מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה.
זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות.
עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.

ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב
מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק

ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים
עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
כמונידיכאון וחרדהבהייה מיוחדת בשמש, האם יכולה לפתור בעיות חרדה
בהייה מיוחדת בשמש, האם יכולה לפתור בעיות חרדה
31/07/20 22:39
2 תגובות
שלום, מצאתי בספר שנקרא : הבריאות בידיים שלך [אנדריאס מוריץ בהוצאת פוקוס] שיטה שלדברי המחבר יכולה להעלים לחלוטין חרדה ודיכאון. לדבריו שעה עד שעתיים לאחר הזריחה או שעה עד שעתיים לפני השקיעה אפשר לבהות בשמש בפעם הראשונה 10 שניות בלבד וכל יום להוסיף 10 שניות. אפשר למצמץ ואפשר להזיז עיניים .הוא כותב שאת התרגול אפשר לעשות כל יום אך ורק בשעות האמורות אחרת זה מסוכן וניתן לתרגל עד 3חודשים ברצף . להדגיש כי לא תרגלתי את הנושא [לדבריו טוב לכל אדם בלי קשר לחרדות ] ו -3 חודשים ברצף נשמע לי מוגזם, אבל יתכן וכדאי לנסות בזהירות הראויה כי החשיפה לשמש באופן זהיר ומידתי , טובה לבריאות .
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
לחלחל
אוקיי
אורית זאבי יוגב
עמי יקר, לא קראתי מחקר שמאושש את ההמלצות הללו. יש בהן הגיון במידה ומדובר בדיכאון עונתי שמתרחש בדרך כלל בחורף אצל אחוז מסויים מן הסובלים מדיכאון במקרים כאלו חשיפה לאור שמש עשויה להועיל. בנוסף, ישנן כנראה לא מעט תועלות בריאותיות בקימה מוקדמת (בהנחה שהולכים לישון מוקדם) מעבר לכך אינני יכולה להבין כייצד ההנחיות הללו אמורות לשפר ולהבריא דיכאון אבל יותר מאשמח לשמוע אם מישהו ינסה וידווח לנו על המסקנות. מה דעתך?