מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאויסטה לאחר השתלת שן

אויסטה לאחר השתלת שן

03/11/19 10:08
4 תגובות

שלום רב,
כמה זמן לאחר ניתוח השתלת שן (במהלכו התבצעה השתלת עצם), ניתן להתחיל שימוש באויסטה?
בתודה מראש


תגובות

היי,

אני מבינה שהוזהרת לגבי תופעות לוואי הנקראת "נקרוזיס של הלסת". 

תופעה זו מקושרת לקבוצת התרופות לאוסטאופורוזיס הנקראת "ביספוספונטים". היא אמנם אינה שכיחה אבל בגלל היותה מסוכנת ביותר, נוהגים להפסיק שימוש בביספוספונטים בתקופה בה יש צורך בפרוצדרות בשיניים (כמו השתלות), או טוב מזה: פשוט להתחיל טיפול לאחר שהוסדרו כל טיפולי השיניים. 

נקרוזיס של הלסת מתרחשת כאשר העצם לא מצליחה לרפא את עצמה. יש לתופעה כמה גורמי סיכון אשר ביניהם מחלות חניכיים, גיל מבוגר, סוכרת, עישון ושימוש בתרופות מהמשפחה שהזכרתי לעיל. כמו כן, הסיכוי לתופעת הלוואי עולה כאשר מקבלים טיפול דרך הוריד בביספוספונטים ולא בכדור. 

מדוע זה קורה? מלבד גורמי הסיכון שהזכרתי, תרופות ממשפחת הביספוספונטים גומרים לעיכוב פעילות תאים מפרקי עצם. הדבר פוגע ביכולת העצם לחדש את עצמה שכן עצם נבנת על ידי פירוק ויצירה מחדש, תהליך דינמי שמתרחש כל הזמן. 

תוכלי לקרוא עוד על טיפולים לאוסטאופורוזיס בסקירה שנערכה באתר זה: כאן.

לשאלתך, אויסטה אינה שייכת לאותה משפחה של תרופות למרות שגם היא מטפלת באוסטאופורוזיס. אויסטה משתייכת למשפחה בשם SERM- ראשי תיבות של Selective estrogen receptor modulators. היא מטפלת בדלדול עצם על ידי העלאה של רמות האסטרוגן ברקמת העצם התורם לבנייתה וחוזקה. אויסטה דווקא נחשבת לאלטרנטיבה טובה ומועדפת כאשר יש סכנה לנקרוזיס של הלסת. 

לא מצאתי בספרות קשר בין התופעה לשימוש באויסטה וכן לא מצאתי תיאורי מקרה בהם מוכח כי השימוש באויסטה גרם לתופעה המדוברת.

על פי הסקירה שביצעתי אני מעריכה כי אין צורך להמתין לתחילת הטיפול באויסטה. 

ממה שידוע לי, לעצםן לוקח כ-3-4 חודשים להירפא, תוכלי להמשיך להתייעץ עם מומחה פה ולסת לקבלת הנחיות נוספות.

 מקווה שסייעתי ונתתי מענה לשאלותייך,

הרבה בריאות,

רותם סולומון, רוקחת קלינית. 

ואם מתחשק לך אפשר לבקר באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייסבוק (-:

www.drpharma.co.il

 

 

א-ק
08/11/19 17:50

תודה רבה על התגובה המפורטת והמחכימה.  עכשיו נבהלתי: -)

בעבר חליתי בסרטן שד עם קולטנים לאסטרוגן.  האם התרופה שמעלה את רמות האסטרוגן ברקמת העצם, מסכנת אותי מהבחינה הזאת? 

בתודה מראש! 

א"ק

לא! התרופה הזאת מעלה רמות אסטרוגן ברקמת העצם ובו זמנית מורידה אותו ברקמת השד! היא מתוחכמת:) 

א-ק
08/11/19 22:11

תודה!!!! על התשובות המהירות והמרגיעות