מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה.
זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות.
עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.

ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב
מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק

ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים
עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
כמונידיכאון וחרדהחרדות אדירות בתקופת מבחנים
חרדות אדירות בתקופת מבחנים
19/07/20 1:04
3 תגובות
אני סטודנט לרפואה, בתקופות מבחנים אני נכנס לחרדות עמוקות שגורמות לי חוסר תפקוד, חוסר תיאבון וחוסר שקט נוראי למשך שבוע לפני כל מבחן. זה פוגע בי, במשפחה שלי, בלימודים, וכבר חשבתי לעזוב הכל.
אני לא יודע מאיפה לגשת לטיפול. אשמח לקבל עצות ו/או המלצות לאנשים מקצוע בתציבי סטודנטים.
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
חור
הי אני ממש מזדהה איתך. גם אני השלמתי את הלימודים בלא מעט מאבקים בחרדות שעוררו בי תקופות המבחנים.. וחשבתי אלפי פעמים לעזוב הכל, היום אני כבר אחרי תואר שני ולא מאמינה. מאוד נעזרתי בטיפול פסיכולוגי. שילמתי עליו מכספי. ועדיין היה שווה. זה היה מרחב מוגן ומאוד נעזרתי בו למצוא ולנסח את האופנים והדרכים המדויקות לי להתמודד ולתפקד. בנוסף, חילקתי את המטלות לחלקים קטנים מאוד, שמתי הרבה מוזיקה באוזניות גם בשעות מבחנים אם בחלקם הסכימו.. אל תוותר, חבר.
נשמע טוב
כשאני לא אוכל אני ניהיה יותר חד וזה עוזר לי לעבור מבחנים
רועי חזן
היי, אכן תקופות מבחנים, במיוחד בתחומים תחרותיים, יכולה להביא לחרדה, וכפי שאתה מתאר גם לחרדה קשה שמשפיעה לרעה על התפקוד. בכל תקופת מבחנים הגיוני ונורמלי לחוות פחד שנמצא על הרצף שבין אדישות לבין חרדה. ללא פחד - נחווה אדישות ולא נעבור את המבחן. ואילו, הפחד ברמה הסבירה שלו עוזר לנו להתארגן לקראת המבחן, להשקיע בלמידה מתוך החשש שלא נעבור ויכול דווקא לחדד את תפקוד. אך כשהפחד מקצין לחרדה, הוא הופך להיות העיסוק המרכזי שלנו במקום הלמידה למבחן ובהתאם מביא לירידה בתפקוד ובביצועים. לכן, חשוב לטפל בחרדת מבחנים שגורמת לסבל רב כפי שכתבת. נמצא שטיפול פסיכולוגי יעיל בהתמודדות עם חרדת מבחנים. בכל מוסד אקדמי כמעט יש שירות פסיכולוגי, שמיועד להעניק טיפול פסיכולוגי מוזל לסטודנטים ולסגל האקדמי. בנוסף, דרך קופת החולים ניתן לקבל המלצות לטיפול פסיכולוגי בקהילה במחיר מוזל. מעבר לכך, ניתן להסתייע גם בטיפול תרופתי, ועל כך מומלץ להיוועץ ברופא המשפחה ו/או בפסיכיאטר. בהצלחה!