מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אורלי כהן - חיים וטעים

כמוניבלוגיםאורלי כהן - חיים וטעיםלביבות קינואה אפויות לפסח – לניצול הירקות מהמרק

לביבות קינואה אפויות לפסח – לניצול הירקות מהמרק

למי לא נשארו ירקות מהמרק של ליל הסדר? אני הוספתילהם קינואה, ביצים ותבלינים והפכתי אותם ללביבות מדהימות! נכון, הירקות בושלו במרק עוף ולכן המתכון איננו צמחוני, אולם מצד שני - הירקות ספגו את טעם העוף כך שהלביבות יוצאות משובחות. וגם בשורה לכל אלו שהנושא הקלורי יקר לליבם: הלביבות אפויות ולא מטוגנות! שיהיה חג שמח - חיים וטעים!

21/04/11 15:07
1995 צפיות
לביבות קינואה אפויות לפסח – לניצול הירקות מהמרק
 
לביבות קינואה אפויות לפסח


המרכיבים

לקינואה
1 כוס קינואה
מלח
פלפל שחור גרוס גס
2 כוסות מים רותחים

ללביבות
הירקות שבושלו במרק העוף. אצלי זה בדרך כלל:
3 גזרים
1 בצל
1 שורש סלרי
2 שורש פטרוזיליה
3-4 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים גס
1/2 חב' פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מעט צ'ילי גרוס
1 שן שום (או קוביה של דורות)
1/2 כפית תערובת בהרט או אבקת קארי
חופן צנוברים או שקדים גרוסים
3 ביצים גדולות, טרופות
1/2 כוס קמח מצה – (רגיל, לא דק)
1/2 שקית אבקת אפיה
4 כפות קמחתפוחי אדמה

לשימון התבנית- שמן זית או תרסיס שמן

אופן ההכנה:
הקינואה: קולים את הקינואה במחבת יבשה תוך כדי ערבוב כדקה -שתיים. מוסיפים מלח ופלפל
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות.
מכבים את האש וממתינים 10 דקות.
מפרידים גרגרים בעזרת מזלג ומניחים את הסיר בצד להצטנן.
הלביבות: מחממים תנור ל - 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר.
סוחטים את הירקות משאריות המרק ומועכים אותם למחית גסה (באמצעות מזלג, או מועך פירה).
מוסיפים לקערת מחית הירקות את הקינואה המבושלת, הפטרוזיליה הקצוצה, הצנוברים והתבלינים.
מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מוסיפים לקערה את הביצים, קמח המצה וקמח תפוחי האדמה. מערבבים שוב.
מכניסים למקרר למשך חצי שעה להתייצבות העיסה.
יוצרים כדורים מן העיסה, מועכים אותם בין כפות הידיים ומניחים את הלביבות על גבי נייר האפייה המשומן.
מכניסים למרכז תנור ואופים במשך 15 דקות.
מוציאים, הופכים בעזרת מרית ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.

הגשה:
ניתן לאכול חם או קר.
לארוחת ערב - אני מעדיפה את זה חם עם סלט ירוק.
בצהרים – כתוספת למנת חלבון.
לנשנוש – מתי שמתחשק. זה כמעט ללא שומן!

תגובות

נשמע טעים...אני כבר הולכת להכין
 חג שמח

אפרת_זיו
21/04/11 18:03

הי אורלי
כשאת כותבת לקלות את הקינואה, את מתכוונת פשוט בחום על האש או עם קצת שמן? (ועם כן - איזה?).
תודה!

תודה דינה

היי אפרת,
הכוונה הינה ללא שמן. בסיר חם על האש.

אפרת_זיו
21/04/11 23:33

תודה רבה!

אורלי כהן לבריאות
אורלי כהן לבריאות
המוטו שלי - חיים וטעים: אוהבת לבשל, לאפות ולאכול. יחד עם זאת אני חיה ונושמת בריאות כבר למעלה מ- 20 שנה.

עוד פוסטים בבלוג: אורלי כהן - חיים וטעים

חזה עוף על האש - טעים, עסיסי ובריא
למי שמחפש אלטרנטיבה לבשר אדום, צירפתי כאן מתכון מנצח לחזה עוף עסיסי בניחוח אסייתי שהופך כל מנגל להנאה צרופה ובריאה. אם ...
קראו עוד
תזונה מתאימה למניעת דלקות כרוניות
מסתבר שלתזונה תפקיד מכריע במניעת דלקות כרוניות ובהקלה העל הסובלים מהן. בפוסט זה תמצאו מה כדאי לעשות, מה לאכול וממה מומלץ...
קראו עוד
מרק בטטה בריא וקל
מהיר, קל, משביע, מחמם, מנחם ובעל ערך גליקמי נמוך. מה צריך יותר מזה? עייפים אך מרוצים חזרנו הביתה מסופ"ש בצפון הא...
קראו עוד
שעועית ירוקה בשקדים- מתכון קל - לשמירה על העצם והמשקל
למי שרוצה לחיות טוב, לאכול טוב וגם בריא, מתכון לשעועית ירוקה בשקדים: סיבים זונתיים, מינרלים וויטמינים לשמירה על העצם, על...
קראו עוד
שלא ישברו לכם העצמות - 10 עובדות על בריאות העצם
לצערי, גם בתחום העצמות אנחנו הנשים יוצאות כשידנו על התחתונה. לכן, עלינו לשמור, לתחזק ולהזין את העצמות עוד בצעירותנו על מ...
קראו עוד