מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימה שימוש יום יומי בונטולין

שימוש יום יומי בונטולין

10/05/16 18:54
4 תגובות

שלום,

אני בת 27, בדרך כלל בריאה, סובלת מאסטמה קלה - לא היה לי התקף כבר שנים.

אני חודשיים לאחר לידה ובחודשיים האחרונים שמתי לב שאני משתעלת המון, הייתי חולה במשך שבוע בשפעת ולאחר שהחלמתי השיעול לא עבר.

זה שיעול רגיל, לא חזק ולא יבש אבל מאוד מציק ומפריע ולקראת ערב או בלילה (כשאני קמה להניק) הוא מתגבר ומתלווה אליו צפצוף בנשימה.

בשל כך אני כבר מספר שבועות משתמשת בונטולין, לוקחת שאיפה וזה מקל עליי למשך כמה שעות עד יממה.

האם יתכן שהאסטמה התגברה לאחר הלידה?

כיצד ניתן להקל על המצב ולהפסיק להשתמש במשאף?

 


תגובות

ישי2
10/05/16 20:28

שלום גלית
יש הומופטיה מודרנית מצויינת שעובדת על אסטמה ללא השימוש בונטולין שהוא יעיל אבל לא טוב לטווח ארוך.

דר-ניסים-אריש
מומחה כמוני
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
11/05/16 12:02

שלום גלית
יש אפשרות שמדובר בשיעול לאחר מחלה וירלית post viral cough שגם מגיב לוונטולין אמור לחלוף עד חודשיים לאחר המחלה הוירלית, אך ייתכן שאולי הזיהום הוירלי גרם לאסטמה להתפרץ , מציע שתפני לרופא ראות לבדיקה.
בינתיים תנסי להתשמש בסטראידים בהשאפה במינון נמוך פעמיים ביום בהחלט יכול להקל על התסמנים.

גלית27
11/05/16 12:08

ד"ר תודה על המענה.
האם סטראידים בהשאפה - הכוונה היא למשאף ונטולין?

תודה

דר-ניסים-אריש
מומחה כמוני
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
16/05/16 12:04

היי גלית
סטראידים בהשאפה הם לא וונטולין (יש מספר תכשירים BUDICIRT, FLIXOTIDE ועוד)