מנהלי קהילה



אבחון פסכיאטר וסודיות רפואית
פעם הייתי אצל פסיכולוגית ופסכיאטרית במשרד הבריאות ואני מבינה שהיום כל הטיפול שונה, הרופא שלח אותי לעו"ס בקופה שהייתה לי איתה שיחה אחת וזהו היא הפנתה אותי לפסכיאטר ולפסיכולוגית, אז באמת לא הבנתי מה עשיתי שם אם היא לא יכולה לעזור לי, יש פסכיאטר בקופת חולים, מה עושים אצל הפסכיאטר האם הוא מאבחן אותי בהתחלה? ואיך הוא מאבחן על סמך הדברים שלי או שיש שאלון מסויים? תוך כמה זמן הוא יכול לאבחן אותי? והאם האבחנה שלו כוללת את כל הבעיות הנפשיות? אני פוחדת שאשכח לספר לו הכל כי אני במצוקה לגבי הרבה דברים, האם הוא נותן לי מכתב לרופא המטפל? האם הטיפול שלי יחשף בתיק האישי שלי במרפאה?האם הוא נותן מכתב לביטוח הלאומי לצורך נכות? כי לא נעים לי אני מכירה שנים את הרופאים הצוות הטיפולים וחוששת שיחשבו שהשתגעתי, ואולי אאבד את הרשיון נהיגה שלי, אולי אם בעתיד ארצה לעבוד יהיה רשום שם בעיות נפשיות...אשמח לקבל תשובות.
מופידורה
בטח יענו לך עוד מעט.....
barak2017
שלום למתעניינת אני אענה לך על השאלות על סמך מה שאני חושב ומהניסיון שלי לגבי רישיון נהיגה יש אנשים שיש להם קשיים רגשיים קראי לזה איך שתרצי ועדיין מקבלים רישיון (גם כאלו לאחר אשפוז) יכול להיות שיעשו בעיות ותדרשי לשלם סכום מסוים של כסף לאיזשהי חוות דעת רפואית כזו או אחרת כדי שיראו שאת כשירה לנהיגה אבל לא תמיד עושים את הפרוצדורה הזו זה עשוי לקרות. שאת שואלת לגבי מכתבים לביטוח הלאומי ופסיכיאטרים במגזר הציבורי פה יש בעיה רצינית על סמך ניסיוני המר ברפואה הציבורית פסיכיאטר ש"מאבחן אותך" יש לו בדיוק בין 5-10 דקות לכל מטופל בסקטור הציבורי הוא כמובן לא יכול לשמוע את כל המידע שיש לך לומר לו, איכות הטיפול הוא כמובן בהתאם, איכות המכתב המפנה לביטוח לאומי לקבלת קצבה או לא הוא גם בהתאם ו 99% שלא תקבלי אפילו קצבה אם תעשי את הצעד הזה. בעיקר במרפאות מבוגרים שיש לחץ אדיר ומטורף לגמרי. בציבורי כל התיק נמצא בקופה וכמובן גם סודי אבל זו דרך פחות מומלצת למי שחרד לפרטיותו למרות שבסך הכול אין מה לחשוש אבל עדיין יש דברים בגו... פסיכיאטר שעובד מטעם הקופה 3 פעמים בשנה זה לפי דעתי הרבה יתר טוב גם אם צריך להשתמש בו עוד כמה טיפולים בשנה בצורה מתחשבת אם הפסיכיאטר הוא מתחשב יותר. לגבי הפרטיות כאן גם הפרטיות קצת יותר נשמרת אם כי עדיין זה מופיע בתיק של הקופה אבל לא בהכרח שכל התיק. זה המצב האידיאלי לגבי פרטיות. ואם כבר לקחת תיקחי מישהו טוב לגבי אבחון אני יכול לומר לך שלפני שמצאתי את הרופא שלי עברתי יותר מ 20 רופאים וכל אחד אמר חוות דעת אחרת ושונה כי סך הכול רופאים הם גם בני אדם וחוות הדעת שלהם סובייקטיבית ואישית על סמך מה שהם חושבים ולכן תסמכי רק על עצמך במקרה הזה, ותשאלי את עצמך שאלה הפוכה: איפה את צריכה את אותו רופא שיעזור לך? מה באמת הכי מפריע לך בחיים, ואיפה ניתן יהיה להקל עליך. לגבי תעסוקה אני מניח שאם מדובר בעבודה המצריכה בדיקת פוליגרף או סיווג סודי עשויה להיות לך בעיה עם זה ואני גם אנמק למה, כי בבדיקה פוליגרף או בדיקה לקבלת סיווג בטחוני ישאל אותך על מצב הבריאותי ואם תשקרי אז ידעו שאת שקרנית אם לא אז גם נדפקת כי ידעו שיש משהו לא בסדר איתך (כאילו שהאחרים כן בסדר אבל עזבי קשקוש) אם אני במקומך הייתי: הולך לפסיכיאטר פרטי 3 טיפולים בשנה במחיר מסובסד והשאר באופן פרטני + בקשת מכתב לביטוח לאומי בצורה פרטנית בלבד! ! ! רופא פרטי יתעקב איתך 50 דקות טיפול גם כזה שעובד מטעם קופת החולים בסקטור הפרטי רופא ציבורי אין לו הרבה זמן, כמובן תלוי באיזה מקום הולכים אבל על סמך מה שאני חוויתי בחיים אין להם הרבה זמן אל המטופל 10 דקות ויאללה היידה הביתה. מקווה שעניתי על השאלות שלך כמובן מהניסיון שלי בלבד!
מתעניינת2
ברק יקר, תודה רבה לך על התשובה המפורטת, היא עזרה לי להבין יותר
טל מוזס
מתעניינת יקרה, אני חושב שברק העיר הרבה הערות חשובות. לרפורמה בבריאות הנפש יתרונות ולא מעט חסרונות. אני עובד במרפאה פסיכיאטרית ויכול לומר לך שמדובר על אנשי מקצוע מצויינים לרוב ההמתנה ארוכה. מפגש ראשוני כ 40 דקות ואח"כ מעקב 20 דקות. לרוב רופא ירצה לראות אותך לפחות לשני מפגשים לפני שיכתוב מכתב לביטוח לאומי. מסכים עם ברק שבסקטור הפרטי המכתבים מפורטים יותר, מאידך כאשר המכתב מגיע ממוסד מוכר פעמים רבות הוא נחשב אמין יותר ולא" מוזמן". לגבי רישיון כל רופא, פסיכיאטר וגם פסיכולוג צריך לדווח למרב"ד כאשר יש חשש לכושר נהיגה, לא משנה אם זה במרפאה או פרטי. במידה והמצב מסכן אותך או את הסביבה, מאידך יש אנשים רבים, בערך כל נהג רביעי שנוטל טיפול תרופתי כלשהו (פסיכיאטרי) ואף אחד לא חושב שיש להם בעיית כושר לנהוג. אשמח אם תכתבי מעט במה מדובר ונחשוב יחד
מתעניינת2
תודה טל מוזס יקר על תגובתך, והאם במפגש הראשון הפסכיאטר יבחן אותי ויכניס אותי לחוויה הקשה שהייתה לי? כי אני מנסה להדחיק את זה, זה יהיה לי כמו לפתוח פצע ואני חוששת מתגובה לא רצונית.
מתעניינת2
היו לי כמה פוסט טראומה שונים שלא יכולה לפרט כרגע.... אבל הם מנעו ממני לחיות חיים נורמלים ומאושרים, כי הסתגרתי בתוך עצמי ונמנעתי להיות בחברה, כל דבר שהזכיר ברחתי ממנו, אני בדכאון אבל לא כדי התאבדות, יש לי חרדות, פחדים, חוסר שינה, הנה עד עכשיו אני לא נרדמת השעה 5.00 לפנות בוקר, לא מצליחה להרדם..מתוחה עצבנית רוב היום, אין לי בטחון, מרגישה שקשה לי להתמודד לבד, יש לי כעס עצמי, מחשבות שליליות והפרעות אכילה, קשיי ריכוז וזיכרון. לפני כשנתיים חליתי בעיות רפואיות פיזיות שונות ומרפאת כאב לא עזרה...אז נוסף לי גם כאב פיזי שדי מדכא אותי.
טל מוזס
יקרה, פוסט טראומה ודיכאון הן לא סיבה לשלילית רישיון, בודאי לא באופן גורף. אני מטפל בהרבה מאוד מטופלים עם פוסט טראומה והם נוהגים, לרוב אם אין פקקים זה אפילו יכול להיות מרגיע, כי יש חוויה שאפשר לזוז, לברוח. דיברת על הימנעויות וזו אכן הבעיה הקשה ביותר בטראומה בעיני כי החיים הולכים ומצטמצמים עד שבסוף לא נשאר כלום. ממליץ לך מאוד ללכת למרכז או מטפל שזו ההתמחות שלו. זו הפרעה עיקשת אבל אפשר לשפר את איכות החיים בצורה דרסטית. מוזמנת לכתוב מאיזה איזור את בארץ, גם בפרטי אם תרצי ואנסה לכוון. מה את אומרת?
מתעניינת2
טל מוזס יקר, ניסיתי לכתוב לך הודעה פרטית ויצא הודעה האומרת שאתה לא מקבל הודעות, אני מהגליל המערבי, תודה
מתעניינת2
טל מוזס יקר, הרגעת אותי לגבי הרשיון נהיגה. כרגע אין לי בו שימוש אבל ארצה לשמור עליו בעתיד. נשמע טוב שאתה אומר שזאת חוויה שאפשר לזוז לברוח!! תודה על תגובתך המעניינת.