שיחד עוזרות במניעת השמנה, סוכרת ותהליכים דלקתיים שיכולים לגרום לחולי.
החוקרים מצאו שיש – 4 קבוצות פנולים בפירות (anthocyanins, clorogenic acids, quercetin derivatives, catechins).
היתרון הגדול הוא שהם פועלים בו זמנית על תאים שונים במערכת כמו תאי השומן, מקרופאגים או תאי האנדותל של כלי דם וכך יחד משפרים את המצב ויכולים לעצור התפתחות החולי ממספר זויות.
החוקר הראשי ד"ר Cisneros-Zevallos הסביר שהפירות השונים מכילים את כל המרכיבים הפנולים השונים רק בריכוזים אחרים כך שכולם טובים לבריאותנו.
המימצאים הוצגו בכנס 2012 בפילדלפיה של - American Chemical Society
תגובות

תמורה קייל
פטל טוב לבריאות