מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחום פתאומי בראש וביד שמאל

חום פתאומי בראש וביד שמאל

08/11/19 11:28
5 תגובות

היי .. אני אחרי אמ אר איי בגלל סחרחורות קשות ואי שיווי משקל שבגללם הגעתי לבית חולים ועשו לי בדיקות .. עדיין מחכה לתשובות של אמ אר איי אבל מאז . במשך שבוע אני מרגיש בפתאום בבוקר מרגיש שעליית חום בראש בפנים וביד שמאל ממש חום !! ואז שוב פעם מרגיש סחרחורות ומין טרום הרגשה של ממש טרום עילפון ואחרי שעה שיתיים זה עובר לאט לאט שאני שותף פנים וכאלה זה כמעט כל בוקר קורה איך שאני מרגיש את החום בזרוע אני יודע שאני הולך להרגיש לא טוב ..האם מישהו כאן הרגיש דבר כזה ? זה סימנים של טרשת הנפוצה ?זה מכניס אותי ממש לחרדה ופחד שזה קורה ..באיזה מקרים זה עוד יכול לקרות אם זה לא מחייב שזה טרשת נפוצה נגיד ? קראתי בעוד כמה מקומות שגם אם זה בגלל טרשת נגיד אז זה רק שהמחלה מתקדמת אחרי שנים ואני לא יודע כמה זה נכון..האם זה נגיד התקף חרדה זה משהו שיכול לצאת גם באמ אר איי ? כי אני חש בסחרחורות מאז שגילתי עלי את קוליטיס וזה הכניס אותי לדיכאון די רציני מלפני שנה ...
ועוד שאלה קטנה כמו שאמרתי אני אמור לקבל את הסיכום של mri מוח שעשיתי ... על מה אני צריך להסתכל שיהיה כתוב בסיכום של אמ אר איי כדי להבין שיש מצב שזה טרשת נפוצה? למרות שהבנתי שיש מצבים שרואים את המחלה באמ אר איי של הגב והצוואר בגלל שעוד לא הגיע למוח ..(ההרגשה של החום ביד שמאל שמגיעה לפנים ואז הסחרחורות הקשות במשך שבוע זה מה שמכניס אותי לפחד ) ... התור לנורולוג דיי רחוק בגלל זה אני שואל את השאלה של מה אמור להיות בסיכום שמראה על טרשת נפוצה עכשיו כדי לא לכתוב שוב ולהמתין לתגובה ולהכנס לפאניקה ... תודה רבה


תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
10/11/19 9:56

שלום מטין, אתה כעת בתהליך אבחון הסימפטומים ומכיוון שעדיין אין הסבר רפואי למה שאתה מרגיש אפשר להבין את המחשבות והלחץ המשפיעים עלייך. טוב שעשית MRI וכנראה הדבר מעיד שהרופאים רוצים לבחון ולשלול מספר מצבים כדי להבין את מקור הסימפטומים ולתת לך את הטיפול המיטיבי. אנסה לענות על כמה שיותר מהנקודות שהעלאת. הסימפטומים שאתה מתאר אינם אופייניים לטרשת נפוצה, בטרשת נפוצה, כאשר מתרחש התקף הסימפטומים נמשכים לפחות 24 שעות עד מספר שבועות או שהם נחלשים ונעצרים בעזרת טיפול בסטרואידים. ב- MRI יוכלו לראות סימנים המעידים על טרשת נפוצה, עם זאת ב- MRI אין סימנים לחרדה. מאוד ייתכן שהחרדה יכולה להסביר חלק מהסימפטומים שלך כי החרדה יכולה לגרום לחום, סחרחורות ותחושת עילפון וגם להגביר סימפטומים קיימים – על כן מומלץ במקביל לבירור הרפואי גם לטפל בחרדה, אם בעזרת טיפול תרופתי (לפנות לרופא המשפחה או פסיכיאטר) או לפנות לפסיכולוג רפואי, ניתן גם לשלב בין טיפול תרופתי ופסיכולוגי. כמובן שאין סתירה בין הטיפול בחרדה לבין הבירור הרפואי, להפך, הפחתת החרדה תעזור לבירור הרפואי ותהפוך את המצב לברור יותר. לגבי סיכום ה- MRI, אני ממליץ בחום לא לנסות לקרוא או לפענח את התוצאות לבדך. *לא* להכניס את הדיסק למחשב ולהסתכל על המוח ו*לא* לקרוא לבד את הפיענוח (ואח"כ להריץ מילים לא מובנות בגוגל ולנחש מה קורה). ההתנהגויות הללו מגבירות חרדה, רק נוירולוג שבדק אותך יוכל לפרש את הממצאים, כי חשוב הקשר של הסימפטומים עליהם אתה מדווח והבדיקה הנוירולוגית לממצאים – כל אלו יחדיו מובילים לפרשנות הנוירולוגית המדויקת. אני מקווה שתקבל אבחנה ברורה וטיפול מתאים בהקדם וכך גם תרגיש טוב יותר. תמשיך לעדכן אותנו.

Metin
10/11/19 10:54

אני ממש ממש מודה לך על התשובה ועל הכנות .. אני מרגיש על עצמי שאני בחרדה ..שזה לא אופייני לי אבל בכל זאת אני מציאותי ...השאלה היא האם בן אדם יכול לקבל התקף של חרדה. גם שהוא לא בחרדה באותו רגע ? באמצע עבודה שהכל דיי סבבה ? בכל זאת תודה על התשובה שלך .. לפעמים אפילו רק לשמוע את התשובות האלה מאנשי מקצוע כמוך זה עושה את העבודה

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
10/11/19 11:19

התשובה היא כן, חרדה יכולה להופיע כאשר הכל כביכול "סבבה". פעמים רבות פונים אליי כי החרדה מופיעה דווקא בחופשה מהנה או לאחר שהמצב הבעייתי הסתיים. החרדה מקורה בתחושת איום והרבה פעמים מחשבות אלו (המפעילות את התחושות הגופניות) מוסתות הצידה כאשר אנו עסוקים בעשייה והתמודדות. רק שיש סוג של רגיעה/הפוגה /מנוחה, אז המחשבות צפות, אפילו באופן לא מודע (כלומר, אנו יכולים להיות טרודים במשהו שאפילו לא שמנו לב שאנו טרודים בו ורק להרגיש את התחושות הגופניות שנלוות לחרדה או לשים לב שאנו מתנהגים בהתאם לחרדה - כמו נמנעים ממקומות או מצבים מסויימים). הרבה פעמים בתהליך הטיפולי כאשר אנו שמים לב לתחושות הגוף המתאימות לחרדה, להתנהגויות המתאימות לחרדה, רגשות שעולים בנו המתאימים לחרדה (כעס, פחד ועוד), התנהגות בין אישית המתאימה לחרדה (חוסר סבלנו, התעלמות, עצבנות), עלינו לשאול מה היא המחשבה או איזה איום עלה במחשבותינו שעורר את כל אלה? הרבה פעמים קשה מאוד לעשות זאת לבד ולכן כדאי לפנות לליווי פסיכולוגי (שכיום ניתן לקבל בחינם בקופות החולים).

Metin
10/11/19 16:30

אני מודה לך על הכל ותודה שאתם פה באמת .... עוד משהו קטנטן שאני מאוד רוצה לדעת ... כמה זה באמת רלוונטי הבדיקה שהרופא נורולוג עושה ? אני מדבר על הבדיקה הפיזית שעושה ... שנותן לעקוב אחרי עיפרון עם העיניים ובדיקה של הרפלקסים ברגליים ולסגור את העיניים ולפתוח בעמידה וכו... אני ממש ממש לא מזלזל בבדיקה חלילה אבל כמה זה באמת מוכיח כאילו ?

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
10/11/19 18:25

הבדיקה הזו היא קריטית ואולי החשובה מכולן, ולכן גם תודה על השאלה החשובה. אני מבין שלעיתים זה נראה כמו "סתאם לעצום עיניים", ש"הנוירולוג מדגדג אותי", "דופק על הברך" וכו'. בעצם בבדיקה של הנוירולוג המומחה הוא עובר על מערכות העצבים ובוחן תגובות ומצבים המופיעים כאשר ישנה פגיעה באחת ממערכות העצבים. במה שנראה בדיקה פשוטה, קיימת מורכבות רבה: הוא בודק את המהירות של כל תגובה, את טונוס השרירים במצבים שונים, את קשר עין יד, תפיסה מרחבית, רפלקסים, מצבים מיוחדים נבדקים ואחרים נשללים, בעיות תחושה ועוד ועוד. אם אין לחץ של זמן, הנוירולוג הנחמד גם יוכל להסביר במילים פשוטות מה הוא בודק. אני יכול לשתף מניסיוני האישי שהתלוותי לנוירולוגים והייתי שותף בהסברים ובלימוד שמקבלים הסטודנטים לנוירולוגיה, עד כמה מתוחכמת ולכמה תובנות (ולאחר מכן אבחנות) ניתן להגיע מהבדיקה הזו. חשוב לציין, שגם כל הבדיקות התומכות כמו MRI, פוטנציאלים מעוררים, EEG, ניקור מותני, מעבדות הליכה וכו' הכל צריך בסוף להתאים לבדיקה הנוירולוגית, על הנוירולוג למצוא הממצאים בכל הבדיקות מתאימים לבדיקה הנוירולוגית, כאשר המטופל מולו. דרך אגב, גם כאשר הנוירולוג רואה אותך נכנס לחדר ומדבר איתך - זה חלק מהבדיקה הנוירולוגית - כל דבר קטן שאנו עושים מעיד על תפקודי מערכות העצבים בגופנו.