מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותגביסקון ואפשרות לאבנים בכליות

גביסקון ואפשרות לאבנים בכליות

02/08/20 19:58
1 תגובות

הי לרוקחות הנהדרות, בעקבות גירויים בגרון בעת שכיבה או שינה, גרפסים רבים, תחושה שלפעמים האוכל עולה, נפיחויות ועוד התחלתי לקחת גביסקון כנוזל ויש תחושה שעוזר- אומפרקס גרם לי בחילה - יש לי שתי שאלות:

1. האם לקיחת גביסקון לפי ההנחיות, 4 פעמים ביום כפית נוזל, יכולה לגרום לבעיות אחרות כמו אבנים בכליות או בכיס השתן או בכיס מרה? - יש לי תפקודי כליות גבוליים, גם בגלל זה הוצע לי גביסקון. אני שואלת כי אני מתכננת שימוש ארוך טווח בנוזל

2. האם עצם זה שכשאני לוקחת אומפרקס ויש לי בחילה יכול להגיד שאני בעצם סובלת מתת חומציות ולא מעודף חומציות?

הרבה תודה


תגובות

סימה-לבני
08/08/20 22:39

שלום רב,

גביסקון הינו תכשיר שמכיל סותרי חומצה על בסיס של אצה. כאשר הוא פוגש את החומצה שבקיבה הוא הופך לקצף שצף על פני תכולת הקיבה ומקטין את הסבל מהחומציות שעולה בושט, אם הסוגר שבתחתית הושט, לא סוגר כמו שצריך.

לשאלותיך

1. האם גביסקון יכול לגרום לבעיות אחרות כמו אבנים בכליות או בכיס השתן או המרה? - אין דיווחים על תופעות לוואי מהסוג שהעלית. מדובר בתרופה שפועלת בעיקר בקיבה, ולא נספגת ולכן לא משפיעה על אברים אחרים.

2. לגבי תת חומציות או עודף חומציות - הקיבה שלנו מכילה חומצה חזקה שנועדה לפרק את האוכל שאנחנו אוכלים. זאת נקודת הבסיס. הבעייה במקרה שלך היא לא תת או עודף חומצה, אלא שהסגר בתחתית הוושט שאמור להיות חד כיווני וסגור טוב כאשר לא עובר דרכו מזון, איננו סוגר טוב אצלך את הצינור, ומאפשר לתכולת הקיבה, מזון וחומצה לעלות חזרה לוושט. לכן אמורים היו להציע לך גם להגביה את הכרית, ליצור שיפוע למזרון כך שראשך יהיה גבוה יותר משאר הגוף. היו אמורים להפנות אותך לדיאטנית כדי שתבנה איתך ביחד את המזון הנכון לך לאכול לפני השינה, ואולי אפילו להמליץ על זמני אכילה שיתאימו לך יותר, כדי להקטין את התופעה.

חוסר סבילות לאומפרדקס משקף את התגובה האישית שלך לתרופה. אם תסתכלי בעלון לצרכן של אומפרדקס תראי שיש לו המון תופעות לוואי, ואצלך במקרה הן התבטאו בצורה חזקה יותר מאשר אצל אחרים. יתכן שהיתה כאן בעיית מינון, ויתכן שאפשר היה לבחור תכשיר אחר מאותה משפחה. אלא שככלל, טיפול בגביסקון, אם עובד, עדיף על פני טיפול בתרופות ממשפחת ה PPI שהאומפרדקס הוא אחד מהם, בגלל תופעות הלוואי המדווחות בלקיחה לאורך זמן. 

אם גם תנקטי בצעדים לא פרמקולוגיים כמו שהזכרתי קודם לגבי זווית המיטה, הגבהת כרית ושינוי דיאטה, אולי לא תצטרכי לקחת גביסקון 4 פעמים ביום, אלא רק בשעת הצורך.

לעלון לצרכן של גביסקון - שם אפשר לראות שאין כמעט תופעות לוואי מדווחות הקליקי כאן.

לעלון לצרכן של אומפרדקס - הקליקי כאן

למידע נוסף על מחלת רפלוקס ושתי קיבתי כולל מידע על שינוי אורחות חיים כטיפול, כפי שמופיע באתר ה"כללית" הקליקי כאן..

מקווה שעזרתי

 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"