מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא).
רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי.
פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב.
תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.

פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל הוא קרדיולוג ומצנתר לב בכיר במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בנוסף, פרופ' ארבל מנהל את המרכז למחקר קרדיווסקולרי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). הוא פרופ' מן המניין בקרדיולוגיה באוניברסיטת תל אביב (מסלול קליני).
פרופ' ארבל מומחה בפנימית, מומחה קרדיולוגיה ומומחה בצינתורים. הוא בוגר בית הספר לרפואה בת"א. הוא סיים בהצטיינות התמחות ברפואה פנימית. לאחר מכן, סיים בהצטיינות יתרה התמחות בקרדיולוגיה במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בהמשך,התמחה בצינתורי לב וצינתורים מורכבים לבעיות מסתמיות בטורונטו ,קנדה. הוא מבצע את כל סוגי צינתורי הלב. כמו כן, הוא מומחה בצינתורי כליות לטיפול ביתר לחץ דם עמיד לטיפול .
יצירת קשר:
058-5518401
האתר שלי :
yaronarbel.com
מובילי קהילה

איתן אביר
הי לכולם,
שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים.
בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים.
בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב.
כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם.
תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים.
במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה.
לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.

גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם

מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים.
מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
צנתור דרך היד
14/01/20 20:35
5 תגובות
שלום
Quad C5 מעל 55 שנים בן 76.
עקב סתימת עורק צווארי 90% חייב לעבור צינתור.
ממכלול/מגוון סיבות הקשורות בפגיעה החלטתי לעבור צינתור רק אם הוא אפשרי דרך היד
זו גם שאלתי.
תודתי נתונה מראש
מורד שיראזי
ערב טוב אשני אינני רופאה אבל מנסיוני בד"כ איזור הכניסה לביצוע צינתור נקבע ע"י המצנתר בפועל וע"פ מיקום האוטם וכן ישנה התחשבות בבקשת המטופל. מאחר ואינני יודעת באיזה בי"ח תבחר לעבור את הצינתור או באיזה מצנתר אמליץ לך בכלליות לבקש לשוחח עם אחד המצנתרים, להסביר את המצב כולל תשובות של בדיקות שיש בידייך ולקבל ממנו את כל המידע. בהצלחה ורד
אשני
ורד לעורק הצוואר נכנסים דרך המפשעה. היות ואני משותק וחייב לקחת בחשבון תפקוד/ישיבה וכ״ו, מעדיף כניסה דרך היד. שאלתי למומחים האם יש אפשרות מעשית להגיע מהיד לעורק הצוואר.
ד"ר אסי מלויצקי
שלום אשני, כיום ברוב המכריע של הצנתורים הכניסה היא דרך היד , ולא המפשעה, בוודאי בצנתור שמטרתו אבחון ראשוני ולא טיפולי. לרוב המצנתר מבצע בדיקה לפני הפרוצדורה (מבחן אלן) בכדי לקבוע אם ובאיזה יד בטוח לבצע את הצנתור. כל טוב לך ובהצלחה
אשני
ד״ר מילויצקי אני מקווה שתשובתך מתייחסת לשאלתי על חסימה בעורק צווארי ימני פנימי כיוון שהבנתי שמרבית המצנתרים מעדיפים כניסה דרך המפשעה. אני מתרגש לקרוא תשובה ממך ולענות, גילוי נאות: אני מראשוני משהב״ט/מל״ן והייתי ביחסים מצויינים עם אביך כולל התקופה שניהל היחידה. ישמח לקבל ד״ש מאבא לבן ובת + 4 נכדים. בהוקרה, ארנון שני
ד"ר אסי מלויצקי
הי ארנון שמח לשמוע ואמסור לאבא ! וכן התשובה מתייחסת למה שהתכוונת. כיום הרב המכריע מעדיפים ונכנסים דרך היד כל טוב לך ולמשפחה