מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאשמח לתגובה...-- התלבטות בין סוגי גלולות חצי שנה אחרי לידה

אשמח לתגובה...-- התלבטות בין סוגי גלולות חצי שנה אחרי לידה

30/03/19 21:46
2 תגובות

שלום, אשמח לעזרה..

מתלבטת על איזה סוג גלולה ליטול בשנה הקרובה. בת 28, לא מעשנת, ללא מחלות/בעיות בדם/כבד וכו', אני חצי שנה אחרי לידה, (לא לקחתי גלולות מאז הלידה)

לפני הלידה לקחתי כ4 שנים פמינט, הגלולה הזו יחסית הייתה לי טובה, לקחתי כ3 חפיסות כל פעם ברצף, לא היו לי דימומים אבל קצת ירידה בחשק וגם קצת יובש. (בעלי טוען שהיו לי קצת מצבי רוח כמו דיכאון בתקופה של הגלולות.. אני לא חושבת כך)

אני חושבת לנסות להיכנס שוב להריון עוד כ8 חודשים כך שהתקן תוך ריחמי הוא לא הפתרון עבורי כרגע.

חשבתי לקחת גלולה עם פחות הורמונים כמו זואלי או יאז אבל הבנתי שיש נשים שסובלות מדימומים בין וסתיים עם גלולות אלה. ממש מתלבטת אם לחזור לפמינט או לנסות גלולה חדשה עם פחות הורמונים..

אולי כדאי להתחיל עם זואלי ואם יהיו לי דימומים לעבור לפמינט? עד כמה מעבר בין גלולות מזיק? מה היתרונות/חסרונות הבולטים בין הגלולות עם מינון הורמונים נמוך (זואלי) לקצת יותר גבוהה (פמינט)?


תגובות

סימה-לבני
06/04/19 23:15

שלום רב,

בבחירת טבליות למניעת הריון ישנם כמה כללים בסיסיים:

  • רצוי לקחת את התרופה שיש בה כמות הורמונים הנמוכה ביותר האפשרית
  • רצוי לקחת תרופה שגורמת הכי פחות לסבל מתופעות לוואי.

הזכרת בשאלתך שני תכשירים שאת שוקלת לקחת זואלי ויאז, ותכשיר אחד שלקחת בעבר.

מתוך הנתונים שבדקתי על התרופות שהזכרת, הפמינט מכילה הכי פחות הורמונים, כך שאם לא היו לך התלונות שרשמת, הייתי חושבת שזו הבחירה המתאימה לך. לאור התלונות שלך, כנראה שיש מקום לשקול תכשיר אחר. הבא בתור במינון נמוך של הורמונים הוא היאז, שמכיל 24 כדורים עם חומר פעיל ו 4 ללא חומר פעיל שבתקופת לקיחתם מגיע הדימום.

לגבי הדימום בין החפיסות: אם הרופא נתן לך אישור בעבר, לקחת פמינט באופן רציף ללא הפסקות של שבוע בין חפיסה לחפיסה, יתכן שהוא יסכים לעשות זאת גם עם היאז, כדי לחסוך לך את הדימומים. בכל מקרה אלה הן לא ההנחיות של היצרן, לא בפמינט וגם לא ביאז. בשני המקרים יש המלצה להפסקה בטיפול, כשבפמינט, ההפסקה היא ללא גלולות למשך שבוע, וביאז, ההפסקה קורית כשלוקחים את ארבע הגלולות שאין בהן חומר פעיל.

להלן מידע נוסף על התרופות שהזכרת:

  • זואלי - בחפיסה של טבליות זואלי יש 24 טבליות שמכילות שני מרכיבים, וארבע טבליות שלא מכילות חומר פעיל. בטבליות שמכילות חומר פעיל, המרכיב האסטרוגני הוא Estrogen והוא בכמות של 1.5 מיליגרם, והמרכיב הפרוגסטרוגני הוא 2.5 מג. העלון לצרכן שלה כאן. בתכשירים חדשים ובספרות אנו מוצאים שה Estrogen הוחלף ב Ethinyl Estradiol שגורם לפחות דימומים במהלך מחזור הטיפול. ראי תקציר מאמר על ההבדל בין שני החומרים כאן. ואכן שני התכשירים הבאים מכילים Ethinyl Estradiol, כמרכיב אסטרוגני.
  • יאז - בחפיסה של טבליות יאז יש 24 טבליות שמכילות שני מרכיבים וארבע שלא מכילות חומר פעיל. המרכיב האסטרוגני באלה שמכילות חומרים פעילים הוא בכמות של 0.02 מג, והפרוגסטרוני הוא בכמות של 3 מג. העלון לצרכן הוא כאן. היאז מכיל לקטוז כחומר בלתי פעיל, כך שאם קיימת רגישות ללקטוז, חשוב להתייחס לכך.
  • פמינט - בחפיסה של פמינט יש רק 21 טבליות והן כולן מכילות את שני המרכיבים הפעילים. המרכיב האסטרוגני הוא בכמות של 0.02 מג, והפרוגסטרוני הוא בכמות של 0.15 מג. הוראות הלקיחה הן, לקחת 21 יום את הטבליות, ולעשות הפסקה של שבוע, שבה מקבלים דימום שדומה לווסת. לאחר שבוע מתחילים את המחזור הבא. לעלון לצרכן של פמינט הקליקי כאן.

הבחירה, כאמור היא שלך, ורצוי לבחור את התכשיר עם הכמות הנמוכה ביותר של הורמונים, וזה שגורם לך הכי פחות תופעות לוואי. אפשר לעבור לאחר חודש של נסיון בטבליה אחת לסוג אחר של טבליות.

חשוב מאד לשוחח עם הרופא ולקבל את ההחלטה ביחד איתו, כשכל המידע על התכשירים נמצא לפנייך וכל המידע עליך נמצא לפניו (וגם על התכשירים כמובן).

למאמר שנותן את הכללים לבחירה בין הגלולות השונות הקליקי כאן.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות בעידן שבו המידע אינסופי" 

 

אנונימית251
31/01/21 10:28

שלום לכולן , 

לאחרונה ביקרתי אצל רופאת הנשים שלי בעקבות תסמינים קדם ווסתיים חמורים (נפיחות, עליה במשקל, שינויים במצב רוח, פצעים וכ"ו) .

היא נתנה לי גלולות "מינס" (פעם ראשוה בחיי שאני לוקחת גלולות) . בינתיים אני לוקחת אותן 4 ימים . 

ראיתי ברשימת התופעת לוואי עליה במשקל"ואני במת חשה נפיחות מרגע שהתחלתי לקחת  (כמו לפני מחזור) .

אשמח לשמוע את חוות דעתכן לגבי הגלולה . 
האם היא באמת גורמת לעליה במשקל או שזה בראש שלי ? 
האם מישהי ניסתה מינס והרגישה תופעות דומות ויש לה המלצה על גלולה אחרת ?