מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותשילוב Xarelto עם שמן זרעי רימונים

שילוב Xarelto עם שמן זרעי רימונים

06/11/17 18:22
7 תגובות

אבי, בן 76 עבר לפני כחמש שנים אירוע מוחי איסכמי שבעקבותיו אובחן פרפור חדרים.
מאז מטופל בנורמלול וקסרלטו. (מטופל בתרופות נוספות).
מאז האירוע המוחי נראתה ירידה בזיכרון אך בשנתיים האחרונות הירידה משמעותית ומהירה והיכולות הקוגניטיביות בכללותן ירדו.
לאחרונה פורסם תוסף תזונה טבעי "שמן זרעי רימונים" כאפשרות לטיפול במצבי דמנציה - האטת התהליך/שיפור.
נאמר לנו על ידי פסיכוגריאטר שמאחר ואבא נוטל קסרלטו, לא מומלץ להשתמש בשמן זה.
האם להמנע?


תגובות

שרון.רון
06/11/17 18:24

http://topheal.co.il/granagard/

https://granalix.com/he/

סימה-לבני
12/11/17 8:50

שלום רב,

 

בבדיקה במיקרומדקס לא הופיעו אינטרקציות בין קסרלטו שמכיל Rivaroxaban לבין שמן זרעי רימונים.

למען האמת המוצר הזה לא ממש מוכר במאגרי המידע המקצועיים שאני משתמשת בהם, והחיפוש התבצע על איזה שהוא בן דוד של הרימון.

קראתי את הכתבה שהתפרסמה בנושא זה בעיתון הארץ , ראה כאן. הכותבת, פרופ' רות גביזון היא מהמחלקה הנוירולוגית הדסה עין כרם וממייסדי חברת גרנליקס ביו טכנולוגיות, שגם משווקת את המוצר. לדבריה, הנושא עדין לא הגיע לניסויים מסודרים בבני אדם, אלא רק בעכברים. כרגע הם מתכננים כאלה ניסויים, ולאו דווקא בדמנציה.

באפשרותך לפנות לחוקרים ולבדוק אם ניתן להכנס לקבוצת ניסוי, או לחילופין, לקחת אחריות על עצמך בשיתוף עם אביך, ולעשות את הניסוי בצורה לא מקצועית,  תוך מעקב אחר השיפור, ואחר תופעות לוואי.

מאחר שפנית לרופאים, הם מחוייבים לתת לך את המלצתם לפי הידע שבידיהם. והידע הזה באמת מחבר את מיץ הרימונים עם דימומים בשילוב עם תרופות אנטיקואגולנטיות אחרות. אלא שלא ברור אם המוצר שפרופ' גביזון מקדמת את מכירתו, הוא המיץ רימונים שמופיע אצלנו בספרות.

אני מנועה מלהמליץ לך מה לעשות, ממקומי כאן,

אך נשמח לקבל כל שיתוף בנושא זה בהמשך.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

barak2017
16/08/20 20:01

הם לא מדברים שם על שיפור. שמן זרעי רימונים לא בא לשפר תפקודי מוח אלא בא לעקב / למנוע תהליכים דמנטטיביים 

גם אני חשבתי בהתחלה שזה משפר תהליכים מוחיים אבל זה לא נכון זה מבחינת ההתווויה מונע הדרדרות. 

לא ניסיתי את זה ומשפחתי גם לא ניסתה אבל כן שקלתי לנסות. אמרו שרק אחרי חודש זה מתחיל להשפיע. 

 

אריק-חייט
17/08/20 13:35

מאז כתיבת תגובתך ( 2017), המוצר כבר על המדף. אני שוקל אם לרכוש אותו עבור אימי ( בת 94) שלאחרונה חלה אצלה ירידה קוגניטיבית. אימי נוטלת תרופות רבות ושונות , ובין היתר מדלל דם בשם אליקוויס. שאלתי היא האם ידוע לך על התנגדות בין המוצר המשווק לאליקוויס? 

לתשובתך אודה. 

אריק 

דוד1950
16/08/20 18:17

שלום רב,

האם מאז נובמבר 2017 התרחב הידע בנושא שימוש בשמן זרעי רימונים כמעכב דמנציה (האם בוצעו ניסויים בבני אדם?)וכן האם התקבל מידע חדש בנושא שילוב Xarelto עם שמן זרעי רימונים?

דוד1950
16/08/20 18:21

שלום רב,

מקבל טמבוקור 2X100 מ"ג ליממה.הכדור צריך להילקח על קיבה ריקה.האם "קיבה ריקה" משמעותה שעתיים ללא אוכל לפני לקיחת הכדור ושעה ללא אוכל לאחר לקיחתו?האם יש הקלות בעניין זה?

דוד1950
16/08/20 22:46

שלום רב,

האם ניתן לקחת ויטמין B12+ של אלטמן המכיל 1200 מק"ג ויטמין B12 וחומצה פולית יחד עם 3000 יחב"ל ויטמין D3(עקב מחסור בויטמין D3) יחד עם 2 כמוסות שמן זרעי רימונים - גרנליקס וכל זה בנוסף לתרופות הקבועות שלי (טמבוקור 2X100 מ"ג ליממה, Duodart, 2x50 mg Losardex,Xarelto 20 mg) ?