מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הסודות מאחורי המדפים

כמוניבלוגיםהסודות מאחורי המדפיםהסודות מאחורי המדפים - 70% מבני האדם, רגישים לחלב ואתם ?

הסודות מאחורי המדפים - 70% מבני האדם, רגישים לחלב ואתם ?

האם גם אתם חשים אי נוחות לאחר אכילת מוצרי חלב ? אם עניתם בחיוב, אזי גם אתם \"בחברה טובה\". כמה מילים על הנושא, לקראת חג השבועות.

28/05/11 9:30
2509 צפיות
הסודות מאחורי המדפים - 70% מבני האדם, רגישים לחלב ואתם ?
הסודות מאחורי המדפים – 70% מהאנשים רגישים לחלב, ואתם ?


יובל לובנשטיין

זהו אחד הסודות שכמעט לא מדברים אודותם, משהו מהסוג שיודעים אבל לא מרחיבים את השיחה.
אולי הגיע הזמן, כעת לקראת חג השבועות, קצת להרחיב את היריעה ולהוציא אותו קצת לאוויר העולם ובעיקר לקרני השמש, אשר ידועות "בסגולות החיטוי שלהן במיוחד במצבי חרש".
מדובר על רגישות של בני האדם בכל העולם לחלב ולמוצריו.
רגישות זו נובעת מהעובדה הפשוטה שאצל כ- 70% מהאנשים בתבל ובישראל, בממוצע, קיים מחסור באנזים אשר אחראי על פירוק סוכר החלב, המכונה לקטז.(Lactose).
קיימת שונות במספרים אולם מעריכים שבישראל מדובר על כ- 70% מהאוכלוסייה.
כ-80% אצל האשכנזים, כ-65% אצל יוצאי צפון אפריקה, כ- 45% אצל יוצאי תימן וכדומה.
לקטוז הוא הסוכר אשר מצוי בחלב ובמוצריו. כאמור רבים באוכלוסייה, סובלים מרגישות ובדרגות שונות ( אולי מהטעם שחלב ומוצריו, אינם מזון אשר נדרש וטוב לאדם ? האם הפיל או השור אוכלים חלב ומוצריו ? ברור שלא, משום שאת כול מה שהם צריכים, הם מוצאים בעשב ובירק ? האם האדם הוא יונק שונה ?)
רגישות זו באה לידי ביטוי בתופעות קלות, כמו גזים, יציאות מרובות ורכות ואי נוחות, אולם יכולה גם לבוא לידי ביטוי בתופעות קשות וחריפות הרבה יותר, עד לאובדן הכרה ולשיתוק בגפיים.
מקור התופעה הוא גנטי והסיבה היא מחסור באנזים, אשר מפרק את סוכר החלב ואשר נמצא במעי הדק.
מעבר שאריות החלב במעי הגס, שלא עברו פירוק הם אלה שיוצרים את תחושות אי הנוחות.
רוב האנשים מסוגלים "להסתדר" עם פגם זה ואוכלים מוצרי חלב, כאשר בדרך כלל לא מייחס את התופעות ואו את הרגשת אי הנוחות לאכילת מוצרי חלב.
האדם ה"ממוצע" יכול להסתדר באופן סביר עם כ- 10 גרם לקטוז ביום אשר מוכנסים לגוף במספר מנות ולאורך היום, מבלי שהוא יחוש בכך בצורה משמעותית, אולם כאמור מדובר על ממוצע בלבד.
רגישות זו לחלב יכולה להופיע "סתם במהלך" החיים ולעיתים ללא התראה מוקדמת ואו לאחר מחלה.
ניתן לבקש ולעשות בדיקה פשוטה, הכוללת מתן שתייה עם לקטוז
ונשיפה של האדים ובדיקת תכולת האוויר שנשאף החוצה.
אנשים אשר רגישים ללקטוז מחויבים במשנה זהירות ונדרשים לעמוד על המשמר ולוודא שאכן המזון אשר מובא על פיהם, אינו מכיל שאריות של מוצרי חלב.
הדבר אינו קל, שכן מדובר על מעקב מתמיד, תוך צמצום לא קטן של מבחר המוצרים אשר הם יכולים לאכול.
במקביל הם נעזרים בתרופות, אשר מכילות אנזימים, אשר הם ניטלים לפני "ארוחה חלבית".
הידעתם ?
* אנשים אשר חושדים שגם הם "בחברה הטובה", מוצע להם להקטין את צריכת מוצרי החלב ואו להימנע מהם למשך מספר ימים ואז בתהליך הדרגתי להעלות את המינון עד לרמה של כ- 10 גרם לקטוז ביום.
* כוס חלב 250 מ"ל מכילה 15 גרם לקטוז (קיים בסופרים גם
חלב דל לקטוז, 250 מ"ל כ- 2.2 גרם)
* ככול שמוצרי החלב קשים יותר ופחות רכים, שיעור הלקטוז
בהם נמוך יותר, כמו כן מוצרי חלב מעיזים מכילים פחות
לקטוז.
* גלידה חלבית – כל כדור ! כ- 10 גרם לקטוז !
* משקה אקטימל – 100 מ"ל, בקבוק – 15 גרם.

מאמר זה מוקדש בחום, לאנשים אשר מתמודדים ביום יום עם בעיה זו לשאר האנשים, אשר מהווים את מרבית הציבור , אשר חש אי נוחות "בלתי מוסברת" לאחר אכילת מוצרי חלב
לקראת חג השבועות, הנקרא גם חג החלב ולתפארת מדינת ישראל. !

תגובות

אפרת_זיו
28/05/11 11:35

מעניין.
האם עושים את הבדיקה דרך קופ"ח? לגיטימי לבקש לקיים אותה?
האם ילדים (מתחת לגיל 5) סובלים מלקטוז באותו אופן כמו מבוגרים?

כל כך פשוט לנסות שבועיים בלי חלב ומוצריו ולראות איך זה משפיע ...אצלי היתה ההשפעה דרמטית...

וכן, את הבדיקה עושים דרך קופת חולים.